Advanced Open Waters Dahab Scufundari 11

Numai oamenii care au avut COVID-19 pot vizita idilicul arhipelag Fernando de Noronha, Brazilia

Brazilia Scufundari

Să vedeți altă dandana: de mâine, minunatul arhipelag Fernando de Noronha din Brazilia, se va redeschide pentru turiști, dar numai dacă au avut COVID-19. Este unul dintre cele mai minunate locuri de pe această Planetă: din anul 2001 a fost inclus și în UNESCO World Heritage, pentru importanța sa în conservarea mediului înconjurător.

Este arie protejată, fiind un rai pentru iubitorii insulelor paradisiace și a scufundătorilor: datorită temperaturilor calde și plăcute ale apelor, aceștia se pot scufunda la 30-40 de metri fără combinezon de scufundări. Desigur cu butelie de oxigen și vestă BCD dacă nu sunt ”freediveri”. Este o senzație nemaipomenită de libertate să te scufunzi chiar și cu un costum mai lejer, subțire, dar fără?

Fernando de Noronha este un arhipelag cu 21 de insule, situat la 354 de kilometri de coasta Braziliei, în oceanul Atlantic. Este micuț: toată suprafața este de 26 kilometri pătrați! Se poate ajunge cu avionul, sau pe mare, de fapt pe Ocean.

Climatul insulei est tropical, temperaturile fiind relativ constante. Însă din februarie până în iulie este sezonul ploios, cu ploi rare în restul anului. Ce temperaturi sunt? Media anuală este de 26 de grade.

Arhipelagul, cu o insulă mare, care are 18 kilometri pătrați (deci ia partea leului sin punct de vedere a suprafeței) este de fapt partea vizibilă a unor munți scufundați, baza fiind la 756 metri sub nivelul mării. Cu o vegetație luxuriantă și multe plante endemice, plus o faună și floră variată, plaje cu nisip auriu, nu este de mirare că Fernando de Noronha este una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din lume. Delfinii sunt și ei atrași în număr mare aici, fiind văzuți deseori în ape, jucăuși cum sunt din fire.

Însă nu numai delfinii atrag aici scufundătorii, sau iubitorii de snorkelling, ci și mai multe specii de balene și de țestoase. Totodată, albatroșii dau și ei târcoale, atrași de abundența hranei și de clima prielnică. Citiți mai multe despre acest arhipelag pe wikipedia, aici.

”Pentru a ajunge în arhipelag, turiștii trebuie să prezinte un rezultat pozitiv COVID-19, de cel puțin 20 de zile, sau rezultatul unui test serologic care să ateste prezența anticorpilor antivirus (SARS-CoV-2 n.a.)” a declarat Guilherme Rocha, administratorul arhipelagului.

”Cei care au avut deja COVID nu pot nici să se reinfecteze, nici să transmită” a mai afirmat Dl Rocha, care a explicat pentru ”The Guardian” că deși sunt conștienți că există posibilitatea ca un om care a avut COVID-19 să se reinfecteze, aceasta este infimă. ”aceste este protocolul pe care îl urmăm”.

Aeroporturile cu zboruri internaționale: Guararapes International Airport, în Recife și Augusto Severo International Airport, în Natal. Din aceste două orașe, se poate zbora pe Fernando de Noronha Airport. orașe, Recife este cel mai mare oraș din statul brazilian Pernambuco, iar Natal, cel mai mare oraș din statul Rio Grande do Norte, ambele aflate pe coasta nord-estică a Braziliei. 

Notă: fotografia de copertă nu este din Fernando de Noronha, ci din Dahab, unde am făcut al doilea curs de scufundărI, mai aștept până să merg în Brazilia :D. Mai multe articole despre scufundări:

Cursuri de scufundări în Dahab: PADI Advanced Open Waters la Dahab Divers

Am facut cursul de scufundări PADI Open Waters Diver în Aqaba Iordania, iată de ce

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *