croaziera alonissos kira panagia 4

Partenonul epavelor: deschis în insula Alonissos, Sporadele de Nord

Alonissos Grecia Noutăți

S-au ținut de cuvânt! Anul trecut am vizitat muzeul terestru dedicat muzeului subacvatic și am văzut deja Parthenonul epavelor cum a fost denumit acest sit. L-am văzut în 3 D și așteptam și deschiderea muzeului subacvatic! Plănuiam să vin anul acesta să mă și scufund acolo, deoarece am brevet Advanced PADI Open Waters, deci mă pot scufunda la 30 de metri adâncime. Însă sunt și alte opțiuni de a explora muzeul.

Grecia a inaugurat primul său muzeu subacvatic, ”Partenonul epavelor”, pe coasta insulei Alonissos. Este deja deschis, de pe data de 3 august – 2 octombrie a.c.. Cine nu poate să facă scufundări, poate să vizioneze muzeul în 3 D

impresii insula alonissos

O navă din secolul 5 Î.C. lângă insula Peristera. Se văd amforele: aproape 4000 și majoritatea sunt intacte. Au fost descoperite de un pescar în anul 1985. Se presupune că nava s-a scufundat în jurul anului 425, din cauza vremii nefavorabile. Vinul era la mare căutare în antichitate (nimic nou sub soare), aceasta fiind încărcătura navei, de fapt a amforelor. Mărimea încărcăturii le-a demonstrat oamenilor de știință că grecii construiau nave de câteva ori mai mari decât se credea anterior acestei descoperiri.

În viitor se va forma un parc de scufundări în regiune, odată cu deschiderea accesului către alte câteva epave antice, care au fost descoperite în zonă.

Chora, vechea capitală a insulei Alonissos –  aici este muzeul subacvatic

Anul trecut am vizitat muzeul subacvatic ”virtual” cu ajutorul 3 D. A fost o experiență fantastică, efectiv mă mișcam ca în apă, la scufundări, mă învârteam într-un mod în care aș fi făcut-o în apă. Chiar este extraordinară experiența!

Alonissos: un loc minunat pentru scufundători

Delfini, foci, faună marină uimitoare. Alonissos este o insulă pe care o vei iubi dacă te atrage Grecia autentică, iar dacă mai ești pasionat/ă și de scufundări… o să dorești să tot revii.

În Alonissos sunt câteva centre de scufundări renumite, găsiți informații aici. 

Sursa: visitalonissos – aveam acest articol ca ciornă de două săptămâni înainte de a pleca în Bulgaria a doua oară, tot pe fugă. Muzeul s-a deschis din data de 3 august și a creat o furtună în mediul online, marea majoritate a publicațiilor internaționale au preluat comunicatele asociației.

Mai multe articole despre minunata insulă Alonissos:

Impresii Insula Alonissos: atracții principale, ponturi, motive să o vizitezi

Taverne Alonissos: trei recomandări plus specialitățile casei

Croazieră Alonissos în Parcul Marin cu nava tradițională Gorgona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *