saptamana modei

Săptămâna Modei pentru bărbații arabi – primul eveniment de acest fel

Uncategorized

Bărbații din lumea arabă au avut parte de prima Săptămână a Modei dedicată în exclusivitate lor. Evenimentul a fost transmis online, pe YouTube și pe Facebook. Când? Între 28-30 ianuarie a.c.

O colecție foarte interesantă -favorita mea – a fost ”Prima Tentație” – colecția toamnă/iarnă 2021-2022, al designerului Furne One of Amato Couture. Filmările pentru prezentarea acestei colecții s-au desfășurat în deșert, iar toate modelele masculine au purtat alb, inclusiv pantaloni și hanorace din dantelă. A fost prezentată și haina tradițională ”dishdasha”, dar reinventată.

Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Arab pentru Modă. Și a prezentat 15 designeri regionali și internaționali, inclusiv din Franța, Marea Britanie, Iran și Liban.

„Lumea din jurul nostru se schimbă, la fel și atitudinile față de modă și nicăieri în lume mai mult decât în ​​Orientul Mijlociu”, a spus Mohammed Aqra, strateg șef la Consiliul Arab pentru Modă. „Săptămâna modei arabe-bărbați prezintă îmbrăcămintea pentru bărbați dincolo de rigorile formale sau îmbrăcămintea de stradă și deschide calea pentru ca bărbații din Orientul Mijlociu să îmbrățișeze o garderobă mai aventuroasă”, a mai adăugat acesta.

Cu sediul în Dubai, ”Arab Fashion Council” îi reprezintă pe toți cei 22 de membri ai Ligiisaptamana modei Arabe și se află deja în spatele Săptămânii Modei Arabe de două ori pe an, aflată acum la a 11-a ediție. Ce este nou? Faptul că acum evenimentul le este dedicat exclusiv bărbaților.

Consiliul își propune să promoveze designerii regionali și industria din întreaga lume.

Conform Camerei de Comerț din Dubai, îmbrăcămintea pentru bărbați a dominat sectorul de îmbrăcăminte din Emiratele Arabe Unite în 2018, în valoare de 12,3 miliarde de dolari în vânzări.

Urmăriți pe Facebook aici toate colecțiile prezentate. 

Sursa: Times of Israel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *