Fotografi insula Thassos poze2

Precizările autorităților din Grecia referitor la formularul de localizare a pasagerilor

Noutăți

Ministerul de Turism al Greciei a transmis un comunicat referitor la formularul de localizare al pasagerilor, care trebuie completat online începând cu data de 1 iulie: în principal, va fi mai simplu să intrăm în Grecia decât în iunie, nu mai complicat. În rest, nu se schimbă nimic față de săptămâna trecută. Citiți întreg anunțul aici:

Referitor la anunțul Guvernului Elen cu privire la obligativitatea completarii formularului PLF (Passenger Locator Form, https://travel.gov.gr/#/form), din data de 01.07.2020,  la intrarea in Grecia, vă informam urmatoarele:

A) Formularul electronic contribuie la modernizarea monitorizării statistice a fluxurilor turistice și, prin urmare, la îmbunătățirea siguranţei turiștilor. Grecia a promis să ofere vizitatorilor cel mai înalt nivel de siguranţă, astfel încât să se poată bucura de vacanța lor, în condiţii obisnuite, fără griji.

B) Acest formular nu este nou, se completa şi înainte de această dată  la punctele de frontieră şi a fost creat în variantă electronică  pentru o mai bună și mai rapidă deservire a călătorilor, acesta putând fi finalizat în numai câteva minute. Completarea formularului online este obligatorie. Turiştii sunt rugaţi să-l completeze, astfel încât să poată fi deserviţi cât mai  rapid și să nu existe întârzieri la trecerile de frontieră.

C) Grecia a anunţat înainte de 15 Iunie 2020 că România se află în primul grup de țări care pot trimite turişti in Grecia. Acest prim grup include țări considerate foarte sigure în privința pandemiei cu noul coronavirus , iar testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvență scăzută. Probabilitatea testării cetățenilor români este foarte mică. Mulți cetățeni români au vizitat deja Grecia, s-au bucurat de vacanță, iar unii s-au întors deja cu cele mai bune impresii.

D) Procedura de testare este foarte simplă şi rapidă (probe prelevate din gât şi nas) fără să provoace disconfort. Nu există nicio obligativitate de carantinare după test, turistul este liber să își continue călătoria. Acesta va fi înștiințat doar în eventualitatea  in care testul este pozitiv.

Grecia este considerată cea mai sigură destinație turistică din regiune ,  una dintre cele mai sigure din Europa si cea mai atractivă destinație turistică din regiune ideală pentru o vacanță autentică de vară. Plajele sale mirifice, cele mai multe  premiate cu distincţia “Blue Flag”, gastronomia sa unică, preţurile rezonabile și ospitalitatea grecească sunt renumite în întreaga lume.

Facem apel la toti  jurnaliștii interesați de informații oficiale și responsabile pentru turismul din Grecia, să contacteze biroul nostru.

EOT – Organizaţia Naţională de Turism a Greciei, Biroul România

Am lăsat și apelul pentru jurnaliști, deoarece apar multe știri trunchiate, prezentate bombastic, click-bait și nu așa se face lucrurile în circumstanțele actuale. Nu așa trebuie să se comunice, prin dezinformare. Puteți vizita și paginile Social Media oficiale ale organizației (a sediului din România):

Facebook

Instagram

Cu toate acestea, azi s-au testat pasagerii români care au ajuns în Grecia. Nu sunt opriți undeva, până la aflarea rezultatelor, sunt lăsați să își vadă de concediu, așteptăm vești să vedem ce se întâmplă dacă sunt depistați pozitiv. Însă dacă dorim să călătorim oriunde, cred că cel mai sigur este să ne ferim bine în orice situație, în țară. Recomandările acelea de bază: distanțare, mască în spații închise, igienă strictă a mâinilor. Și cât mai mult soare pentru vitamina D.

Formularul de localizare a pasagerilor: începând cu data de 1 iulie a.c., toți călătorii care ajung în Grecia (pe calea aerului, pe mare sau terestru), trebuie să completeze un formular.
Acesta se completează direct pe siteul travel.go.gr, cu cel puțin 48 de ore înainte de a vizita Grecia. Poate fi deci mai din timp, dar nu mai târziu de 48 de ore.
În formular se vor completa date precum: locul de plecare, durata călătoriilor anterioare în alte țări, adresa locului de cazare din Grecia. Fiecare va primi un cod QR care va fi scanat la sosirea în Grecia.

Aici formularul. 

Citiți și articolul despre măsurile de distanțare din Grecia. Însă din spusele românilor care deja sunt acolo, este liniște, frumos, le place mult!

Ghid vizitare Grecia 2020: informații despre plaje, hoteluri, feriboturi, atracții

3 thoughts on “Precizările autorităților din Grecia referitor la formularul de localizare a pasagerilor

  1. Ba se schimba ceva. Intrarea se va face intre 1-15iulie doar prin vama kulata. Dacă mergi în zona Thassos, este un ocol de câteva ore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *