carte Baron Trump

Baron Trump este călător în timp? Speculație sau posibilitate?

Noutăți

Sursa foto: wikipedia, licență comună

Iubesc călătoriile și de când mă știu (aproximativ) am visat la călătoriile în timp. Știu că sunt de domeniul fantasticului, dar cine ne spune că nu avem voie să visăm? De la visuri și vise au pornit multe mari descoperiri. De la a dori să faci imposibilul posibil. Părerea mea este că suntem la început încă cu descoperirile în domeniul științei, fizicii cuantice etc.

Nu, nu voi descoperi eu călătoriile în timp. În primul rând pentru că sunt praf la capitolul fizică și la altele dar nu o să mă laud prea mult cu asta. Dar mi-aș dori nespus de mult ca în timpul vieții mele să am această confirmare. Pentru că eu așa simt, că sunt posibile călătoriile în timp. De când am auzit despre ele, am simțit că este posibil. Când, cum, asta este o altă poveste. Dar despre ce este vorba în titlu?

Sunt Donald Trump și Baron Trump călători în timp? Sau vor fi, în viitor și totodată trecut?

Am dat peste o postare pusă de cineva pe Facebook acum un an și un pic. Care specula faptul că Baron Trump poate fi călător în timp, cu diferite afirmații.

Am verificat lucrurile din această postare și se confirmă! Să le luăm pe rând:

În anul 1893, a fost publicată o carte: ”Minunata călătorie subterană a lui Baron Trump”. Bine, eu aș traduce cu ascuns, secret, nu subteran. Dar da, cartea EXISTĂ.

Este vorba despre un băiat bogat, care trăiește în castelul Trump (știm că Baron Trump locuia în Trump Tower in New York înainte de a se muta la Casa Albă). Tânărul călătorește în timp după ce găsește un portal secret. Întâlnește tot felul de oameni, de popoare, învățând despre limba lor și despre obiceiuri și are un mentor care se numește Don. Cartea este plină de aventuri de tot felul. La final, se vorbește despre ascensiunea unui președinte american. În America secolului 21, divizată, sunt referințe la un hotel de pe Fifth Avenue din New York și despre alegerea unui candidat, alegere care generează haos.

Cartea poate fi cumpărată de aici, în România, de fapt toată colecția, include și cartea despre care am scris mai jos ”Ultimul Președint”! Și da, cartea are și o pagină dedicată pe wilkipedia, în limba română. Este reală!

PS: Baron Trump din aventuri, seamănă destul de bine cu baron Trump, fiul lui Donald și al Melaniei Trump.

Dar sunt mult mai multe lucruri!

În 1896 a fost publicată o altă carte, numită ”Ultimul Președinte”. Cartea este despre un bărbat foarte bogat care câștigă alegerile prezidențiale din SUA, stârnind o mare surpriză și multe revolte. În carte, este menționat că Lafe Pence, secretarul pentru Agricultură este ultimul președinte (am inclus link spre wikipedia, unde se vorbește despre acest personaj din cartea ”Ultimul Președinte”). Știm că Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii se numește Mike Pence.

Totodată, în carte se vorbește despre faptul că orașul New York este distrus de proteste în urma victoriei șocante a unui candidat populist la alegerile prezidențiale, care provoacă decăderea republicii.

Totodată, în respectiva postare se vorbește despre Nikola Tesla, despre studiile sale și despre faptul că după decesul său, studiile au fost preluate (de către ”The Office for Alien Property” – care da, a existat). Se mai face legătura dintre aceste studii și bunicul lui Donald Trump, John J Trump. Bunicul din partea mamei. Acesta a fost un mare inventator american, inginer etc. Un om de știință. Se pare că a afirmat că nu a găsit nimic în studiile lui Nikola Tesla, se speculează că a dorit să țină pentru el descoperirile.

Nikola Tesla a afirmat înainte de decesul său că a reușit să construiască o mașină a timpului!

Am inserat mai multe linkuri cu articole despre legătura dintre Donald Trump și Nikola Tesla. Dar sunt multe, multe surse.

Ce se mai spune:

Că numele mamei lui Donald Trump este Maria – adevărat și un prenume al tatălui este Christ – adevărat. Numele întreg: Frederick Christ „Fred” Trump. Totodată, faptul că în seara în care s-a născut Donald Trump, 14 iunie 1946, a fost eclipsă totală de lună. Și asta este adevărat și a fost foarte vizibilă, de fapt invizbilă în Jamaica, unde s-a născut Donald Trump. Ceea ce este iar adevărat. Nu știu cum sunt aceste lucruri relevante, sunt coincidențe interesante.

Din cauza tuturor acestor lucruri, este o adevărată frenezie online, se speculează: oare Donald Trump este un călător în timp? Nu știu ce să spun. Ce mă interesează cel mai tare este: oare s-a descoperit totuși călătoria în timp? Dacă da, de ce nu putem și noi? Sau ce aș putea face să am și eu acces acolo?

Totodată, mă întreb referitor la tot ce se întâmplă azi în SUA: oare o să vedem în timpul vieții noastre Ultimul Președinte? Un lucru știu sigur: dacă prin nu știu ce concurs de împrejurări, Mike Pence ajunge Președinte, situația este serioasă. Mă refer desigur în primul rând la ce mă interesează cel mai tare în această ecuație: călătoriile în timp.

Am anumite lucruri pe care le cunosc fără să le fi citit undeva, am anumite idei despre care descopăr ulterior că au fost scrise cărți, că sunt deja descoperite, că nu am avut eu vreo revelație. Că ideile acelea nu îmi aparțin, de fapt. Dar… am și o mare doză de realism și scepticism. Și îmi place să lucrez cu date exacte, atunci când fac o afirmație, sau când sedimentez ca adevăr o anume idee.

Este și meteahnă dobândită în perioada în care mă ocupam de comunicare, inclusiv de comunicare de criză la o mare multinațională. Lucram numai cu date, cu confirmări. Restul lucrurilor le luam în seamă, le cântăream, dar lucram cu date. Nici acum nu știu dacă acea perioadă m-a ajutat: prin oferirea de echilibru și ancorarea mai puternică în realitate, sau un deserviciu, că îmi atenuează elanul. Dar poate că așa trebuia să fie.

Însă acum câteva sute de ani, era considerată o erezie să spui că Pământul este rotund. Că nu putem zbura. Ce să mai vorbesc despre internet, sau submarine și multe altele.  Încă învățăm, adevărul este că nu știm mult prea multe și părerea mea este că la un moment dat, omenirea o să se uite la societata actuală cum ne uităm noi la cei de acum 500 de ani. 

Alte surse: 

https://en.wikipedia.org/wiki/Office_of_Alien_Property_Custodian

https://en.wikipedia.org/wiki/June_1946_lunar_eclipse

https://www.history.com/news/nikola-tesla-files-declassified-fbi

https://finance.yahoo.com/news/how-tesla-nikola-and-donald-trump-are-all-connected-115511618.html

https://www.smithsonianmag.com/history/nikola-teslas-amazing-predictions-for-the-21st-century-26353702/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *