Deepspot Polonia

Polonia: Deepspot, cea mai adâncă piscină din lume în orașul Mszczonow

Uncategorized

În Polonia a fost deschisă cea mai adâncă piscină din lume: are o adâncime de 45,5 metri! 8000 de metri cubi de apă, ruine maiașe, o epavă, grote și o temperatură constantă de 32-34 grade celsius la orice adâncime: pe toate le găsim la Deepspot în orașul Mszczonow, situat la o distanță de 46 de kilometri de Varșovia. În complex va fi deschis și un hotel subacvatic, restaurant și sală de conferințe.

Piscina s-a construit în doi ani de zile, cu o investiție de peste 10 milioane de euro. Și pentru faptul că este centru de instruire, piscina a fost deschisă și este funcțională și cu restricțiile de pe fondul pandemiei.

Cea mai adâncă piscină din lume, Deepspot Polonia: grădiniță pentru scufundători

„Este cea mai adâncă piscină din lume”, a declarat pentru AFP (Agence France-Presse) directorul Deepspot, Michal Braszczynski, un scufundător pasionat. Acesta a mai declarat că piscina „va fi folosită și de pompieri și armată. Există multe scenarii pentru antrenament și putem testa și diferite echipamente. ”

„Nu există pești magnifici sau recife de corali aici, deci nu este un substitut pentru mare, dar este cu siguranță un loc bun pentru a învăța și a vă antrena pentru a vă scufunda în siguranță în ape deschise”, a spus Przemyslaw Kacprzak, instructor de scufundări.

Y-40 The Deep Joy, din Montegrotto Terme, Italia este piscina care deține în prezent recordul mondial Guinness de adâncime, aceasta având 42 de metri.

Iar Marea Britanie plănuiește să deschidă în aproximativ un an o piscină cu o adâncime de 50 de metri, Blue Abyss.

Cei care nu fac scufundări pot să exploreze tunelele subacvatice și să privească scafandrii în acțiune.

Rezervări, prețuri și alte informații pe pagina complexului aici. 

Sursa: France24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *