Vietnam restrictii

Vietnam fără carantină indiferent de statutul de vaccinare

Coronavirus COVID Noutăți

Vietnamul s-a deschis de aproximativ o lună și auspiciile sunt favorabile: s-au menținut relaxările și probabil că vor apare și altele. Deocamdată, pentru a ajunge în Vietnam toți călătorii au nevoie de un test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge în țară. Indiferent de statutul de vaccinare, călătorii nu vor face carantină și se pot plimba liberi pe unde doresc, restricțiile interne sunt ridicate de mai mult timp.

Începând cu data de 15.03.2022 autoritățile vietnameze au decis ridicarea tuturor restricțiilor generate de pandemia COVID-19. În consecință, au fost reluate toate zborurile comerciale iar intrarea în R.S. Vietnam este permisă tuturor categoriilor de cetățeni, inclusiv turiștilor.

Pentru intrarea în R.S. Vietnam sunt necesare următoarele:

 – Pentru intrare pe cale aeriană este necesară prezentarea fie a unui test RT-PCR efectuat cu 72 de ore înainte sau a unui test antigen efectuat cu 24 de ore înainte.

 – Pentru intrări pe alte căi (rutier, naval, feroviar) se menține solicitarea de la intrarea pe cale aeriană, cu mențiunea că, în situația în care cetățeanul străin nu poate prezenta un test RT-PCR sau antigen la intrarea în țară, acesta are obligația de a face testul în cel mult 24 de ore de la intrare. În situația unui rezultat negativ, își poate continua călătoria iar în situația unui rezultat pozitiv are obligația de a informa de urgență autoritățile sanitare.

– Copii cu vârsta sub doi ani sunt exceptați de la prezentarea unui test RT-PCR sau antigen și pot participa împreună cu părinții la orice activitate.

– Persoanele trebuie să poarte mască de protecție și să instaleze pe telefonul mobil aplicația PC-COVID (disponibilă în Google Play și App Store).

– Cetățenii străini care intră în R.S. Vietnam trebuie să dețină o asigurare medicală de călătorie, valabilă pentru teritoriul vietnamez, care să acopere și eventuale cheltuieli de tratament în cazul infectării cu virusul SARS-COV-2

– La intrarea în R.S. Vietnam nu se mai solicită prezentarea dovezii de vaccinare împotriva virusului SARS-COV-2

– Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice.

– Transportul public în comun se desfășoară normal.

Sursa: MAE Vietnam

Informația este publicată și pe siteul oficial al Autorității pentru Turism din Vietnam, unde găsiți informații complete.

Pentru a intra în Vietnam avem nevoie de un pașaport electronic simplu (nu temporar), cu cel puțin șase luni de valabilitate. Se poate lua viza electronică cu o singură intrare în 30 de zile, sau la sosire, VOA – Visa on Arrival în anumite condiții. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.