CDC recomandare

CDC recomandă americanilor vulnerabili să evite călătoriile cu navele de croazieră

Coronavirus Noutăți Uncategorized

CDC (Centers for Disease Control and Prevention) din SUA a crescut nivelul de alertă privind călătoriile cu navele de croazieră la 3: risc ridicat.

Totodată, au recomandat tuturor călătorilor cu risc de a face forme severe de covid să evite croazierele, indiferent de statutul de vaccinare. Înainte de această alertă, recomandarea CDC era ca numai persoanele nevaccinate să evite călătoriile cu navele de croazieră.

Recomandări principale în momentul de față:

Virusul care cauzează COVID-19 se răspândește cu ușurință între persoanele din cabine apropiate la bordul navelor, iar șansa de a contacta COVID-19 pe navele de croazieră este mare. Au fost raportate focare de COVID-19 pe navele de croazieră.

CDC recomandă ca persoanele care nu sunt complet vaccinate să evite călătoriile pe nave de croazieră, inclusiv croaziere fluviale, la nivel mondial.

Persoanele cu un risc crescut de boli severe ar trebui, de asemenea, să evite deplasarea pe nave de croazieră, inclusiv croaziere fluviale, indiferent de starea de vaccinare.

Persoanele care decid să plece într-o croazieră ar trebui să fie testate cu 1-3 zile înainte de călătorie și 3-5 zile după călătorie, indiferent de starea de vaccinare.

Împreună cu testarea, pasagerii care nu sunt complet vaccinați ar trebui să se auto-carantineze timp de 7 zile după călătoria în croazieră, chiar dacă au rezultate negative la testul PCR. Dacă nu sunt testați, ar trebui să se auto-carantineze timp de 10 zile după călătoria în croazieră.

Oamenii de pe nave de croazieră ar trebui să poarte o mască care să acopere nasul și gura atunci când se află în spații comune.

Mai multe detalii aici, pe websiteul CDC. 

Ideea este că dacă vine vreo variantă mai periculoasă și va fi focar mai mare pe o navă, se poate repeta situația de anul trecut, cu navele carantinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *