Satul Gaios insula Paxos grecia 5

Grecia va accepta și teste rapide antigen pe lângă testele PCR – declarație a Ministrului Turismului

Grecia Noutăți

Ministrul grec al Turismului, Harry Theoharis, a declarat recent că Grecia va permite în curând intrarea călătorilor care prezintă teste negative antigene rapide la sosire, ca dovadă că nu sunt infectați cu coronavirusul (Covid-19).

În cadrul unei întâlniri legate de turism cu guvernatorul regional pentru Macedonia Centrală, Apostolos Tzitzikostas, ministrul a spus că guvernul își propune să faciliteze procesul de călătorie al vizitatorilor în Grecia, din momentul în care aceștia intră în țară și până la plecarea lor.

„Când cineva vine și pleacă din țara noastră, vrem să aibă cele mai puține dificultăți posibile”, a spus Theoharis, adăugând că în zilele următoare comitetul de experți în sănătate al țării va permite autorităților elene să accepte teste negative antigenice rapide ca o cerință de intrare , pe lângă testele PCR negative.

„Acest lucru va reduce o mare problemă, care este costul testului PCR înainte ca cineva să vină din străinătate în țara noastră, dar mai ales pentru vizitatorii din Balcani, unde costul acestui test în raport cu salariul mediu este disproporționat”, a spus ministrul a spus fără a da alte detalii.

Potrivit lui Theoharis, rușii și călătorii din țările balcanice arată un interes ridicat pentru vacanțele din nordul Greciei anul acesta.

Măsura se așteaptă să fie implementată în aproximativ o săptămână, așa că dacă aveți vacanțe planificate, verificați condițiile înainte, poate veți putea face numai teste antigen, voi sau/și copii. 

Totodată, incidenta de infectări a scăzut în Grecia, acum este la 1,8 pe lista oficială a României, tot pe lista galbenă, însă este posibil ca la următoarele actualizări să intre pe lista verde și să nu mai fie necesar testul la întoarcere, pentru a nu intra în carantină, pentru cei nevaccinați sau care nu au documente care să ateste că au trecut prin boală. 

Amintesc că este doar o declarație, trebuie să așteptăm ca măsura să fie implementată. Pentru a vedea măsurile la zi puteți consulta siteul oficial al Greciei unde sunt prezentate informații despre călătorii: acel formular PLF și celelalte restricții, am pus direct versiunea în limba română.

La nivelul UE măsurile se relaxează de la săptămână la săptămână: germania a mai anunțat câteva relaxări, Danemarca a renunțat la măști în spațiile publice în afară de transportul în comun, va renunța și la alte restricții privind întâlnirile, precum și la Pașaportul lor covid intern, plus că vor primi turiști din mai multe țări fără alte restricții – nu și din România însă relaxările continuă în Europa și vom vedea ce mai aduce vara aceasta.

Sursa: Gtp.gr

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *