Olanda va solicita o doză de rapel din luna februarie 2022 pentru călătorii

Coronavirus COVID Noutăți

Ministrul olandez al Sănătății, Hugo de Jonge, a anunțat că începând cu februarie 2022 autoritățile țării vor recunoaște doar certificatele de vaccinare COVID-19 care indică faptul că titularul a primit o vaccinare de rapel.

În consecință, aceasta înseamnă că Olanda va scurta valabilitatea certificatelor de vaccinare de la 12 la nouă luni, iar toți cei care nu îndeplinesc această cerință vor fi obligați să respecte reguli suplimentare de intrare.

Decizia autorităților olandeze de a scurta valabilitatea permiselor de vaccinare, care va intra oficial în vigoare la 1 februarie, urmează recomandarea Comisiei Uniunii Europene de a crea o abordare individuală și un standard pentru acceptarea certificatelor de vaccinare.

Comisia a sugerat ca statele membre să nu accepte certificate de vaccinare care nu au fost eliberate în termen de nouă luni.

Chiar dacă nu a existat încă nicio confirmare oficială din partea autorităților UE, Hugo de Jongea dezvăluit că reprezentanții statelor membre au convenit că toți cei care doresc să călătorească în sau în interiorul UE trebuie să primească o injecție de rapel la nouă luni după al doilea vaccin. doza pentru ca trecerea lor să fie acceptată.

Se crede că cei care nu primesc vaccinul de rapel vor continua să poată călători în UE, cu condiția să prezinte un rezultat negativ al testului COVID-19.

Cu toate acestea, deoarece testarea de mai multe ori pe săptămână nu este convenabilă, rentabilă și sigură, autoritățile UE încearcă să împingă cât mai mulți oameni posibil să se vaccineze complet și să primească o vaccinare de rapel care să-i protejeze și mai mult de virus și noua sa variantă Omicron.

La fel ca și Olanda, autoritățile Republicii Cehe au anunțat, de asemenea că valabilitatea certificatelor de vaccinare COVID-19 va fi redusă la doar nouă luni. În consecință, începând cu ianuarie 2022, numai cei care au primit o injecție de rapel vor fi considerați complet vaccinați când ajung în Cehia.

Spre deosebire de aceste două țări, Austria și-a înăsprit deja regulile privind certificatele de vaccinare. Din 6 decembrie, Austria recunoaște doar certificatele de vaccinare care arată că deținătorul a primit ultima doză de vaccin în ultimele nouă luni.

Decizia statelor membre UE de a reduce valabilitatea certificatelor de vaccinare a fost criticată de Asociația Internațională a Transporturilor Aeriene. Asociația a sugerat amânarea acestei propuneri până când toate guvernele vor putea să ofere cetățenilor lor vaccinuri de rapel.

Sursa: SchenghenVisa

Sursa foto coperta: Foto Amsterdam By © Jorge Royan, website creator aici și Licență CC BY-SA 3.0 aici 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.