My Lake Glamping

My Lake Glamping – cazare de vis în mijlocul naturii în Covasna

Covasna Noutăți România Ținutul Conacelor

Iubesc natura, iar după ce am stat în casă atât de mult timp în ultimul an, am redescoperit cât de multă nevoie am să stau afară. Așa că chiar dacă se anunța un weekend nu tocmai însorit, am plecat spre Covasna, unde în mijlocul satului Dalnic s-a deschis complexul My Lake Glamping.

Am dormit la adăpost, dar în mijlocul naturii: până să se lipească Moș Ene de gene am ascultat fascinată sunetele naturii: foșnetul frunzelor, bufnițe, greieri, multe alte păsări pe care nu le-am identificat. Iar dimineața mișunau veverițele printre corturi.

Am avut un somn profund, m-am deconectat total, iar după prima noapte aveam senzația aceea că sunt aici de o lună de zile. Un weekend la cort face minuni pentru starea de bine, am avut o dispoziție de zile mari, de care îmi era dor.

My Lake Glamping
Foto: InSandale.ro

Am lăsat garda atât de tare jos că înghițeam ca pe găluște toate dumele pe care le dădea unul sau altul: de exemplu că panourile solare încălzesc apa din lacul artificial. Nu este drept!

Deși eram un pic îndoită cu mersul din cauza vremii, îmi pare foarte bine că nu m-am dat lovită: nu aș mai fi plecat de acolo, nu am simțit nicio lipsă vizavi de confort, efectiv parcă ești din nou copil când stai atât de mult timp în mijlocul naturii. Acea senzație o ai, de relaxare totală.

Ești prezent 100% în acel moment, pe care îl savurezi pe deplin. Minutele, orele au fost mai lungi, s-a dilatat timpul pentru că asta ne aduce starea de prezență continuă. Chiar țin minte că se spune că atunci când faci lucrurile din automatism pierzi practic mult din viață, că nu trăiești la maxim acele momente, pe când atunci când ești prezent în fiecare moment, bucuros, atunci trăiești viața la maxim. Asta am simțit în weekendul petrecut la My Glamping – că nu am pierdut nicio secundă din viață și probabil de aceea am avut impresia că am stat acolo mult mai mult timp decât cele aproape trei zile calendaristice.

Care este treaba cu glampingul acesta?

Glamping: este un mod de a călători prin care se îmbină confortul cu natura. Este un mod de a călători care câștigă din ce în ce mai mulți adepți în ultimii ani și chiar și aici sunt delimitări. De la glampingul de bază: corturi cu paturi, așternuturi și alte utilități plus toalete comune, cu facilități pentru a face duș, la ”Luxury Glamping” – atunci când fiecare cort are și baie cu toalete și apă caldă, pe lângă evident un decor luxos.

Am ”glampat” prima oară în Kerala acum câțiva ani de zile în munții Western Ghats și de multe ori în Wadi Rum în Iordania, unde se poate vorbi despre ”Luxury Glamping”.

My Lake 1
Acesta a fost cortul meu și al Anei la My Lake Glamping

My Lake Glamping

My Lake Glamping este un camping nou abia deschis în satul Dalnic, din județul Covasna, la 45 de minute cu mașina din Brașov. Am ajuns ușor din Brașov, este foarte simplu: se urmăresc indicatoarele spre Bacău/Târgul Secuiesc, iar după satul Moacșa se virează la stânga de pe drumul național E574 spre satul Dalnic. Acesta se află la 2 km de drumul național. Practic de la Brașov se ține DN 574 până aproape de Dalnic.

Odată ajunși în sat nu vă bazați pe Gps: am ajuns într-o fundătură, înainte să sunăm pentru lămuriri, așa cum fusesem sfătuire (am mers împreună cu o prietenă din Constanța). Se merge pe drumul principal până ce se ajunge la o denivelare de drum, se traversează un mic pod și după se face stânga acolo unde este și un banner ”My Lake Glamping”. Se urmează indicatoarele.

Tot la My Lake Glamping este și centrul de scufundări My Lake – un lac artificial care are și o berărie subacvatică și unde se fac tot felul de cursuri dar și terapii pentru recupararea copiilor cu nevoi speciale cu ajutorul terapiilor multisenzoriale.

Facilități My Lake Glamping

Sunt acum cinci corturi, unul mai mare, cu pat dublu, altele medii cu câte două paturi cum am avut și noi și unul mai mic. Se va mai amplasa un cort în viitorul apropiat și posibil ca în ceva timp încă patru.

Fiecare cort are paturi cu saltele, așternuturi, pături, prosoape, veioze, prize. Da, în cortul nostru erau patru prize suplimentare față de veioze, deci suficiente pentru a ne încărca telefoanele și alte aparate fără să ne batem pe ele. Sau fără să aducem ștechere (aveam la un moment dat cu mine câte un triplu ștecher pentru aceste situații).

My Lake Glamping
Camera mea 😀

Spațiul în care sunt amplasate corturile este foarte frumos, cu cărări luminate seara. Acum era luminată numai cărarea principală, singura terminată, dar deh, am ajuns înainte de sezon.

Grupuri sanitare: Sunt spații pentru cinci băi, acum fiind complet funcționale două, vara aceasta vor mai fi deschise altele două. Fiecare baie are pe lângă toaletă și chiuvetă și duș cu cădiță prize, cuier și cel mai important: apă caldă. Sunt suficient de spațioase încât să fie confortabil să faci un duș, să te schimbi, lucruri de acest fel.

Bucătăria: utilată cu frigidere, plită, chiuvete, ustensile de bucătărie, de toate. Este și un grătar și este locul perfect pentru stat la șuetă seara și dimineață. Am petrecut ore în șir aici la povești și nu ne-am plictisit

Catering: se va oferi la evenimentele care se vor desfășura. De exemplu de câteva zile, pentru anumite perioade. În restul timpului este cu ”self-catering”, aprovizionarea se poate face din Brașov, la sosire, sau din Sfântul Gheorghe, sau la Târgu Secuiesc, de exemplu. Chiar recomand o vizită în oraș, măcar pentru a bea o cafea la unele dintre terasele frumoase din centrul pietonal, unde este și un parc minunat.

Atunci când sunt evenimente, este oferită și demi-pensiunea. Am fost norocoși: Chef Ailinca Cosmin s-a ocupat de preparate și este cel mai pasionat ”bucătar” pe care l-am cunoscut: despre orice se vorbește, ajunge la ceva cu mâncare. De exemplu, când vorbeam despre faptul că în MyLake poți să îți aduce pasiunea, el vorbea despre cum să gătească în lac și orice, orice despre orice se vorbea, ajungea la cuptoare, piețe de pește și altele ale bucătăriei.

My Lake Glamping

Domeniul pe care este amplasat acest camping este destul de mare, fiind și suficiente locuri de parcare în incintă, dar ”peste pârâu” de locul unde sunt amplasate corturile. Tot locul este împrejmuit.

My Lake 2

Noi am mai vizitat Muzeul Haszmann Pal din Cernat, la doar câțiva kilometri de satul Dalnic, Sfântu Gheorghe, Lacul Ana și Tîrnovu Mohoș,fabrica de bere artizanală Csiki Sor. Am ratat stand-up paddling pe lacul Moacșa din cauza vremii, însă nu este niciodată timpul pierdut.

Alte locuri frumoase de vizitat în apropierea My Lake Glamping:

Mestecănișul de la Reci și Bălțile de la OzunSântionlunca

Piana Zânelor, Cetatea Zânelor, denumită și Cetatea Ileana Cosânzeana, o fostă cetate dacică.

Biserica Fortificată Prejmer

Muzeul de păpuși – Târgu Secuiesc

Cheile Vârghişului

Pestera cu stalactite sau Peştera Scaunului Rotund

Miercurea Ciuc

Hanul Paprika – renumit pentru preparatele delicioase

Notă: am mers la ‘MyLakeGlamping de data aceasta într-un mini Press Trip și evident mă voi întoarce vara aceasta și pe cont propriu în zonă, mai ales că am ratat experiența de a bea bere în barul din ‘MyLake, așa ceva este de neconceput, mai ales că este un concept unic în Europa și iubesc scufundările.

Și seara este foarte frumos la My Lake Glamping!

My Lake Glamping 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.