Restrictii israel

Restricții la intrarea în Israel – listele semafor

Coronavirus Noutăți

Israel a făcut modificări în ceea ce privește restricțiile care se aplică la intrarea pe teritoriul lor național. România a intrat pe lista lor portocalie la ultima actualizare, ceea ce înseamnă că toți cei care intră în Israel din țara noastră trebuie să intre în carantină, indiferent de statutul de vaccinare, pe lângă testele obligatorii pentru toți cei care intră în țară, indiferent de unde vin.

Deoarece și la ei regulile se pot schimba, inserez în articol și linkurile către sursele lor oficiale unde puteți verifica simplu care sunt restricțiile care se aplică pentru fiecare țară și pentru orice deplasare.

Pe scurt:

Pentru că România este pe lista portocalie, toți cei care ajung din ROmânia trebuie să intre în izolare obligatoriu. Izolarea este de 14 zile, dar în condițiile în care se efectuează un test PCR suplimentar în ziua a 7-a se poate ieși din carantină dacă rezultatul este negativ.

În carantină trebuie să intre și toți cei care vin din orice țară, exceptând călătorii care au primit vaccinul COVID în Israel, sau s-au recuperat după covid în Israel. Mai pot fi exceptați și cei care vin din țări pentru care nu se cere carantină, dar numai dacă efectuează și un test serologic în Israel care să ateste prezența anticorpilor, dacă au fost vaccinați în alte țări.

Toți călătorii care vin în Israel, indiferent de unde vin și statutul de vaccinare trebuie să efectueze două teste PCR, unul înainte de a pleca spre Israel și unul la destinație și câteva formulare, mai jos vedeți regulile pentru cei care ajung în Israel pe calea aerului și aveți linkul unde puteți vedea toate informațiile și datele indiferent de calea pe care sosiți în Israel. Informații oficiale la zi din Sirael, siteurile ministerelor de resort cu procedura de intrare pe teritoriul israelian.

Test înainte de a ajunge în Israel:

Dacă stați în afara Israelului timp de 72 de ore sau mai mult, trebuie să faceți un test PCR cu cel mult 72 de ore înainte de ora de plecare programată spre Israel.
Prezentați un rezultat negativ al testului în limba engleză împreună cu numărul pașaportului călătorului.
Această cerință se aplică tuturor persoanelor de toate vârstele care sosesc în Israel, inclusiv călătorilor vaccinați și recuperați.
Cazuri umanitare sau dacă accesul la testare este limitat: puteți solicita Comitetului pentru excepții să li se permită să intre în Israel fără un test PCR.

Formular declarație de intrare

Trebuie să completați formularul online AICI cu cel mult 24 de ore înainte de plecarea programată către Israel.
Trebuie să introduceți informațiile dvs. personale și informațiile despre persoanele care călătoresc cu dvs., să vă verificați declarația de sănătate, să furnizați informații despre vaccinurile COVID-19 pe care le-ați primit, să notați dacă v-ați recuperat după infectarea COVID-19 și să completați adresa cazării de izolare. , dacă trebuie să vă izolați la sosirea în Israel.

Plata pentru un test PCR la sosire

La sosirea în Israel, trebuie să faceți un test PCR în aeroport, pe lângă testul de pre-plecare.
Puteți plăti în avans pentru testul PCR la sosire.
Testul costă 80 NIS dacă plătiți în avans și 100 NIS dacă plătiți la aeroport (î100 sau 130 lei)
Nu este nevoie să tipăriți și să aduceți dovada plății. Există o linie separată pentru persoanele care au plătit în avans; numărul de I.D. va fi folosit pentru a face dovada plății.

Cetățeni străini

Cetățenii străini trebuie să aibă un permis de intrare emis de Autoritatea pentru Populație și Imigrări.
Fără acest permis, îmbarcarea va fi refuzată.

La aeroport

La check-in, trebuie să prezentați personalului companiei aeriene rezultatul negativ al testului PCR înainte de plecare și autorizația pe care ați primit-o după trimiterea formularului de declarație de înscriere.
Puteți prezenta o copie digitală – nu este necesară o copie pe hârtie.

