Țara Făgărașului Samsung Galaxy S20

Recenzie Samsung Galaxy S20: ce anume îl scoate în față ca telefon de călătorie?

Noutăți Recomandări

Samsung a lansat anul acesta noile telefoane din seria Galaxy, respectiv Galaxy S20, S20Plus și S20 Ultra. Am avut ocazia să testez deja două dintre ele, Galaxy S20 și Galaxy S20 Ultra.

Vedeam ce fotografii fac cei foarte pricepuți pe domeniul tehnic cu Galaxy S10 și cu altele inferioare ca nivel tehnologic noilor apariții și când mă uit la ce fac ei cu telefoanele și ce fac eu, îmi vine să plâng. Cu topul de gamă mă târâi încă cum s-ar spune.

Însă este și un aspect pozitiv aici: nu toți avem dexteritatea tehnică a celor care asta mănâncă pe pâine așa că mă adresez acum celor care la fel ca și mine, folosesc mai mult funcțiile de bază ale unui telefon și vor poze și filme reușite, fără să stea să regleze nu știu câte aspecte înainte de orice cadru. Plus viteză în accesarea conturilor de Social Media, mailului etc. Câteva ponturi și idei în acest sens, ce puteți face cu acest telefon și ce mi-a plăcut cel mai mult la el.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la telefoanele Galaxy S20, pentru călătorie, dar nu numai

Ca un rezumat, îmi place că pot înlocui camera foto. Nu îmi săriți în cap: desigur că niciodată un telefon nu va avea performanțele unei camere foto, numai dacă ne uităm la obiectiv. Însă pentru a realiza acele fotografii excepționale cu o cameră foto, trebuie să învățăm. Este un hobby minunat dacă ai răbdarea necesară.

Însă până învăț să folosesc aparatele foto pe care le am și să editez pe calculator, fotografiile pe care le fac cu telefonul sunt la fel de bune pe cât sunt cele pe care le fac cu priceperea de acum cu aparatele foto DSLR sau mirrorless pe care le am. Plus că acestea sunt mai sensibile decât telefoanele S20, care au câteva lucruri excelente pentru călătorii: rezistență la praf, umezeală, cameră foarte stabilă fără trepied sau stabilizator, sunt mai comode de folosit etc.

Așa că deși nu voi renunța de tot la camerele foto, le voi folosi mult mai rar, de fapt în timp ce au evoluat telefoanele, le-am folosit din ce în ce mai rar. Dacă îmi iau și trepied pentru telefon, pentru a realiza singură fotografii și filme de la distanță mai mare, nu tip selfie, cred că și mai rar. Numai când am timp mult să reglez diverse, nu când sunt pe fugă de colo colo voi scoate camerele foto. Haideți să le iau pe rând, ce putem face cu S20 și S20 Ultra:

Rezistența la apă: telefoanele Samsung Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra sunt rezistente la apă, având standardul IP68

Telefoanele Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra au standardul internațional IP68 de rezistență. Acest standard înseamnă: ”Ingress Protection” iar cifrele 6 pentru protecția la praf, murdărie, nisip și 8 pentru cea la umezeală: telefoanele pot fi scufundat timp de 30 de minute la apă de 1,5 metri.

Este vorba despre apă proaspătă, nu este recomandat la mare sau piscină, dar dacă ne scapă telefonul acolo, un pic, nu este bai, numai că testul de 30 de minute a fost făcut în apă proaspătă. Samsung a introdus aceste ”features” încă de la lansarea Galaxy S7, cu siguranță au îmbunătățit pe parcurs. Ce înseamnă pe scurt? Că putem să luăm telefonul în diferite aventuri fără să ne fie teamă că se defectează ușor.

NU aș filma cu telefonul sub apă, adică să testez lucrurile acestea. Dar ideea este că dacă scapi telefonul în apă, sau filmezi atunci când plouă etc nu se strică. Cum sunt foarte neîndemânatică (am stricat două telefoane acum ceva ani de zile că le-am scăpat în toaletă de exemplu, când lucram eu la Multinațională și eram mereu în viteză) și altele – două alte telefoane le-am stricat că am spart ecranul – deci cum mă știu așa dibace, clar am nevoie de un telefon care să nu se strice ușor, să fie rezistent la apă etc.

Între timp am devenit mai isteață și nu mai scot telefonul din casă fără să îi pun ecran de protecție și husă.

Poți merge la saună cu Samsung Galaxy S20?

M-am interesat dacă pot ține telefonul în saună, că doream să filmez din saună de la Aqua Paradise Nessebar. Dar părerile erau împărțite, adică da, poți un pic, dar nu este recomandat și oricum, căldura etc. Mai bine nu. Teoretic, câteva minute nu stricăm telefonul, dar nu am vrut să risc. Până la urmă, nu eram într-o provocare de genul: ”trash the phone”. Ar fi super interesant, dar în rest nu aș întinde coarda.

Ideea cu rezistențele acestea ale telefoanelor: sunt etanș, da, au rezistență sporită și dacă le mai scapi în apă, nu sunt afectate. Și dacă mergi în Asia, sau în Dubai, sau altundeva unde uneori este umezeală extremă și cum scoți telefonul cum se aburește și face figuri, cu S20 nu o să ai probleme. Acesta mi se pare un atu uriaș pentru un telefon de călătorie. 

Fotografiile arată foarte bine fără niciun filtru

Camera foto de la Galaxy S20 și Galaxy S20+ au câte 64 MP, în timp ce S20 Ultra are o cameră de 108 MP.  Astfel încât, de cele mai multe ori mult mai bine decât după filte, dar nu mă pot abține. trebuie să învăț să editez în Lightroom (plătisem vreo câteva luni abonamentul dar cum nu l-am folosit deloc l-am oprit însă chiar trebuie să mă mobilizez). Am stricat mai mult decât am făcut mai bine, de fapt. La filmări însă se vede excelent ce poate face telefonul, că nu mi-am băgat nasul deloc. Toate ”poveștile” postate. Revin și cu vlog din Nessebar.

Până atunci, editarea de bază, din funcțiile telefonului, este cea mai reușită: reglarea luminozității, a saturației, contrast după preferințe. Și îndreptarea liniei orizontului, sau tăierea pozei. În rest, cu aplicații gen Snapseed pozele arată foarte bine pe telefoane, dar nu atât de bine pe ecranele mari, pierd din rezoluție când le treci prin multe aplicații.

Totodată, când este lumina slabă, durează mai mult până realizăm o poză, aparatul face mai multe o dată și le combină într-una singură, rezultatul este bun: poze clare, nemișcate. Putem folosi și modul nocturn, însă de reținut că dacă folosim sistemul automat, de bază, trebuie să așteptăm un pic până ce butonul devine galben, ținând apăsat. o să vedeți când veți efectua fotografii, rezultatul fiind însă o poză clară, chiar dacă ținem aparatul în mână și nu pe un trepied, care amortlizează ”zgomotul”.

Zoom mare: nu devenim chiar paparazzi, ei au camere foto cu obiective uriașe, dar niște paparazzi juniori da 🙂

Zoom: putem fotografia și filma obiecte aflate la distanță, păstrând claritatea imaginii și am testat această funcție când am făcut poze de sus la un parc acvatic, sau am filmat pescăruși și alte zburătoare, nu am dorit să le sperii venind prea aproape.

Galaxy S20 & S20+3 x Zoom optic hibrid și până la 30xZoom super rezoluție.
Galaxy S20 Ultra 10 x Zoom optic hibrid și până la 100x rezoluție. 

Camera video: poți schimba între selfie mode și filmare înainte în timpul filmării

Știm că de obicei, când faci o filmare, ori te filmezi pe tine și după întorci aparatul pentru a arăta și peisajul, cu ceva erori, ori filmezi numai peisajul. Ei bine, la toată gama S20 poți să schimbi instant în timpul filmării, așa că poți să pui câteva lucruri la modul selfie după să schimbi cum dorești.

