Croaziera balene delfini insula Sao Miguel

Canada interzice croazierele până în anul 2022

Noutăți

Din cauza înrăutățirii pandemiei COVID-19, Canada a extins interdicția croazierelor până în luna februarie a anului 2022. Decizia are un efect de tsunami și asupra turismului din Alaska și din Seattle, prin proximitate și o serie de reguli maritime.

Fără croaziere în Canada până în anul 2022

Marți, Omar Alghabra, Ministrul Transporturilor din Canada, a anunțat printr-un ordin că prelungește interdicția ambarcațiunilor de agrement arctice și a navelor de croazieră în toate apele canadiene până pe 28 februarie 2022.

Navele de pasageri care transportă mai mult de 12 persoane li se interzice pătrunderea în apele de coastă ale regiunii arctice. Ambarcațiunile de agrement utilizate de rezidenții locali din Arctica nu vor fi însă afectate de aceste măsuri.

Însă cel mai mare impact va fi pentru marile nave de croazieră. Navelor de croazieră care transportă peste 100 de pasageri li se va interzice în continuare să opereze în apele canadiene. Nu sunt interdicții pentru navele care transportă mai puțin de 100 de pasageri, desigur în afară de interdicțiile referitoare la apele arctice.

Dacă situația pandemiei se va îmbunătăți suficient, ordinul de interdicție ar putea fi anulat  însă nu mai devreme de luna februarie 2022.

Alaska și Seattle sunt legate de Canada prin proximitate. Erau foarte populare rutele marine cu oprire în porturi precum Seattle, Victoria (Canada), Sitka, Juneau și Glacier Bay. De ce vor fi afectate aceste rute?

Legea privind serviciile pentru navele de pasageri permite numai navelor care arborează pavilion SUA să transporte pasageri direct dintr-un port SUA în altul. Toți ceilalți trebuie să facă o oprire într-un port străin.
Iar majoritatea companiilor care dețin nave de croazieră nu înregistrează navele în SUA. În afară de companiile străine, chiar și companiile americane nu au înregistrat majoritatea flotei în SUA. Au fost afectați la distribuirea ajutoarelor pentru pandemie din motivul că nu plăteau taxe federale, acum mai primesc o lovitură.

Carnival Cruise Lines* are înregistrate majoritatea navelor în Panama, deși sediul este în Florida. Navele companiei Holland America* navighează sub pavilion olandez, deși compania are sediul central în Seattle.

Cu excepția cazului în care este înregistrată în SUA, o navă de croazieră care pleacă din Seattle pentru o călătorie în Alaska trebuie mai întâi să facă escală într-un port canadian. Lucru care nu este posibil acum.

* Companiile Carnival și Holland America sunt printre companiilecare operează cele mai multe croaziere în regiunea arctică.

Autoritățile din Alaska critică vehement măsura impusă de canadieni

„Decizia Canadei de a interzice accesul în apele canadiene a navelor de croazieră care transportă 100 de persoane sau mai multe, fără a avea măcar o discuție de curtoazie în prealabil cu delegația din Alaska, nu este doar neașteptată – este inacceptabilă – și cu siguranță nu a fost o decizie luată cu considerație față de Alaska sau economia noastră. Așteptăm mai mult de la aliații noștri canadieni ” – se precizează în comunicatul trimis de Delegația Republicană din Alaska în Congresul SUA, delegație formată din senatorii Lisa Murkowski și Dan Sullivan și de congresmanul Don Young.

Aceștia au mai spus că vor urmări „toate căile potențiale, inclusiv modificarea legilor existente, pentru a se asigura că industria de croazieră din Alaska își reia operațiunile de îndată ce este sigură”.

Interdicția aplicată de canadieni are un impact negativ uriaș și asupra industriei din Seattle

„Fiecare navă care are baza în portul orașului aduce peste 4 milioane de dolari economiei regionale, 14,5 milioane de dolari în impozite la nivel național și generează aproape un miliard de dolari în activități comerciale pe tot parcursul sezonului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Portului Seattle, Peter McGraw pentru CNN.

„De asemenea, aflăm din orașele portuare din Alaska că pierderea unui alt an de venituri ar putea fi cataclismică. Îi îndemnăm pe liderii noștri federali să ia în considerare alinarea tuturor comunităților afectate de scăderea călătoriilor și turismului”.

În legătură cu reluarea croazierelor în alte regiuni de pe glob, majoritatea companiilor au amânat începerea sezonului pentru luna aprilie sau mai, însă pot apărea în orice moment alte amânări. În luna decembrie a anului trecut, se spera ca în luna februarie 2021 croazierele să fie reluate.

Notă: fotografia de copertă este din insula Sao Miguel, Azore.

Sursa: CNN

Am prevăzut această criză prelungită a industriei croazierelor, din păcate sunt mult prea multe lucruri care le sunt potrivnice. Cerere există, oamenii doresc să meargă în croaziere, însă vom vedea când și cu ce condiții se vor relua călătoriile pe navele hotel. Nu am actualizat de la publicare articolul, se poate vedea în browser. Mă gândesc să mai fac unul cu datele de acum, sau pe termen mai scurt. Concluzia mea? Avem azi, avem acum, dacă vor fi vremuri mai libere, fără restricții să fie primite cu mare bucurie. Altfel, nu lăsa pe mâine ce poți face azi.

Cum va schimba criza COVID-19 turismul – 12 tendințe, în viziunea mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *