Cazare Madeira - Hotel Golden Residence Funchal 9

Cazare Madeira – Hotel Golden Residence Funchal

Hoteluri Madeira Portugalia

În sejurul de patru nopți din Madeira am stat la hotelul Golden Residence din Funchal. Este un hotel mare, cu multiple facilități și cu o poziție excelentă pentru un sejur combinat: atracții dar și plajă, relaxare la piscină, SPA, cumpărături. Hotelul are mai multe corpuri de clădire și vedere la Praia Formosa și ieșire chiar lângă Mallul Forum Madeira, fiind în apropiere și de multe magazine. Este o alegere foarte bună pentru un sejur reușit și de aceea doresc să vă povestesc mai multe despre el și facilitățile sale.

Cazare Madeira: Locația Hotelului Golden Residence

Hotel Golden Residence se află la 3,5 kilometri de centrul orașului Funchal, cu vedere la cea mai mare plajă din Madeira. Este plin de verdeață, aerisit, cu multe spații pentru relaxare și multe activități. La nici cinci minute de hotel se află Mall-ul Forum Madeira și este conectat prin transportul public de centrul orașului.

Hotelul are trei corpuri de clădire. Corpul C este cel în care sunt multe camere cu vedere la mare și unde se află piscina exterioară, SPA-ul și restaurantul. Din corpurile A și B se iese direct la Estrada Monumental, o șosea frumoasă, plină de baruri, restaurante, hoteluri și vedere spectaculoase, care duce direct în centrul orașului Funchal.

Pentru a ajunge la Praia Formosa există un tunel direct chiar de lângă hotel, care însă atunci când am fost noi a fost închis, pentru a ajunge la plajă făcând un drum de 30 de minute. Parte din drum pe stradă, parte la vale. Sau la deal, la întoarcere.

Cazare Madeira - Hotel Golden Residence Funchal 8
Privire de sus, din corpul A
Cazare Madeira - Hotel Golden Residence Funchal 3
Praia Formosa

Hotelul

Precum vă spuneam, sunt trei corpuri de clădire, A, B și C. Am stat în corpul C, unde am avut o frumoasă cameră cu vedere la mare, la piscină, la palmieri. Hotelul Golden Residence are 172 de camere, majoritatea duble. Dacă doriți cameră triplă, mai bine vă asigurați că aveți un apartament, pentru că se poate să primiți ca al treilea pat o mică canapea. Întrebați înainte.

Facilități hotel

Hotel Golden Residence este unul dintre cele mai apreciate din Funchal, are un rating excelent pe booking și nu degeaba.

Există SPA, cu Jacuzzi, saună uscată, saună umedă, piscină interioară. Hotelul mai are o piscină exterioară și multe locuri pentru relaxare, cu șezlonguri. Dacă vă place să vă antrenați în vacanță, aici există și un centru Fitness, dar și un centru medical.

Pentru o relaxare cu vedere trebuie să ajungeți la terasa hotelului, iar acolo sus există și o bibliotecă cu dstul de multe cărți și spațiu pentru citit.

Hotelul dispune și de un centru de conferințe, așa că este o foarte bună alegere și pentru evenimente Corporate.

La centrul SPA puteți face și masaje, sau diferite tratamente faciale și există ”happy hours” cu prețuri reduse.

Cazare Madeira - Hotel Golden Residence Funchal 7
Facilitățile hotelului: multe zone de relaxare
Cazare Madeira - Hotel Golden Residence Funchal 23
Gimnastica de dimineata la aer, pe terasa hotelului
Cazare Madeira - Hotel Golden Residence Funchal 4
Cazare Madeira – Hotel Golden Residence Funchal: Biblioteca hotelului
Cazare Madeira - Hotel Golden Residence Funchal 5
Sala de Fitness
Cazare Madeira - Hotel Golden Residence Funchal 16
Piscina interioara

Camerele de la Hotelul Golden Residence Madeira

Precum spuneam, în hotel sunt 172 de camere, din câte știu majoritatea renovate recent. Așa a fost și camera mea, foarte spațioasă și cu toate facilitățile pe care le aștepți de la un hotel de 4 stele, inclusiv feon, frigider, televizor plasmă și fierbător, sau seif mare (pentru care se plătește suplimentar).

Nu există însă papuci și halat, surprinzător, dar situația este similară în multe hoteluri din Portugalia. Însă la cazare primiți un cupon pe care îl puteți folosi pentru a primi prosoape pentru piscină, pe care le puteți schimba zilnic, gratuit.

La capitolul curățenie hotelul stă excelent, se face zilnic curat în camere, totul este imaculat.

Cazare Madeira - Hotel Golden Residence Funchal 13
Praia Formosa
Cazare Madeira - Hotel Golden Residence Funchal 14
Camera mea
Cazare Madeira - Hotel Golden Residence Funchal 10
Camera dublă: am dormitory excelent!
Cazare Madeira - Hotel Golden Residence Funchal 11
Tot vedere din cameră

Micul dejun

În cele patru nopți în care am stat aici am avut cazare cu mic dejun, care este foarte generos, internațional. Sunt multiple opțiuni din care aveți ce alege, zilnic fiind câteva lucruri schimbate, câteva specialități ale zilei. Torturile și plăcintele de exemplu, sau anumite omlete speciale. Preparatele sunt proaspete și delicioase.

Am mâncat un cheeskake fenomenal într-o dimineață aici, sau un tort cu fructe de pădure atât de bun că am uitat să fac și poze. Însă dimineața, oricâte opțiuni aș avea, eu tot ouă mănânc. Și poate ceva pe lângă.

Sunt cereale, legume, fructe, mezeluri, brânzeturi, gemuri, clătite, bacon, ouă pregătite în fel și chip, mic dejun englezesc etc. Nu sunt multe opțiuni pentru vegani însă, în afară de legume, adică nu sunt semințe, muguri, sau alte lucruri de acest fel. Dacă aveți o diectă specială mai bine întrebați înainte, poate vi se pot oferi.

Pentru prânz și cină puteți merge la unul din restaurantele din apropiere sau din centrul orașului Funchal, sau puteți merge la Mall. Hypermarketul Pingo Doce are o cantină de tipul ”împinge tava” unde se poate mânca excelent la prețuri mici. Am încercat aici dorada la grătar cu broccoli, sau ton și toate au fost excelente. Totodată, mai există câteva restaurante în Mall, cu meniuri unde raportul calitate/preț este excelent.

Cazare Madeira - Hotel Golden Residence Funchal 6
Terasa
Cazare Madeira - Hotel Golden Residence Funchal 2
Ador fructele din Madeira
Cazare Madeira - Hotel Golden Residence Funchal 1
Dacă sunt ouă proaspete și legume, totul este bine

Ce turiști vin aici

Toate naționalitățile. Am văzut mulți nemți, francezi, ruși, italieni. În hotel vin atât cupluri cât și multe familii cu copii. Însă deși la micul dejun este destul de multă aglomerație, atmosfera este foarte plăcută.

Personalul

Personalul hotelului Golden Residence este foarte foarte amabil și săritor. Nu am întâlnit o persoană care să fie ursuză, sau care să nu mă ajute imediat. La plecare, fiind un grup, au ieșit mai mulți să ne salute, să își ia ”La revedere” de la noi. Totodată, am primit fiecare câte un dulce specific insulei Madeira, pe post de cadou de despărțire. Sunt simpatici.

Ca o concluzie, mi-a plăcut mult acest hotel, are o energie bună, mi-ar plăcea mult să mai stau aici și să mă bucur de împrejurimi. Este o alegere excelentă pentru o vacanță în Madeira.

Am fost în Madeira într-o excursie de grup cu Paralela 45, în care am petrecut 3 nopți în insula Sao Miguel, Azore și patru nopți în Madeira.

Citește și:

30 de fotografii din Madeira, să te îndrăgostești de această insulă minunată

Impresii Zbor Madeira – TAP Portugal și SATA Azore

Bom dia!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *