port athinos santorini feribot

Royal Caribbean amână croazierele cu nava Odyssey of the Seas după ce mai mulți membri ai echipajului au fost depistați pozitiv

COVID Noutăți

Royal Caribbean amână lansarea croazierelor cu nava Odyssey of the Seas, după ce membrii echipajului au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Au anulat și testul cu voluntari și navigarea inaugurală cu cea mai nouă navă din portofoliul companiei, a anunțat Michael Bayley, Președinte și CEO-ul companiei.

Royal Caribbean a amânat câteva zboruri din iulie și a amânat lansarea croazierelor cu voluntari

Cazurile pozitive au fost descoperite în timpul testării de rutină a echipajului la bordul noului Odyssey of the Seas, a scris Michael Bayley, președintele și CEO-ul Royal Caribbean.

Dintre cele opt persoane care au fost testate pozitiv, șase au fost asimptomatice și două au avut simptome ușoare.

Ca rezultat al testelor pozitive, Royal Caribbean a amânat inaugurarea navei Odyssey of the Seas, din 3 iulie până pe 31 iulie. În plus, Michael Bayley a declarat că navigarea cu croaziera de testare din iunie va fi reprogramată.

Compania intenționează să navigheze încă câteva croaziere din porturile internaționale și americane în iunie și iulie, însă cu alte nave

Testele pozitive au fost descoperite după ce echipajul navei a fost vaccinat pe 4 iunie, înainte ca angajații să fie considerați complet vaccinați pe 18 iunie. Tot echipajul este acum pus în carantină timp de 14 zile „pentru a proteja echipajul rămas și pentru a preveni orice alte cazuri”.

După ce anunțaseră pe 24 mai a.c. că se așteaptă ca toți clienții să fie vaccinați, în data de 7 iunie au anunțat că vaccinarea va fi opțională pentru oaspeți, însă obligatorie pentru echipaj. 

„Doi pași înainte și un pas înapoi!” a declarat Michael Bayley într-o postare pe Facebook, adăugând: „Oaspeții și partenerii de călătorie vor fi anunțați și li se vor oferi mai multe opțiuni. Deși dezamăgitoare, aceasta este decizia corectă pentru sănătatea și bunăstarea echipajului și a oaspeților noștri”.

Luna trecută, Royal Caribbean a devenit prima companie de croazieră din SUA care a primit aprobarea de pentru a începe navigațiile test înainte de reluarea croazierelor în sezonul estival

Center of Disease Control și Prevenire a Bolilor din SUA (CDC) a solicitat companiilor de croazieră să efectueze „călătorii de simulare” cu pasageri voluntari înainte de a relua operațiunile normale din Statele Unite pentru a testa protocoalele legate de COVID-19. Agenția a făcut o excepție pentru orice croazieră care navighează cu 98% din echipaj și 95% din pasageri complet vaccinați.

Totodată, de curând s-a adoptat o lege în SUA care le permite navelor de croazieră să navigheze în Alaska fără să oprească într-un port din Canada, măsură luată după ce Canada a amânat repornirea croazierelor în Cercul Arctic până anul viitor.

Royal Caribbean a anunțat printr-un comunicat de presă că vor naviga în Alaska în lunile iulie și august a.c.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *