australia ridica restrictiile

Australia a ridicat toate restricțiile COVID – toți călătorii pot intra indiferent de statutul de vaccinare

Coronavirus COVID Noutăți

Guvernul australian a anulat toate restricțiile de intrare legate de COVID-19 Toți călătorii, indiferent de statutul de vaccinare, vor putea intra sau ieși din țară. Nu se mai solicită completarea Declarației digitale a pasagerilor sau a Declarației de călătorie maritimă.

Fără nicio restricție în Australia din data de 6 iulie a.c.

Rămâne în vigoare mandatul de a purta masca facială în timpul zborurilor interne, dar nu în terminalele aeroporturilor. Unele state mai solicită purtarea măștii în transportul public sau în anumite unități medicale.

Majoritatea statelor solicită să se raporteze rezultatele pozitive ale testelor COVID și carantinarea timp de șapte zile, sau până când nu mai sunt simptome și se iese din carantină pe baza unui test negativ.

Anumite state au păstrat restricții privind evenimentele cu mii de persoane.

Totodată, Guvernul Australian pune la dispoziția cetățenilor Certificate Digitale pentru cei care vizitează state unde se solicită aceste dovezi.

Puteți citi pe linkul de mai jos restricțiile din fiecare stat australian:

Sursa: Australia Government International Travel

Informația nu a fost actualizată pe siteul MAE, dar ultima actualizare este din 11 mai, această informație oficială în Australia și publicată pe toate siteurile guvernamentale este în vigoare din data de 6 iulie a.c.

Desigur, trebuie ca în continuare să ne informăm asupra situației, pentru că se poate schimba schimbarea, însă Australia nu este una dintre țările care au schimbat foarte des regulile. Sunt țări care schimbă chiar și de două ori pe lună, Australia are toate șansele să păstreze pe o perioadă mai lungă măsurile implementate.

Totodată, nu uitați de asigurarea de călătorie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.