Funcționează adică schimbarea aceea a ecreanului în timpul filmării, ceea ce îmi place enorm, mai ales pentru povești ”story-uri”. Postez multe în deplasări, atât pe contul de Instagram cât și pe cel de Facebook Extravita, dar mai mult pe Instagram. Un fel de reality-show din vacanțe.

Totodată, îmi place că putem filma folosind funcția Wide, pe tot ecranul adică. Cu rezoluție 8k, ceea ce este un upgrade excelent, din câte știu singurul telefon de pe piață care oferă această rezoluție.

Stabilitatea camerei foto la filmare

Am filmat mult cu aparatele S20 (în Țara Făgărașului am avut acest telefon în teste) și ulterior cu S20 Ultra, mai ales în ultima deplasare din Bulgaria (am mers de două ori vara aceasta) și veți vedea când voi termina de editat cam ce poți face cu telefonul, pe modul automat, din mișcare.

Până atunci, ați văzut filmările postate ca și povești și fotografiile pe conturile de Social Media, unde am specificat că sunt realizate cu Galaxy S20: culori frumoase, imagine stabilă, inclusiv în mișcare, captare bună a tot ce este în depărtare.

Acest lucru este posibil datorită funcției de reglare inteligentă, similară cu cea a unei camere foto de acțiune.

Single Take

Se poate filma cu această funcție: o vedem lângă Photo/Video etc, schimbăm instant între opțiuni. Este utilă pentru că putem filma până la 10 secunde obținând mai multe formate și ulterior ne putem alege stilul care ne place cel mai mult.

Telefoanele Samsung Galaxy S20 au multe funcții de explorat, precum: Focalizarea Live, atât la fotografie cât și la video, înfrumusețare, filtre diverse pe care le putem descărca din Google Play gratuit, Smart Selfie Angle, Selfie tone (putem să construim o tonalitate preferată care să se aplice la toate fotografiile noastre), Super slow-motion, Hyperlapse (trebuie să încercați, realizați filmări deosebite, cu un apus, un răsărit, sau un peisaj urban). Avem ceva de ”butonat” pentru a- descoperi tot ce poate face, însă este simplu de navigat, avem nevoie doar să intrăm în setări și să exersăm. 

Aspect S20 și S20 Ultra

Ambele telefoane sunt foarte plăcute. Am avut un Samsung Galaxy S20 roz (mi-a plăcut enorm culoarea), iar ulterior unul Samsung Galaxy S20 Ultra, acesta negru.

Diferența la aspect constă în faptul că S20 este mai mic, mai ușor, iar S20 Ultra mai impunător, mai mare, cu mai multe camere, dar și un pic mai greu. Și mai scump. Ce telefon alegem depinde de ce buget dorim să alocăm și de dimensiunea ideală a telefonului pe care ne place să îl folosim. Multora nu le plac deloc telefoanele mari. Și nici nu au nevoie de toate funcțiile pe care le au în plus, mai ales că și S20 este un telefon extraordinar în gama lui, care beneficiază de upgrade-urile notabile ale gamei S20.

Viteza de reacție

Telefoanele S20 vin cu o mare actualizare la acest capitol, de la 120 Hz (S10) la 240 Hz. Este de folos în special celor cărora le plac jocurile. În rest, fiind un utilizator Android aproape exclusiv de când au apărut telefoanele inteligente, pot spune că S20 și S20 Ultra reprezintă o îmbunătățire mare față de ce alte modele am mai avut.

Desigur, nu schimb foarte des telefoanele și toate se îmbunătățesc de la an la an, așa că compar cumva mere cu pere, că nu pot compara un telefon (oricare) scos acum doi sau trei ani cu unul de anul acesta. Dar fiind ultimele apariții Samsung, o să rămână în trend câțiva ani, mai ales că sunt și 5 G.

Poți trimite ușor și imediat fotografiile în diferite aplicații, ori de editare ori pe mail, Social Media etc. Se poate naviga mult mai simplu în multiple ferestre deschise. Trebuie să studiezi un pic scurtăturile înainte, pentru a-ți simplifica viața cât utilizezi telefonul. Are multe funcții inclusiv pe ecranul tactil.

Procesorul oferă securitate crescută pentru păstrarea datelor personale, cu platforma Knox.

Pentru deblocare, merge mai repede cu un cod pin simplu, decât cu scannerul facial. Am avut o idee proastă să pun și M la cod, o să schimb pin-ul să am numai patru cifre.

Bateria

Telefoanele Galaxy S20 au baterii foarte generoase, de 4.000 mAh la S20 și de 5.000 mAh la S20 Ultra. Cu toate acestea, trebuie să luați încărcător extern dacă îl folosiți foarte mult, cu toate că telefonul are o memorie de economisire, se adaptează la modul de folosire al utilizatorului. Da, dar totuși, depinde cum îl folosim.

Este bine ca în călătorii, atunci când nu avem nevoie, să închidem Wifi-ul, sau alte funcții pe care nu le folosim: bluetooth etc. Dacă filmăm și fotografiem aproape încontinuu, plus editare foto și încărcare a multor fotografii și clipuri în Social Media și mai ținem și WiFi-ul deschis, bateria nu va ține toată ziua. Este și normal, mai ales dacă filmam cu rezoluție mare, sau facem fotografiile la fel. Este mai bine să reglăm acest aspect din setări, pe bune acum, nu avem nevoie ca toate pozele să fie de 25 MB. Dacă desigur dorim asta, dacă nu, putem oricând lua încărcătoare externe și oferta este mare și la Samsung, au și baterii wireless de exemplu, dar și oriunde online.

Ecran mare 

Samsung Galaxy S20 are un ecran de 6,2 inch, în timp ce Galaxy S20 Ultra are 6.9 inch. De la 7 inch apar deja tabletele. Însă este atât de compact încât este totuși un telefon ușor de manevrat, fiind și îngust. Mi-au plăcut ambele telefoane la acest aspect. Eu nu folosesc tablete, pentru că am avut una și a fost inutilă, folosesc ori telefonul, ori laptopul. Tot ce aș putea face pe tabletă fac de pe telefon, inclusiv să scriu articole pe blog, folosind WordPress. Articole micuțe, desigur, pe care le postez repede.

Totodată, toate telefoanele sin seria S20 sunt super rapide pentru a descărca filme, de exemplu sezoane întregi de pe Netflix.

Spațiu mare de stocare

Spațiu de 512 GB și până la 1 Tera cu un card micro SD. Cardul micro SD este util și pentru transfer între mai multe device-uri. Eu am câteva și adaptoare pentru ele (că vin la pachet când cumperi un card micro SD), pentru a transfera în laptopuri etc. Nu o să cumpăr momentan un card micro SD cu o capacitate de stocare uriașă, pentru că am câteva de 30 MB și le folosesc pe acestea când voi avea memoria telefonului plină, dar mai este mult până acolo.

Puteți activa totodată Samsung cloud, sau Gmail cloud, să transferați pozele rapid și în cloud și să le accesați de pe calculator sau laptop. Când vine vorba despre poze, folosesc și cloud și Hard Diskuri externe, pentru back-up. trebuie să fac ordine în ele, că am totul răsfirat într-o mulțime de locuri, cel mai bine este să ne organizăm să filtrăm, selectăm, salvăm după fiecare călătorie. Un pic mai multă muncă o dată, dar salvează mult ulterior.

Galaxy S20 sau Galaxy S20 Ultra?

Ambele telefoane sunt tentante. Galaxy S20 este un telefon inteligent extraordinar, cu un preț foarte bun și multe opțiuni, menționate deja în articol. Galaxy S20 Ultra este un pic mai greu de manevrat și upgrade-uri la zoom, mărimea ecranului, a bateriei și a rezoluției camerei foto, dar și la preț. Ambele sunt rezistente la praf și umezeală, ambele au funcția de stabilizare a imaginii, securitate și alte opțiuni comune. Depinde de fiecare ce ne dorim mai mult de la un telefon, mi-au plăcut ambele.

Pentru ceea ce am eu nevoie, Galaxy Ultra S20 este mai bun, având ecranul mai mare este mai ușor să scriu articole de exemplu, sau să editez un mini film. Dacă nu aveam blog și nevoile asociate, S20 era mai mult decât suficient pentru ceea ce aveam nevoie. Mă pot descurca și acum, desigur, până la urmă, acum câțiva ani niciun telefon nu avea nici jumătate din ce are S20 și ne descurcam cu toții, dar când ai alternativă și nu mai scoți laptopul să scrii ceva când ești pe drum și altele… se schimbă lucrurile.

Ambele telefoane au multe alte opțiuni, netestate de mine până acum, dar pe care le puteți descoperi și despre care puteți citi pe websiteul Samsung sau citind alte recenzii online, făcute de oameni specializați în domeniul tehnic. Ca și telefon de călătorie, este efectiv excelent pentru ceea ce am menționat deja.

Notă:

Nu sunt blogger din domeniul de tehnologie,nu am testat toate telefoanele apărute pe piață, să văd dacă 5 G-ul de la Samsung merge mai bine decât 5 G-ul altui telefon. Sau alte comparații. Mi-au plăcut telefoanele, sunt excelente, Ultra este fantastic pentru ceea ce am nevoie acum. Și pentru specificațiile de călătorie menționate. Fanii Samsung știu la ce se pot aștepta de la aceste telefoane, S20 fiind top de gamă. Puteți face și comparație cu alte telefoane, eventual testa și într-un magazin, ceea ce vă recomand pentru a face cea mai bună alegere pentru voi.

Acest articol este realizat ca urmare a unei colabări cu Samsung România, în cadrul proiectului #ExploreWithGalaxy. 

Fotografiile din Țara Făgărașului au fost realizate cu Samsung S20 (de altfel am specificat și la fiecare articol acest lucru), iar cele din Nessebar cu Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra 7
Nessebar: Zoom și crop
Samsung Galaxy S20 Ultra 8
Nessebar
Samsung Galaxy S20 Ultra 5
Nessebar: Zoom
Samsung Galaxy S20 Ultra
Nessebar: Zoom și crop
Samsung Galaxy S20 Ultra 4
Nessebar
Samsung Galaxy S20 Ultra 3
Nessebar: Zoom și crop
Samsung Galaxy S20 Ultra 2
Nessebar
Samsung Galaxy S20 Ultra 1
Balcic
Samsung Galaxy S20 Ultra 9
Nessebar: Zoom și crop
Samsung Galaxy S20 Ultra 10
Nessebar

Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20 1
Țara Făgărașului: zoom
Samsung Galaxy S20 2
Țara Făgărașului
Samsung Galaxy S20 3
Țara Făgărașului

Columna Sinca Noua
Din acest trunchi se va face o mare columna, Columna din Șinca Nouă
Sinca Noua Tara fagarasului
Țara Făgărașului: Samsung Galaxy S20
Tara Fagarasului Rucar
Țara Făgărașului: Samsung Galaxy S20: zoom și crop
Tara Fagarasului 9
Țara Făgărașului: Samsung Galaxy S20
Cetatea Breaza 2
Țara Făgărașului: Samsung Galaxy S20
Cetatea Fagarasului
Țara Făgărașului: Samsung Galaxy S20: zoom

Țara Făgărașului Samsung Galaxy S20

Mai multe fotografii cu cele două aparate vedeți în articolele în care toate fotografiile sunt realizate cu Galaxy S20 (Țara Făgărașului) și Galaxy S20 Ultra (Nessebar).

Traseul trei zile în Țara Făgărașului: ce poți vizita într-un weekend prelungit

Biserica Rupestră din Șinca Veche, sau Templul Ursitelor?

Pensiune Țara Făgărașului: Piemont, Vistișoara: curat, frumos, cu toate facilitățile

Comoara ascunsă din Șinca Nouă: micuța biserică de lemn, cu un clopot străvechi care alungă norii de furtună

Casa Transilvăneană: Cazare la Muzeul Satului în Rucăr de la 120 lei camera pe noapte

Aqua Paradise Resort Nessebar, All Inclussive: o alegere ideală pentru familiile cu copii și nu numai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *