zbor solo

O tânără de 19 ani a aterizat singură la Seul, zburând din Rusia

Noutăți Visuri

Zara Rutherford, care are dublă cetățenie, britanică-belgiană dorește să devină cea mai tânără femeie pilot care face înconjurul lumii singură, la doar 19 ani.

În august Zara a plecat de pe aeroportul Kortrijk-Wevelgem din vestul Belgiei pentru a călători pe 51.000 km, urmând să zboare deasupra a cinci continente și 52 de țări, inclusiv Statele Unite, Rusia și Columbia.

„A fost o provocare”, a declarat reporterilor de pe Aeroportul Internațional Gimpo, după ce a sosit de la Vladivostok cu avionul ei ultra uşor Shark, cel mai rapid din lume, unul dintre sponsorii Zarei în această provocare, conform CNN. 

„Am fost blocată în Alaska timp de o lună de zile din cauza problemelor de viză și din cauza vremii. Speram să termin turul până la Crăciun, dar cred că asta nu se mai întâmplă, dar este o aventură.”

Zara Rutherford, care urmează să rămână în hotel înainte de plecarea ei planificată spre Taiwan, luni, a spus că se așteaptă să-și încheie călătoria până la jumătatea lunii ianuarie.

Cu restricții sporite de călătorie legate de Covid, Zara a spus că uneori nu i s-a permis să viziteze atracțiile din diferite țări în care a ajuns:
„Văd aceste locuri din aer și acesta este cel mai incredibil lucru”, a spus ea. „Deși nu am întotdeauna voie să merg și să vizitez, să mă plimb și să văd muzee sau să merg la restaurante, le pot vedea întotdeauna din aer și este destul de incredibil.”

Pe lângă faptul că a intrat în cartea recordurilor, adolescenta și-a exprimat speranța că aventura ei va încuraja fetele și femeile să studieze și să lucreze în STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) și să trezească interesul fetelor pentru aviație.

Zara Rutherford dorește să îșși adjudece titlul deținut de Shaesta Wais, care a devenit cea mai tânără femeie care a zburat solo în jurul lumii la 30 de ani în 2017. Cel mai tânăr deținător de record, Mason Andrews, avea 18 ani când a făcut călătoria în 2018.

Fiica a doi piloți, Zara Rutherford va începe facultatea anul viitor, iar visul ei este să devină astronaut. Puteți urmări călătoria ei și mai multe informații pe websiteul ei aici. 

Citiți și:

33 De Citate De Aventură Care Mă Inspiră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *