Dubai vrea sa atraga familiile cu copii: ne-a spus cum la Conferinta DCTCM in Romania

Dubai Uncategorized

Mi-a placut mult de tot Dubaiul.  Chiar daca l-am vazut vara, pe o caldura dogoritoare. Mi s-a parut feeric, de vis. Curat, cosmopolit, vibrand de viata. Un oras al viitorului, o alta lume, o lume in care paseam ca intr-o poveste, fascinata. M-am simtit bine acolo, acasa chiar. Si de atunci visez sa il revad, pe indelete. Ei bine, pana ce voi merge intr-o noua calatorie in Dubai, am aflat cateva motive (altele) pentru a ma reintalni cu aceasta destinatie fabuloasa de vacanta. La un Media Brunch organizat de Oficiul pentru Turism al Dubaiului, care s-a desfasurat pe 4 aprilie a.c. in Bucuresti: Dubai destinatie pentru familiile cu copii.

De ce? pentru ca turistii romani sunt o prioritate pentru Dubai, avand in vedere numarul turistilor si apetitul nostru in crestere pentru calatorii. In anul 2016,  51.000 de romani au vizitat oraşul Dubai, in crestere cu 10% fata de 2015  – 46.700 de turisti de la noi. Stiu ca nu toti calatorii iubesc aceasta destinatie. Desi ofera si experiente traditionale si autentice, pe langa stralucire, evenimente si distractii pentru orice varsta.

DUBAI TOURISM (DCTCM) preconizează o creştere cu cel puţin 10% a numărului de turişti români în 2017

Iar publicul caruia i se adreseaza cu precadere il reprezinta familiile cu copii. Si la cate parcuri tematice exista, sau urmeaza a fi deschise, Dubai devine o destinatie extrem de ofertanta

Creşterea estimată de turişti români se bazează pe abordarea Dubaiului ca destinaţie de familie: dinozauri, legoland acvatic, multe surprize in parcurile tematice de tot felul. Sunt impresionata: oare cum dorm prichindeii dupa atata distractie?

  • Proximitatea orasului fata de plaja: pentru ca noi adoram marea si multi romani prefera hotelurile de langa plaja
  • Multe activitati pentru familii la IMG Worlds of Adventure, cel mai mare parc tematic indoor, la cele trei parcuri tematice deja existente – Bollywood, Motiongate si Legoland, dar si pe inaugurarea a doua noi parcuri anul acesta  – Dubai Crocodile Park si Dubai Safari Project.
  • Plus o roata gigant, Bluewaters Island & Ain Dubai in 2018 si parcul tematic Six Flags in 2019.
  • Dubai este, conform Aon Hewitt, in top 20 al celor mai sigure orase din lume.
  • Mai mult, Dubai este o destinatie potrivita pentru multe bugete de calatorii:
    Dubaiul nu doreste sa atraga numai turistii care aleg mereu 5 stele. De aceea, 50% din hoteluri au 1-3 stele, din totalul de 681 de hoteluri. Transportul public este si el unul dintre cele mai bune din lume. Si foarte ieftin. Metroul din Dubai este un vis: pe langa toata infrastructura, personal am fost impresionata de toalete: cele publice, gratuite de aici sunt mai curate decat cele de la orice Mall de la noi. Va dati seama cum sunt metrourile si autobuzele. Imaculate. Si strabat tot orasul.
  • Totodata, sunt multe zboruri catre Dubai, operate atat de companii de linie, cat si de catre companii low-cost. Zborul este si el destul de scurt, sub 5 ore.
  • Eliminarea sistemului vizelor platite: in Dubai primiti viza pe loc, in aeroport, pentru 90 de zile, gratuit. Insa fiti atenti: nu se intra in Dubai cu pasaport temporar. Totodata, aveti nevoie de o asigurare de calatorie (nu am auzit sa ii fie solicitata cuiva dovada incheierii politei de calatorie, nici mie nu mi-a fost solicitata, dar acestea sunt conditiile de calatorie oficiale).

DCTCM (Dubai Corporation for Tourism & Commerce Marketing) a deschis pe 15 decembrie 2016 o reprezentanță în Romania, datorita numarului mare de turisti de la noi. Romania devine a 3-a tara, dupa Polonia si Cehia, aleasa de catre Guvernul Emiratului Dubai, pentru a găzdui o reprezentanta Dubai Tourism.

Despre Dubai:

Stiati ca Dubaiul a inceput sa se dezvolte in anul 1970? Odata cu deschiderea si largirea portului Rashid. Emirates Airlines a fost infiintata in 1985, iar in 1998 a fost inaugurat hotelul Burj Al Arab, an in care Dubaiul a atras 3 milioane de turisti. Care au ajuns 6,4 milioane in 2006, an in care a fost inaugurata insula artificiala Palm Jumeirah.  A urmat deschiderea celui mai mare Mall din lume, Dubai Mall in 2008 si atingerea pragului de 7,5 milioane de turisti si peste 500 de hoteluri. In 2010 s-a inaugurat Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume atunci si acum.

In 2013 a fost depasit pragul de 600 de hoteluri.  Anul trecut s-au deschis IMG Worlds of Adventure, Dubai Opera si complexul Dubai Parks & Resorts. In anul 2016, 15 milioane de turisti au vizitat emiratul.

„Anul 2016 a fost remarcabil pentru noi. Am asistat la deschiderea IMG Worlds of Adventure, Dubai Opera şi complexul Dubai Parks & Resorts. Cifrele sunt impresionante, iar Dubai a devenit al 4-lea cel mai vizitat oraş din lume, iar numărul de vizitatori a depăşit 14,9 milioane. Avem aproape 100 de malluri pentru shopping, inclusiv pe cel mai mare din lume, peste 6000 de restaurante şi cafenele unde se pot servi mii de feluri de mâncare din întreaga lume, inspirate de cele peste 200 de naţionalităţi ce coexistă în Dubai. Anual, avem festivaluri de shopping, de mâncare, de film, de curse, de literatură, de muzică”, a declarat Nader Albastaki, Senior Manager, Partnerships International Operations DUBAI CORPORATION FOR TOURISM AND COMMERCE MARKETIG.

Obiectivele pentru 2020: oraşul Dubai să devina destinaţia numarul 1 in lume pentru calatorii, afaceri si evenimente, destinatia numarul 1 în lume pentru familii si cea mai recomandata destinatie cu cel mai mare numar de turisti care revin.

Si ce fac turistii care viziteaza Dubaiul, unde merg?

Am ajuns la timp la conferinta, dupa un somn de 3 ore si un drum din Eforie Nord (am plecat la 5:30 de acasa) De la Dubai am mers la Conferinta de Presa Anuala a Germaniei, ambele doua destinatii pe sufletul meu

Precum va spunem, pe mine ma fascineaza orasul, desi imi plac si locurile cu mii de ani de istorie. Fiecare are ceva, altceva. Si avand in vedere oferta de parcuri tematice si de evenimente, as merge aici si cu prietenele care au copii, este un loc unde toti membrii familiei, sau al grupului, se pot distra de minune impreuna. In siguranta si in curatenie. Da, Dubaiul nu este un loc unde sa iti faci probleme in privinta igienei.

Mai mult, aici gasesti orice fel de restaurant, de orice fel. La urmatoarea calatorei, am de gand sa incerc brunch-urile pentru care orasul este faimos. La rand, unul pe zi. Si sa merg intr-o calatorie in desert. Si multe, multe altele pe care le am pe lista. Pentru ca este

Un oras de poveste:

Dubai destinatie pentru familiile cu copii

Dubai destinatie pentru familiile cu copii
Dubai destinatie pentru familiile cu copii: Legoland acvatic

3 thoughts on “Dubai vrea sa atraga familiile cu copii: ne-a spus cum la Conferinta DCTCM in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *