EAU aprobă o Viză pentru munca de la distanță și o viză turistică cu intrări multiple pentru 90 de zile

Dubai Emirate

Cabinetul Emiratelor Arabe Unite a aprobat două noi vize: o viză turistică cu intrare multiplă 90 de zile pentru toate naționalitățile și  „Remote Work Visa ” o viză de muncă de la distanță. Aceasta este un nou tip de viză, auto-sponsorizată, care le va permite oamenilor să locuiască în Emiratele Arabe Unite și să lucreze la distanță, indiferent de locul în care se află biroul lor.

Decizia a fost luată duminică, 21 martie, în timpul unei reuniuni a cabinetului prezidată de șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vicepreședinte și Prim-Ministru al EAU și conducător al Dubaiului

Viza pentru Lucru la Distanță, Remote Work Visa  are o durată de un an de zile și le va permite străinilor să intre în Emiratele Arabe Unite și să lucreze în conformitate cu termenii și condițiile emise cu viza. Noul sistem își propune să sprijine sectorul public și privat.

De altfel, din ce în ce mai multe țări acordă vize pentru nomazii digitali, pentru a compensa pierderile înregistrate cu turismul clasic. Se prefațează un nou tip de turism la nivel mondial, pentru că din ce în ce mai mulți oameni lucrează online, tendință care se presupune că se va accentua în viitor.

Două noi vize în Emiratele Arabe Unite: Remote Work Visa și Viza cu intrări multiple 90 de zile, pentru toate naționalitățile

Viza cu intrare multiplă va avea o valabilitate de 90 de zile. Lucrul acesta va duce ca ulterior să nu se mai permită intrarea următoarele trei luni. Însă pe perioada celor trei luni, turiștii vor putea intra de multiple ori cu aceeași viză. Desigur, vor rămâne valabile și vizele obișnuite, viza turistică multiplă va fi o opțiune suplimentară.

În cadrul ședinței, Excelența sa Șeicul Mohammed a asigurat că guvernul va depune toate eforturile pentru a continua să dezvolte inițiative și programe flexibile pentru a dezvolta Emiratele Arabe Unite ca unul dintre cele mai bune guverne ale lumii pentru a oferi cea mai bună calitate a vieții rezidenților și cetățenilor.

Mai multe informații despre noile tipuri de viză pe articolul sursă . Websiteul Oficial EAU pentru acordarea de vize diverse este acesta. 

Totodată, Dubai a anunțat și un nou program prin care se va acorda statutul de rezident străinilor care lucrează la distanță se poate aplica aici. 

Mai mult: de curând au anunțat și o viză pe termen lung pentru oamenii de peste 55 de ani care doresc să se retragă în Emirate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.