OFICIAL: Grecia va accepta teste rapide antigen. Copiii sub 12 ani nu trebuie să mai prezinte nimic

COVID Grecia Noutăți

Scriam acum câteva zile că Grecia se pregătește să relaxeze condițiile de intrare pentru români: să accepte și testele rapide. Și atunci scriam că de fapt se zvonește de mai mult timp.

S-a întâmplat: pentru a merge în Grecia, cei care nu au efectuat vaccinul, sau nu au dovezi că au trecut prin boală, pot prezenta, la alegere, test PCR sau test antigen rapid. Totodată, copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la a prezenta orice dovadă legată de COVID.

Măsurile sunt deja anunțate pe pagina oficială de informare a Greciei: travel.gov.gr – care are și secțiune în limba româmă, însă deocamdată este actualizat numai pe pagina în limba engleză și pe siteul MAE – Ministerul Afacerilor Externe din România. 

Începând cu data de 19 iunie a.c.:

1) Recunoașterea testelor rapide! De acum înainte, intrarea în Grecia, fără alte măsuri restrictive, va fi permisă călătorilor din străinătate care prezintă un rezultat negativ al testului rapid (testul antigenului), nu mai vechi de 48 de ore înainte de intrare în Grecia. De menționat faptul că acesta trebuie să fie făcut de un laborator autorizat și rezultatul emis în limba engleză.

2) Copiii cu vârsta sub 12 ani nu au obligația să prezinte test molecar PCR / antigen la intrare pe teritoriul elen.

Însă orice vizitator, fie că are test, este sau nu vaccinat, poate fi supus testelor aleatorii la graniță. Costul acestor teste este suportat de către Guvernul Elen. La fel și costurile carantinei, dacă va fi cazul.

Totodată, toți cei care călătoresc în Grecia trebuie în continuare să completeze acel formular PLF – formular de localizare a pasagerului.

Sursa. MAE  și siteul oficial elen menționat anterior.

Grecia se află acum pe lista verde a României, ceea ce înseamnă că la intrarea în România di  Grecia nu este nicio restricție, atâta timp cât nu va crește incidența cazurilor la greci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *