Air Canada

Așa vor fi zborurile în viitor? Testare înainte de îmbarcare, rezultate într-o oră, Air Canada a anunțat noua direcție

Noutăți

Air Canada a anunțat că plănuiește să testeze toți pasagerii înainte de îmbarcare, iar rezultatele să fie livrate într-o oră. Oare acesta este viitorul zborurilor? Având în vedere că este posibil să mai dureze chiar și doi, trei ani de zile până ce va fi disponibil un vaccin (ba chiar că 2, 3 ani de zile este un scenariu optimist) este de înțeles că se caută alternative. Pe lângă tratament.

Deja se anunță că această criză va dura doi, trei ani. Și atunci ce facem? În această ipoteză, testarea rapidă și eficientă este o soluție poate nu dorită de toată lumea, dar clar indispensabilă. Unele țări deja au introdus testarea la granițe, sau testarea înainte de a ajunge într-o destinație, sau la destinație și carantină. În acest context, testarea rapidă înainte de zbor poate fi cea mai bună măsură pentru toți cei care doresc, sau au nevoie să călătorească pe calea aerului.

Da, biletele de avion se vor scumpi, însă care este alternativa viabilă? Să programăm de zeci de ori, să anulăm de și mai multe ori etc? Nu există scenariu ideal, fiecare se va adapta așa cum poate și dorește noilor condiții. Dar ce a anunțat Air Canada?

Au realizat un parteneriat cu  Spartan Bioscience Inc., o companie cu sediul în Ottawa, lider în domeniul biotehnologiei testelor portabile DNA. Aceștia lucrează la un test portabil molecular COVID-19 pentru industria aviatică.

testele pot fi operate de către personal non-tehnic (angajați ai companiei aeriene). Nu este nevoie de laborator pentru a avea rezultatul.

Rezultatele ar fi disponibile într-o oră

Este posibil? Cu siguranță da. Până la urmă sunt teste rapide de sarcină, pe care le poate face oricine, sau pentru glicemie etc. Ba sunt și kituri pentru uz personal de identificare a grupei sanguine și a rh-ului. Nu prea am văzut în ofertă la noi, dar în străinătate se găsesc cu duiumul. Ba se pot cumpăra și de pe Amazon. Atunci, de ce nu ar putea exista și un test COVID-19 rapid, pe care să îl poată procesa oricine? Posibil este, nu se știe însă cât de rapid se va realiza. Asta este altă poveste. Însă sper să avem cât de curând teste rapide, ieftine, eficiente.

Când vor veni vremuri ”mai bune” pentru călătorii?

Nu aș amâna nimic din ceea ce doresc și pot să văd până vor veni vremuri ”mai bune” , că este posibil să avem de așteptat ani. Desigur, este diferit pentru cei care sunt în categoria celor vulnerabili, care trebuie să manifeste o grijă deosebită. De ce? Pentru că nu te poți baza pe ceilalți să te ferească și absolut nicăieri, acasă sau oriunde, nu ești absolut în siguranță. Numai dacă ne uităm la câți au fost infectați în centre de îngrijire, sau în spitale și avem o idee că absolut nicăieri nu este sigur. Poate numai dacă te închizi în casă, dar nici asta nu este o soluție pe termen lung, pentru că riști să dezvolți alte boli și sensibilități aduse de lipsa de mișcare, de aer, de soare.

Avem cu toții la îndemână trei aliați în lupta cu virusul: masca în spațiile închise, distanțarea și igiena strictă. Dacă s-ar respecta peste tot ar fi totul mai bine. Dar asta nu se întâmplă și din această cauză suntem cu toții afectați. Așa că singura soluție este dezvoltarea acestui tip de teste, pe care să le efectueze și companiile aviatice dar să ni le putem achiziționa și singuri. Să nu stăm la cozi zile întregi pentru o testare. Și să plătim sute de lei pentru asta. Mi-aș dori să se caute să se producă și la noi acest tip de teste, pentru că după toate probabilitățile, virusul acesta va mai bântui mult Planeta.

În rest, inițiativa Air Canada mi se pare excelentă, le doresc succes.

Sursa articolului aici. 

Comunicatul de presă Air Canada aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *