Vietnam va primi turiști străini începând cu luna octombrie, pe insula Phu Quoc

Coronavirus Noutăți Vietnam Vitnam

Vietnam a anunțat că intenționează să redeschidă insula Phu Quoc în luna octombire a.c. pentru turiștii străini vaccinați sau recuperați după boală în ultimele 12 luni din Europa, SUA, Asia de Nord-Est, Australia și Orientul Mijlociu.

Totodată, țara analizează modalitățile pe care le are la dispoziție pentru a reînvia industria turismului, care suferă de blocaje prelungite din cauza pandemiei.

Exotica Phu Quoc, cea mai mare insulă din Vietnam, este situată la 10 kilometri distanță de coasta Cambodgiei. Se va deschide inițial numai pentru o perioadă de probă de șase luni

Vietnam nu primește în momentul de față decât cetățenii și investitorii care se întorc în țară, cu unele reguli foarte stricte. Țara a reușit să țină virusul sub control o mare parte a pandemiei, ridicând pentru multe luni de zile absolut toate restricțiile.

Însă în ultimele trei luni s-a confruntat cu o creștere a infecțiilor cauzate de varianta Delta. „Pandemia prelungită a afectat grav industria turismului”, a declarat ministrul vietnamez al turismului și culturii, Nguyen Van Hung.

Cine va putea vizita insula Phu Quoc? Vietnam pune limită de 12 luni certificatului de vaccinare dar și celui de recuperare

Turiștii complet vaccinati sau recuperați și cu un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de a sosi pe insulă vor fi eligibili pentru a vizita Phu Quoc. Aceștia ar putea zbura spre insula cu zboruri charter sau comerciale, deci vor putea ajunge pe insulă numai pe calea aerului.

Guvernul a aprobat planuri pentru a permite turiștilor imunizați din Europa, SUA, Asia de Nord-Est, Australia și Orientul Mijlociu să viziteze Phu Quoc din octombrie.
În primele trei luni doar 2.000-3.000 de turiști vor veni în fiecare lună cu zboruri charter și vor sta în stațiuni anumite zone limitate de pe insulă.

Apoi, numărul lunar va crește la 5.000-10.000 de turiști, incluzând și acei turiști care vin cu zboruri comerciale. Turiștilor li se va permite să viziteze mai multe destinații de pe insulă.

Vizitatorii trebuie să furnizeze documente care să arate că au primit două doze ale unui vaccin Covid-19 aprobat de Vietnam, al doilea între 14 zile și 12 luni înainte de data intrării sau că au avut Covid și s-au recuperat în ultimele 12 luni.

De asemenea, trebuie să prezinte un rezultat PCR negativ cu testul efectuat în termen de 72 de ore înainte de plecare.

Sosirile străine în Vietnam au scăzut de la 18 milioane în 2019, când veniturile din turism au fost de 31 miliarde dolari, sau aproape 12% din produsul său intern brut, la 3,8 milioane în 2020.

În același timp, blocajele din ultimele luni au determinat companiile să suspende operațiunile. Producția industrială din august a scăzut cu 7,4% față de anul precedent, în timp ce exporturile au scăzut cu 5,4%, iar vânzările cu amănuntul au scăzut cu 33,7%.

Vietnamul va vaccina complet toți locuitorii din insula Phu Quoc înainte de deschidere, a declarat ministerul turismului, adăugând că insula nu a raportat nicio infecție comunitară și că are suficiente facilități de carantină și tratament Covid-19.

Cine va merge în Phu Quoc în condițiile date?

Păi foarte mulți turiști ar dori. Insula este absolut fantastică, cu plaje paradisiace, nisip alb și apă turcoise, dar și resorturi fabuloase. Din cele din care nu dorești să mai ieși. Sunt peste 600 de unități de cazare pe insulă, unele dintre ele adevărate ”sate în sat”.  Sunt mulți turiști care mergeau în Asia de S-E și petreceau majoritatea timpului în resortul unde au fost cazați, cu servicii All Inclusive sau Ultra All Inclusive.

Probabil că turiștii vor putea face excursii pe mare, sau alte activități, astfel încât nu văd nimic diferit față de o vacanță în Maldive, de exemplu. Poate doar restricțiile.

Din păcate, turiștii care doresc să exploreze țara pe cont propriu nu o vor putea face în viitorul apropiat. Probabil că numai după ce se termină pandemia acest lucru va fi posibil.

Sursa:

News Government Vietnam – comunicat de presa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.