Peru elimina carantina

Peru a eliminat carantina, primește turiști cu test PCR

Noutăți

Ministerul Comerțului Exterior și Turismului și Comisia pentru Promovarea Republicii Peru (PROMPERÚ) a anunțat că a eliminat carantina obligatorie de 14 zile pentru turiști. Este însă necesar să se prezinte un test negativ PCR, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de a intra în țară. Excepție fac turiștii care vin din Brazilia, Marea Britanie și Africa de Sud.

Zborurile internaționale spre Peru s-au reluat, iar vizitatorii trebuie să prezinte un test antigen la sosirea pe Aeroportul Internațional Jorge Chávez, efectuat cu minim 72 de ore înainte de sosirea în Peru.

Nu mai sunt necesare testele pentru zborurile interne, dar turiștii trebuie să semneze o declarație pe care să afirme că nu au simptome ale Covid 19.

Intrarea pasagerilor nerezidenți care călătoresc din Marea Britanie, Africa de Sud și / sau Brazilia sau care au făcut escală în astfel de țări în ultimele 14 zile, este suspendată în perioada 15-28 martie.

Totodată, frontierele terestre ale Peru rămân temporar închise. Mai sunt câteva restricții care se vor aplica în perioada 15-28 martie a.c., le vedeți în anunțul autorităților peruane aici. 

Alte surse de informare, dacă plănuiți o vizită în Peru: 

LATAM Airlines – websiteul companiei este actualizat frecvent

Peru Travel – websiteul oficial.

MAE – însă deocamdată nu au actualizat faptul că s-a scos carantina, dar pentru alte informații legate de viză. În general, datele de pe MAE trebuie să fie verificate și la sursă.

Călătorii plăcute! Mă bucur când citesc că s-a mai deschis o țară, sau s-au mai redus restricțiile, chit că nu plănuiesc să ajung într-un anume loc. Însă pentru călătorii care sunt cu ochii pe Peru, cred că este o veste bună! Poate într-o perioadă nu foarte îndelungată, vor veni și alte relaxări și ridicări de restricții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *