Tur Gratuit al Berlinului 2

Germania va relaxa condițiile de testare pentru persoanele care au făcut o doză de rapel

Coronavirus COVID Noutăți

Germania va relaxa măsurile de testare pentru persoanele care au făcut un rapel al vaccinului. Acestea nu vor mai  fi nevoite să facă un test înainte de a intra în unele unități de agrement, au convenit miniștrii federali și regionali ai sănătății. Testele sunt gratuite în Germania.

Propunerea, aprobată de ministrul Sănătății, Karl Lauterbach și de miniștri din cele 16 state federale ale Germaniei, are ca scop încurajarea oamenilor să facă o doză de rapel și să reducă numărul de teste.

Cu toate acestea, un rezultat negativ al testului va fi în continuare necesar pentru a intra în spitale și case de îngrijire și pentru a ajuta la protejarea persoanelor mai vulnerabile, potrivit proiectului.

Aproximativ 69,9% din populație a primit două doze de vaccin și 23,8% au primit un rapel.

Ministrul bavarez al Sănătăţii, Klaus Holetschek, a declarat reporterilor că Germania suferă de o lipsă de vaccinuri şi a cerut autorităţilor să folosească „metode neconvenţionale” – inclusiv contact direct cu producătorii – pentru a spori aprovizionarea. Germania primește majoritatea vaccinurilor printr-o schemă comună de achiziții a UE.

În prezent, persoanele care au avut două vaccinuri sau și-au revenit după COVID trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ pentru a intra în locuri cu risc crescut de răspândire a infecției, cum ar fi cluburile de noapte sau discotecile.

„Dovezile științifice sugerează că un rapel reduce atât riscul de infecție, cât și riscul de transmitere ulterioară. În plus, eliminarea obligației de a face un test ar putea reduce capacitatea de testare pe care este foarte mare presiune”, se spunea într-un proiect anterior.

La fel ca și alte țări europene, Germania se luptă să stopeze un al patrulea val de coronavirus, conform Reuters.

Documentul a mai propus și ca cei care sosesc în Germania și care au fost într-o „zonă cu variante de virus” cu 10 zile înainte de sosirea lor în Germania să facă un test PCR înainte de plecare spre Germania și să efectueze un alt test PCR la sosirea în aeroport.

Germania a început să ofere populației teste gratuite pentru covid în luna martie a.c.. În luna octombie au încetat programul, care a fost reintrodus la numai o lună distanță, pentru că țara s-a confruntat cu un număr mare de cazuri noi. Sursa aici.

Pentru condițiile actuale de intrare pe teritoriul Germaniei consultați pagina MAE. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *