Lufthansa Explorer

Super yachtul zburător Lufthansa: un Airbus A330 cu discotecă, podea de sticlă și balcon!

Noutăți

Lufthansa Technik a dezvăluit conceptul de design pentru „Explorer” – o „navă de explorare multifuncțională”. Avionul poate transporta până la 12 persoane și promite să ofere „confortul și facilitățile unui hotel de cinci stele”.

Odată cu pandemia companiile aeriene au avut parte de multe pierderi. Însă multe s-au reinventat și și-au extins serviciile. Piața care a crescut este cea a avioanelor private. Și a yachturilor de lux. Am văzut de altfel că cei cu suficiente mijloace financiare nu au simțit pandemia. Sunt coridoare verzi pentru avioane private în multe locuri din lume închise pentru alții, inclusiv în Noua Zeelandă.

Așadar, ce se mai putea inventa? Un avion cu servicii de cinci stele, bien-sur, care la o adică poate fi utilizat în anumite destinații la fel ca un yacht: oamenii pot vizita anumite locuri și se pot întoarce în avion, unde au condiții similare cu ale hotelurilor bune de cinci stele.

Super yachtul zburător ”Explorer” de la Lufthansavine cu un preț pe măsură: 382 de milioane de euro! Pentru un Airbus A330 renovat de către compania Lufthansa Technik.

Ce aduce Lufthansa ”Explorer”:

– O discotecă

– Podea de sticlă

– Un balcon care le oferă pasagerilor o vedere unică asupra aeroportului și împrejurimilor, la o altitudine de 4 metri deasupra solului.

– Zona de lounge multifuncțională din centrul aeronavei are un sistem de proiecție încorporat în pereți și tavane, care afișează virtual cerul, atât pe timp de zi cât și de noapte, lumea subacvatică sau alte forme arhitecturale.

– Dormitoarele și camerele de oaspeți sunt situate în partea din spate a aeronavei și le oferă pasagerilor „tot confortul și facilitățile pe care le pot aștepta de la un hotel de cinci stele de la sol”.

– Birouri, un bar, o zonă de luat masa, spațiu de conferințe și mai multe băi.

– Facilități de spa „fitness și wellness” sunt disponibile în camera multifuncțională din spatele aeronavei, care poate fi transformată într-o „camera de spital zburătoare”, în funcție de nevoile pasagerilor.

Pasagerii își pot aduce chiar și mașinile în avion, inclusiv vehicule mari 4*4. Acestea vor sta pe puntea inferioară, iar pe măsură ce avionul decolează, pasagerii pot vedea flota de mașini prin podeaua de sticlă de pe puntea principală.

Avionul poate transporta până la 12 „pasageri VIP”, dar compartimentarea poate fi modificată pentru a găzdui până la 47 de persoane.

Wieland Timm, Head of Sales VIP & Special Mission Aircraft Services la Lufthansa Technik, spune: „În construcția de iahturi, navele de explorare multifuncționale au devenit acum o clasă în sine. Și mulți proprietari ai unor astfel de nave își numesc și o aeronavă proprie.

Pentru acest grup țintă în creștere rapidă de exploratori VIP ai lumii, acum am creat pentru prima dată o platformă de zbor. Spre deosebire de un iaht, totuși, aeronava noastră Explorer le permite pasagerilor să călătorească pe cealaltă parte a globului în câteva ore. Acest lucru deschide posibilități complet noi pentru exploratori.”

Lufthansa Technik este gata să preia comenzi pentru acest concept, iar livrarea se realizează în cel puțin un an de la contractare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *