Palatul Regal ubud Bali

Indonezia plănuiește să ofere o viză de cinci ani de zile pentru cei care doresc să se stabilească în Bali

Noutăți

Ministrul indonezian al turismului a anunțat că Indonezia intenționează să le ofere vizitatorilor internaționali posibilitatea de a opta pentru o viză valabilă cinci ani, odată ce transportul internațional va fi reluat. Cei care vor lua această viză vor putea să lucreze și să stea în Bali legal. Vestea bună este că cei care doresc să stea legal vor fi protejați. Vestea rea este că cei care lucrau și stăteau în Bali perioade lungi de timp nu vor mai putea face acest lucru la fel ca înainte.

Programul își propune să le permită turiștilor internaționali să rămână pe termen lung în Indonezia, în special în Bali, în eforturile de recuperare a sectorului turistic

„Conceptul este o ședere pe termen lung, a doua viză de domiciliu pentru un termen de 5 ani de zile. Aplicanții fac un depozit de 142.300 USD de persoană sau 178.000 USD pentru întreaga familie. Ei pot investi aici, pot face afaceri, iar vizele lor sunt reînnoite la fiecare 5 ani ”, a declarat Dl. Sandiaga Salahudin Uno, Ministrul Turismului din Indonezia.

Dl. Sandiaga intenționează să vizeze proprietarii de afaceri și călătorii care sunt dispuși să rămână cel puțin 3-4 luni în Bali, pentru a scăpa de iernile reci din țările lor natale. El a adăugat că vizitatorii străini vor putea lucra în Indonezia sub această viză.

„Acest program ar putea reduce cantitatea de muncitori străini ilegali și nomazi digitali în Bali”, a mai adăugat Sandiaga.

Programul a fost comunicat deja către Ministrul Legii și a Drepturilor Omului din Indonezia, Dl. Yasonna Laoly.

În prezent el elaborează cerințele pentru program. „Ne propunem să creăm un concept care să facă din Bali a doua lor casă prin viza de lungă durată”. El intenționează să pună în aplicare programul în zone din Indonezia, inclusiv Bali, Batam, Bintan și altele în cadrul Asean Travel Corridor Framework.

Înainte de pandemie, în Bali trăiau și lucrau ilegal foarte mulți nomazi digitali. Mulți au fost deportați, iar statul dorește să îi primească numai pe cei care respectă legea

Dacă intenționați să rămâneți în Bali pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să cunoașteți cerințele legale specifice a ceea ce doriți să faceți în țară. În Indonezia, toți vizitatorii trebuie să plătească impozite dacă stau mai mult de 183 de zile.

Este vorba despre raportarea venitului global, indiferent de moneda în care se câștigă. Chiar dacă cineva de exemplu lucrează în Bali pentru o companie din SUA, sau România, sau de oriunde altundeva. Chiar dacă cineva vinde cursuri online. Această specificație este destul de comună în legislația fiscală pentru majoritatea țărilor, însă mulți nomazi digitali din Bali nu o respectau. Veneau cu viză turistică de până la șase luni, o reînnoiau și tot așa.

Dacă stați sub 183 de zile nu trebuie să vă supuneți acestei legi. Însă dacă o veți reînnoi, veți fi probabil cercetați cu privire la natura activității depuse. Mulți oficiali din diferite țări asiatice nu mai doresc să le permită occidentalilor să beneficieze de avantajele de a sta în țările lor, fără să plătească prețul pentru acest lucru.

Faptul că Bali devenise un rai pentru nomazii digitali din multe țări dezvoltate a făcut ca prețurile la chirii de exemplu, să crească enorm pentru localnici. Ce este ieftin pentru ei, este prohibitiv pentru mulți indonezieni și această inegalitate deranjează foarte multă lume acolo, alături de comportamentul ”expaților”. Mulți dintre ei au încălcat protocoaleleCOVID-19 și i-au înfuriat și mai mult pe localnici, dar și pe autorități.

Sursa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *