vacanta in madeira 7

Insula Madeira va primi vizitatori începând cu 1 iulie și îi va testa gratuit de coronavirus la aeroport

Madeira

Insula Madeira se intitulează o destinație sigură din punct de vedere al pandemiei COVID-19 și vrea să rămână așa. Cu numai 90 de cazuri, 67 de vindecări până în prezent și fără niciun deces, Madeira are ca atu și un sistem sanitar excelent. Singura problemă la noi este că se ajunge destul de greu acolo, nefiind curse directe. Însă dacă stați în Marea Britanie, sau alte state europene, puteți lua această opțiune în considerare. Iar pentru Marea Britaniile știrile sunt și mai bune: se vorbește despre un coridor verde din Madeira, astfel încât turiștii care au vizitat insula să nu stea în carantină la întoarcere. Mă bucură aceste vești, pentru că ușor, ușor, se reiau călătoriile, răbdare avem.

Madeira este o destinație superbă pentru vacanțe ”sigure” mai ales pentru cei care iubesc drumețiile, insula fiind recunoscută pentru traseele de drumeții, piscinele naturale din lavă, flori, fructe și o capitală foarte cosmopolită. La doi pași (de fapt un drum de două ore și jumătate cu feribotul) ajungeți în insula  Porto Santo, care face parte din arhipelagul Madeira și ar euna dintre cele mai frumoase plaje din Europa, considerată de către Forbes între cele 10 cele mai ”sigure” plaje europene, din punct de vedere al transmisiei de COVID-19. Plaja din Porto Santo mai este renumită și pentru nisipul ”terapeutic”. Deci, cum putem călători în Madeira?

Insula Madeira va primi vizitatori începând cu data de 1 iulie a.c.

Odată ajunși în aeroportul Cristiano Ronaldo din Maderia, turiștii fie vor prezenta un certificat care să ateste că nu au virusul, certificat eliberat în ultimele 72 de ore, fie vor face un test pe aeroport. test care va fi efectuat gratuit.

În plus față de testările gratuite (plătite de Guvernul Madeirei, care este o regiune independentă a Portugaliei), destinația lucrează cu SGS, liderul mondial în cerificare pentru siguranța alimentară și igienă, pentru a se asigura că pe tot teritoriul insulei se respectă normele pentru a minimiza riscul de infectare cu COVID-19.

Vom vizita Madeira anul acesta? Nu se știe, pentru că este relativ o destinație îndepărtată pentru noi, dar este o destinație foarte sigură și curată. Deci, fiecare știe ce planuri dorește să își facă, când dorește să călătorească și așa mai departe.

Despre testările COVID-19, sau certificate care să ateste că nu ai COVID-19

Este foarte clar că dacă se testează, se limitează pericolul unei epidemii. Sigur că există posibilitatea ca și așa să mai ”scape” câte cineva care este infectat, dar probabilitatea este infimă. Fiecare țară ia ce măsuri consideră necesare pentru protecția cetățenilor și desigur a turiștilor, pentru că dacă sunt mulți turiști care vor renunța să meargă undeva, pentru că nu sunt de acord cu măsura dintr-un motiv sau altul, mulți alții vor renunța tocmai pentru că nu sunt măsuri mai stricte și au teama de a contacta virusul.

Dacă am dori acum să mergem din București spre Madeira, va trebui să facem escală în Lisabona. Sunt mai multe companii care deja au pus în vânzare bilete spre Lisabona, precum KLM. Se mai poate ajunge în Madeira cu escală în Londra. Erau câteva rute foarte avantajoase (când erau promoții) spre insulele Azore sau spre Madeira cu Ryanair via Londra, dar acum aș evita pe cât posibil să ajung într-un loc unde riscul de infectare este destul de mare. Lisabona, ca de altfel toată Portugalia, este printre țările care au trecut cel mai bine peste această pandemie, așa că dacă nu am vizitat Portugalia, o putem face și încorpora și o vizită în Madeira (sunt zboruri din Porto, sau Lisabona, posibil și din Algarve).

Am vizitat acum un an și jumătate insula Madeira, este superbă:

Cum am petrecut 4 zile de vacanta in Madeira – ce poți face și vedea în acest timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.