Tur Gratuit al Berlinului 2

Fără restricții în Germania pentru călătoriile cu mașina și posibil toate restricțiile începând cu 1 iulie a.c.

COVID Noutăți

Germania a introdus noi relaxări, iar călătorii care vin din România cu mașina nu vor avea nicio restricție, deoarece țara noastră nu este pe lista lor de țări de risc. Însă pentru călătoriile cu avionul sunt restricții, dar și acestea este posibil să fie ridicate începând cu 1 iulie, conform unei declarații a Ministrului Afacerilor Externe din Germania.

Situația acum, privind restricțiile la intrarea în Germania din România

România este exclusă din categoria zonelor de risc, iar persoanelor care călătoresc din România în Germania nu li se mai aplică obligațiile specifice zonelor de risc. Rămâne în continuare obligatorie, însă, dovedirea testăriivaccinării sau vindecării pentru toate persoanele care călătoresc spre Germania pe cale aeriană, măsură valabilă indiferent dacă persoanele în cauză sosesc din zone de risc sau nu.

Obligația de a face dovada testării, vaccinării sau vindecării revine tuturor persoanelor cu vârsta de peste 6 ani care intră pe teritoriul german dintr-o zonă specială de risc de categoria 1 sau 2precum și tuturor persoanelor care călătoresc în Germania pe cale aeriană (indiferent din ce zonă sosesc!). Dacă se utilizează serviciile de transport ale unei companii, aceasta are obligația de a verifica deținerea unei astfel de dovezi înainte de îmbarcare. În situația persoanelor care sosesc din zone speciale de risc de categoria 1 sau 2, dovada testării sau a vaccinării nu este suficientă, fiind obligatorie deținerea dovezii unei testări negative pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Persoanele care sosesc din zone de risc de categoria 3 (utilizând alte căi de transport decât cea aeriană) trebuie să încarce online dovada testării, vaccinării sau vindecării în cel mult 48 de ore de la intrarea pe teritoriul german – timp în care se aplică obligația de autoizolare.

Atenție: dacă veniți din țări de risc (nu tranzit, ci ați stat acolo cel puțin 10 zile, veți avea restricții, aplicabile celor din țările de risc):

Zonele de risc: 

  • zone speciale de risc, cu prezența unor noi tulpini ale virusului SARS-CoV-2 (categoria 1);
  • zone speciale de risc, cu incidență ridicată (categoria 2);
  • zone de risc (categoria 3).

Mai multe informații actualizate privind zonele de risc pot fi consultate la următoarea pagină de internet: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.h

Obligația de înregistrare a intrării în Germania se aplică tuturor persoanelor care în ultimele 10 zile anterioare intrării pe teritoriul german s-au aflat în zone de risc (România acum nu este zonă de risc). În acest scop, călătorii trebuie să înregistreze online toate datele solicitate, precum și să încarce în sistem eventualele documente justificative privind testarea, vaccinarea sau vindecarea, urmând a primi o confirmare într-un document format .pdf. Confirmarea trebuie să fie disponibilă și să poată fi prezentată/predată la cererea autorităților sau a companiei de transport, în caz contrar călătoria nu va fi permisă. Întreaga procedură poate fi efectuată, inclusiv în limba română, prin intermediul portalului: www.einreiseanmeldung.de.

Persoanele care nu pot efectua înregistrarea digitală mai sus-menționată vor completa un formular substitut, a cărui variantă în limba engleză poate fi descărcată la pagina de internet: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/fileadmin/Dateien/3_Downloads/C/Coronavirus/Infoblatt/2020-11-06_Ersatzmitteilung_engl.pdf.

Dacă formularul substitut nu este solicitat de nicio autoritate sau de compania de transport, atunci călătorii sunt obligați să efectueze înscrierea digitală imediat după intrarea în Germania sau, alternativ, să transmită formularul prin poștă la următoarea adresă: Deutsche Post E-POST Solutions GmbH, 69990 Mannheim.

Alte informații privind țările de risc și alte detalii regăsiți pe siteul MAE,  aveți în vedere că tranzitarea unei țări cu mașina nu vă impune restricții.

Începând cu 1 iulie a.c. vor fi ridicate avertismentele pentru majoritatea țărilor, raportează SchengenVisaInfo

Autoritățile germane au anunțat că țara va ridica restricțiile de călătorie pentru majoritatea țărilor, însă restricțiile vor rămâne în vigoare pentru toate țările în care variantele de coronavirus sunt încă răspândite pe scară largă.

„Îmbunătățirea situației epidemiologice din Germania și părți mari ale Europei, avansarea vaccinărilor și introducerea certificatului digital COVID (DCC) la 1 iulie 2021, fac călătoria mai ușoară. Prin urmare, avertismentele de călătorie vor fi ajustate și de la 1 iulie ”, se arată în declarația Ministerului Afacerilor Externe.

În plus, s-a anunțat că țările care au înregistrat 50-200 de cazuri de infecție la 100.000 de rezidenți în ultimele șapte zile nu vor mai fi considerate „zone cu incidență ridicată”.

În schimb, restricția va rămâne în vigoare pentru țările care înregistrează un număr mare de cazuri COVID-19.

În prezent, zonele variante ale virusului Germaniei din țări, cunoscute și sub numele de țări în care mutațiile sunt răspândite pe scară largă și transmise rapid, includ Botswana, Brazilia, Eswatini, India, Lesotho, Mozambic, Malawi, Nepal, Zimbabwe, Zambia, Africa de Sud, Uruguay și Irlanda de Nord.

Marea Britanie este, de asemenea, plasată pe lista zonelor cu variante ale virusului, ceea ce înseamnă că sosirilor din Marea Britanie li se interzice intrarea în Germania din cauza ratelor ridicate de mutații COVID-19.

Toate persoanele cărora li se permite să intre în Germania după ce au stat mai mult de zece zile într-o zonă variantă de virus trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului COVID-19, dovada vaccinării sau dovada recuperării.

În urma anunțului Ministerului, s-a subliniat, de asemenea, că sosirile din țările și regiunile UE / Spațiul Schengen și din țările terțe care sunt scutite de restricțiile de călătorie vor fi în continuare permise să intre în țară fără a fi supuse restricțiilor de călătorie. Cu toate acestea, toată lumea este sfătuită să fie extrem de precaută.

Sursa aici pe SchengenVisaInfo.com 

Dacă intenționați să vizitați Germania, asigurați-vă că verificați cele mai recente informații cu privire la regulile și restricțiile de intrare. Consultați atât siteurile oficiale precum MAE, cât și siteurile oficiale germane, menționate în comunicările MAE și totodată și paginile companiilor aeriene, în cazul în care circulați cu avionul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.