Cetățenii străini pot intra în Israel numai dacă au un permis special de la Autoritatea pentru Populație și Imigrare.
Acest permis ar trebui prezentat controlului de frontieră la sosirea în Israel.

Când ajungeți în Israel, trebuie să faceți un test COVID-19 PCR pe cheltuiala dvs. Acest test se adaugă testului pe care trebuie să îl faceți înainte de a pleca în Israel.
Această cerință se aplică tuturor călătorilor de toate vârstele care vin în Israel, inclusiv călătorilor vaccinați și recuperați.

Toate documentele pot fi solicitate ulterior, așa că trebuie să le aveți asupra voastră, chiar dacă le-ați prezentat deja la check-in.

Pe durata zborului spre Israel toți cei care au vârsta de peste 6 ani trebuie să poarte masca.

Toate informațiile se regăsesc aici, pe websiteul corona health gov il – la zi.

Carantină la sosirea în Israel

Cine trebuie să intre în izolare?
– Călătorii (de toate vârstele, din toate țările) care nu au fost vaccinați împotriva COVID-19 sau nu au fost niciodată infectați cu COVID-19 în Israel, adică cei care nu au certificat de recuperare eliberat în Israel.
Cei care călătoresc dintr-o locație roșie sau dintr-o locație portocalie trebuie să intre în izolare, chiar dacă au fost vaccinați sau s-au recuperat în Israel. 
– Călătorii care sosesc din toate locațiile, chiar dacă sunt vaccinați sau recuperați în Israel, trebuie să intre în izolare până când primesc rezultatul testului COVID-19 efectuat la sosirea în Israel sau să se izoleze timp de 24 de ore (oricare dintre acestea este mai devreme).

România este acum pe lista portocalie, ceea ce înseamnă că toți cei care vin din România trebuie să se izoleze pe o perioadă de 14 zile. Cei care efectuează un test PCR în ziua a 7-a (plătit de cel care efectuează testul) pot să iasă din izolare imediat ce rezultatul testului este negativ. Atenție, acesta nu înlocuiește testul obligatoriu pe care îl fac toți cei care intră în Israel în aeroport, sau cel care trebuie efectuat înainte de intrarea în Israel.

Momentan, Romania este pe lista portocalie, dar situatia se poate schimba!

restrictii israel

Pe acest link puteți verifica în ce situație este fiecare țară (pe lista roșie, portocalie sau galbenă) și dacă este necesar sau nu să se intre în carantină. Este siteul oficial al Ministerului Sănătății di n Israel și actualizat la zi. Eu am selectat România, dar puteți să selectați orice țară folosind motorul de căutare din stânga jos.

Cine poate fi scutit de izolarea obligatorie?

Cei care au fost vaccinați sau s-au recuperat în Israel, dacă nu călătoresc dintr-o locație roșie sau dintr-o locație portocalie.
Cei care au fost vaccinați împotriva COVID-19 sau recuperați din COVID-19 în afara Israelului, dar numai dacă fac un test serologic când ajung în Israel și rezultatul testului este pozitiv. Adică, chiar dacă veniți dintr-o țară care nu necesită izolare, dacă nu ați făcut vaccinul în Israel trebuie să efectuați pe lângă testele PCR și un test serologic, care să ateste că aveți anticorpi. Testul serologic se poate face tot în aeroport, opțional, contra-cost.

Cei care trebuie să intre în izolare nu pot folosi mijloacele de transport în comun cu excepția taxiurilor, cu mască și ferestrele deschise. Izolarea se poate face la domiciliu dacă se pot îndeplini condițiile sau la motel oficial de carantină.

Mai multe detalii despre cum se efectuează carantina și cerințe aici.

În afară de aceste reglementări pentru intrarea în Israel, sunt și alte măsuri care se aplică în țară. Acestea se schimbă frecvent, acum se solicită Green Pass-ul israelian pentru anumite activități, însă nu se intenționează intrarea în lockdown național.

Linkurile menționate mai sus pot fi folosite în orice moment în care doriți să verificați condițiile de intrare în Israel, sunt cele mai bune și la zi surse de informare. Le puteți salva și neapărat consulta înainte de a vă plănui plecarea, pentru că regulile precum deja am învățat, se pot schimba oricând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *