Circuit Iordania 9 zile 14

Circuit Iordania 9 zile cu Paralela 45

Iordania Noutăți

Cine nu dorește să vadă Petra măcar o dată în viață? Sau să se bucure de soare și de mare la sfârșit de  noiembrie? Ce părere aveți de un circuit în care puteți vizita Amman-ul, Madaba, muntele Nebo, Petra, deșertul Wadi Rum, Aqaba, Betania și Jerash? Și desigur, Marea Moartă? Paralela 45 are o ofertă excelentă cu plecare din 29 noiembrie. Detalii despre program în articol.

Ce conține programul?

Vizte la Amman, Madaba, Muntele Nebo, Petra, misterioasa capitala a nabateenilor, plimbare cu jeepurile, cină și glamping în deșertul Wadi Rum și două minisejururi, unul la Marea Rosie și unul la Marea Moarta. Să le luăm pe rând:

Circuit Iordania 9 zile

Ziua 1: București – Amman

Zborul spre Amman, transferul la hotelul Sulaf Luxury 4* sau similar în Amman.

Ziua 2: Amman – Madaba – muntele Nebo – Petra

După micul dejun se vizitează Ammanul, capitala Iordaniei. Orașul este răspândit nu pe 7 dealuri ca Lisabona, ci pe 19! Și este în continuă expansiune.

Citadela orașului, aflată pe unul dintre dealuri, este plină de monumente din diferite perioade: Templul lui Hercule, Palatul Omayad, o biserică bizantină, un teatru roman. După vizita în citadelă, urmează o plimbare și cumpărături într-un Souq, o piața tradițională plină de comori

Urmează plecarea spre orașul Madaba, pentru a admira mozaicurile din perioada bizantină, cel mai faimos fiind cel din interiorul bisericii ortodoxe Sfântul Gheorghe, care dateaza din
anul 560.

La 10 kilometri distanță de Madaba se afla Muntele Nebo, înalt de 1000 m. Conform traditiei iudaice, se spune ca acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Făgăduinței și unde Profetul ar fi și murit.

Călătoria continuă spre Petra, unde se ajunge în cursul serii. Cină și cazare la hotelul Sella Petra 4* sau similar.

Circuit Iordania 9 zile 9
Amman

Circuit Iordania 9 zile 6

Ziua 3: Fascinanta Petra

Ziua a treia este dedicată Petrei, una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne, orașul de piatră aflat în Patrimoniul Unesco.

Fostă capitală a regatului nabateenilor, un trib nomad de arabi care a ocupat aceste teritorii in secolul IV i.Hr., orașul este situat pe o rută străveche a caravanelor care aduceau mătăsuri și mirodenii. Toată ziua se petrece pe jos, pe teren pe alocuri accidentat, ceea ce poate fi obositor pentru persoanele care nu au dificultăți de a merge mult pe jos, însă temperaturile în această perioadă nu sunt atât de ridicate. Seara întorcere la hotelul din Petra.

Circuit Iordania 9 zile 16 Circuit Iordania 9 zile 15

Ziua 4: Mica Petra și o noapte în deșertul Wadi Rum

După micul dejun se vizitează Mica Petra, un sit arheologic din apropierea Petrei, unde se află vestigiile unei localități nabateene mai mici. Călătoria continuă spre deșertul Wadi Rum sau Valea Lunii.

Aici se face un tur de 2 ore cu jeepul, pentru a admira magnificele peisaje din deșert.  Formațiunile stâncoase sculptate de vânt sunt spectaculoase, precum cele numite “cei sapte stalpi ai intelepciunii”. Unele stanci au inscriptii antice, o adevarată bibliotecă în aer liber.

După jeep safari urmează pauza de cafea și ceai, fiind oaspeții unui trib de beduini, locuitori ai deșertului.

Noaptea se va petrece într-un cort din tabăra Sun City Camp, deșertul Wadi Rum, o experiență magică. Va fi mai mult glamping decât camping, deoarece corturile au fiecare baia sa proprie, paturile sunt echipate cu saltele încălzite electric – condiții foarte bune pentru a nu experimenta decât frumusețea deșertului, nu și provocările sale.

Cina va fi tradițională: “zarb”. Mâncarea se prepară într-un mod traditional specific desertului: preparatul se aseaza pe un suport cu 3 platouri suprapuse care se introduce în pământ, cu foc dededubt și deasupra. Foc de tabără, cântece, ceai, cafea, mâncare delicioasă și proaspătă, cu siguranță va fi o seară pe care niciun călător nu o poate uita prea curând, dacă o poate uita vreodată.

Circuit Iordania 9 zile 12

Circuit Iordania 9 zile 3

Circuit Iordania 9 zile 1
Poliția turistică din Wadi Rum
Circuit Iordania 9 zile
Cina în Wadi RUm

Ziua 5: Wadi Rum – Aqaba

Dis de dimineață, cine dorește poate participa la câteva activități opționale, precum plimbarea cu cămila la răsărit de soare, sau un zbor cu balonul deasupra deșertului, acesta fiind condiționat de starea vremii.

Urmează micul dejun, iar după acesta urmează deplasarea spre Aqaba, o stațiune de la malul Mării Roșii. Cazare la hotel Aqaba City Tower 4* sau similar. Cina la hotel.

Circuit Iordania 9 zile 14
Plimbare cu cămilele la răsărit

Circuit Iordania 9 zile 13

Ziua 6: Aqaba, Marea Roșie

Ziua a șasea este dedicată relaxării la malul mării. Se poate vizita stațiunea și fortul construit de mameluci și care datează din secolul al XVI-lea, sau se poate face o excursie opțională de tip croazieră, unde puteți face și snorkelling pentru a admira recifele de corali.

Circuit Iordania 9 zile 8
Aqaba

Circuit Iordania 9 zile 7

Ziua 7: Aqaba – Marea Moartă

După micul dejun se pleacă spre Marea Moartă. Sosire și cazare la
hotelul Holiday Inn Dead Sea 5* sau Crowne Plaza Dead Sea 5* sau similar. Cina la hotel.

Ziua 8: Marea Moartă – excursie opțională la Betania și Jerash

Marea Moartă este locul cu cea mai joasă altitudine de pe pământ: 410 metri sub nivelul mării și oferă peisaje de poveste. Apa fiind atât de sărată ne ține la suprafață, este plină de săruri benefice pentru sănătate, care combinate cu nămolul terapeutic fac minuni pentru piele și nu numai.

Tot în această zi se poate face o excursie opțională la Jerash și Betania. Betania este un loc cu o încărcătură spirituală aparte, fiind conform unor teorii locul botezului lui Isus. Betania din Iordania este menționată de mai multe ori în Biblie și nu trebuie confundată cu localitatea omonimă din Israel.

Se crede că în apropiere Iosua i-a trecut Iordanul pe israeliți spre Pământul Făgăduinței. Din Noul Testament aflam ca Mântuitorul s-a retras la Betania, dincolo de Iordan, după ce a fost alungat cu pietre din Ierusalim.

La Jerash se vizitează orașul antic despre ale cărui ruine se spune că sunt cel mai bine pastrate vestigii romane din afara Italiei. Orasul a fost locuit încă de acum 6500 de ani, dar perioada sa de maximă înflorire a fost în timpul ocupației romane.

Circuit Iordania 9 zile 5

Circuit Iordania
Betania
Circuit Iordania 1
Jerash

Ziua 9: Marea Moartă- Amman – București 

Dupa miezul nopții (noaptea 8/9), se face transferul la aeroportul din Amman pentru îmbarcarea pe zborul companiei Tarom spre București. Decolare din Amman la ora 04:00 dimineata, sosire în București la 06:40.

Preț program circuit:

960 de euro, loc în cameră dublă, cu taxele incluse.

A treia persoana adultă în camera dublă (pat suplimentar): 960 EURO.

Primul copil 2-5,99 ani în camera cu 2 adulti (fără pat suplimentar): 585 EURO.

Primul copil 6-11,99 ani in camera cu 2 adulti: 760 EURO.

Supliment cameră single: 260 EURO / persoană.

Servicii incluse în program: 

 • transport cu avionul Bucuresti – Amman și retur cu compania TAROM;
 • 8 nopți cazare cu mic dejun în camera standard: 1 noapte în Amman la hotel 4*, 2 nopți în Petra la hotel 4*, 1 noapte la tabara din desertul Wadi Rum, 2 nopți în Aqaba la hotel 4*, 2 nopți la Marea Moarta la hotel 5* (ultima noapte de cazare va fi petrecută parțial la hotel, doar până la miezul nopții);
 • 6 cine la hoteluri conform programului;
 • o seară specială în deșert cu cina zarb și muzică tradițională beduină;
 • transport cu autocar local modern dotat cu aer conditionat pentru tot traseul;
 • vizitele și excursiile prevăzute în program: Amman, Madaba, Muntele Nebo, Petra, plimbare cu jeepul în deșertulWadi Rum, Marea Rosie, Marea Moartă;
 • ghid local;
 • însoțitor român de grup;
 • taxele de aeroport și catering (pot suferi modificari).

Nu sunt incluse în preț:

 • excursiile opționale (camel ride la răsăritul de soare în deșert, zbor cu balonul deasupra deșertului Wadi Rum, croaziera pe Marea Rosie la Aqaba, Betania și Jerash);
 • alte mese decât cele menționate în program;
 • băuturile la mese;
 • asigurarea medicală și asigurarea storno (recomandată, se incheie odată cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice);
 • bacșișurile pentru șoferi și ghizi locali (recomandate, aprox 40 USD/ persoana)

Orar informativ de zbor (ore locale):

Ziua 1/2: Otopeni 00:30 – Amman 03:10

Noaptea8/9: Amman 03:55–Otopeni 06:40

Acte necesare pentru obținerea vizei:

Documente necesare călătoriei pentru cetățenii români: pașaport simplu electronic (emis pe o perioadă de 5 ani) care trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară.

 Viza pentru Iordania este gratuită pentru cetatenii romani și se obține pe aeroport la sosirea în Iordania.

 Nu se poate intra în Iordania cu pașaport temporar.

Mai multe detalii și înscriere pe siteul companiei Paralela 45 aici.

Și nu uitați să lăsați loc în bagaj pentru cumpărături!

Circuit Iordania 9 zile 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *