Bulgaria dorește să atragă turiști cu șezlonguri și umbrele de soare gratuite

Bulgaria

Bulgaria doreește să primească turiști cât mai curând. Și se bazează în primul rând pe vizitatori din țările învecinate, care pot ajunge pe litoralul bulgăresc cu mașina, pe lângă turiștii autohtoni, desigur. Pe scurt, au pus ochii pe noi și pe sârbi, turiștii de ”bază” pentru ei. Iar pentru alte piețe, ministerul lor de turism are în vedere subvenționarea zborurilor charter.

Mai mult, prețurile la șezlonguri și la umbrele sunt ori gratuite (în anumite regiuni), ori cu un preț cu minim 50% mai mic. Agenții economici care nu vor respecta directivele vor avea de plătit amenzi foarte mari. Deci unde va fi gratuit și unde cu prețuri foarte mici, între 1 și 5 leva pe zi, adică aproximativ 2,5-12 lei?

Șezlonguri și umbrele gratuite, sau cu prețuri între 2,5 – 12 lei /zi

Pe 23 de plaje, șezlongurile și umbrelele vor fi gratuite. În prezent sunt 57 de contracte de concesiune pentru facilitățile de pe plajă, alături de 75 de contracte de închiriere, pe tot litoralul bulgăresc de la Marea Neagră. 23 de plaje vor oferi gratuit facilitățile, iar celelalte vor încasa prețuri între 1-5 leva pe zi (2,5 – 12 lei).

Umbrelele și șezlongurile de pe plajele mulot rhoteluri, precum și de pe plajele: Kavatsi-Sud, Kavatsi-Nord, Elenite, MMC-Primorsko, Tsarevo-Central, Aheloy, Obzor-Sud, etc vor fi gratuite*. În „Golden Sands” beach setul (șezlong+umbrelă) va costa 2 leva, la ”Sunny Beach” 4 leva, în Albena 1 leva, în Balcic 1,50 leva și la  Sozopol – între 3 și 5 leva.

”Facem tot ceea ce este posibil pentru a atrage turiștii și pentru a face lucrurile mai ușoare pentru afacerile din turism, unul dintre sectoarele cele mai grav afectate de criză. Este extrem de important să oferim produse de înaltă calitate și protejăm sănătatea oamenilor. Una dintre măsurile cele mai importante constă în reducerea prețului la umbrele și șezlonguri. Conform legii, trebuie să fie minim 50% mai scăzute” a declarat Nikolina Angelkova, Minsitrul bulgar al turismului.

În cazul în care nu se conformează, firmele vor plăti amenzi de 25 000 de euro la prima abatere, 50 000 euro la următoarele. Va fi o aplicată o metodologie pentru a fi monitorizata implementarea acestor hotărâri. Sursa

De ce aș mai merge în Bulgaria pe litoral? 

Am fost de câteva ori până acum pe litoralul bulgăresc. De două ori la Golden Beach, o dată la Varna, o dată la Sunny Beach și o dată la Balcic și capul Kaliacra, dar într-o excursie de o zi, minunată de altfel. Mi-am dorit mereu să ajung și la Burgas, Nessebar, Sozopol și chiar la Sinemoreț, dar tot amânam, pentru că era aproape și doream să merg în ”gașcă”, mi se pare mai frumos așa în Bulgaria. Și acum chiar mă bucur că am lăsat atâtea locuri de pe lângă casă neexplorate, superbe și se pare că litoralul bulgăresc chiar va fi mai accesibil din punct de vedere al prețurilor decât în vara trecută.

Am și un alt interes în Bulgaria (nu, nu șezlongurile, de altfel eu prefer să stau pe nisip), ci scufundările. Sunt câteva epave scufundate din cel de-al doilea război mondial, numai bune de studiat. Plus Pădurea de piatră submarină din regiunea Sozopol, aproape de insula Sfântul Ivan (la doar 20 de metri adâncime) și un port roman, aflat la numai 12 metri sub nivelul mării, în regiunea Varna – în apă, desigur și mă tentează ideea de a vedea artefacte de acum câteva mii de ani. Sună interesant și de încercat, mai ales dacă vor fi prețuri bune pentru scufundări. Altfel, desigur că prefer să mă scufund în ape turcoaz cu o abundență a faunei acvatice. Însă și în Marea Neagră este multă provocare, pentru că sunt curenți mai puternici decât în alte părți, astfel că te călești să spunem. Este o provocare.

Câteva articole despre experiențele din Bulgaria:

Ora de aur la Capul Kaliakra, Bulgaria

Viața este o plajă: Nisipurile de Aur, Bulgaria

Concediu cu program de slabire si detox în Bansko Bulgaria: LuckyFit

Toamna se numără trandafirii la Castelul Reginei Maria de la Balcic: un colț de rai la malul Mării Negre

10 motive pentru o vizita la Ruse – orașul dincolo de blocurile gri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.