Bali va cere doza booster vizitatorilor, excepție cei vindecați

Coronavirus COVID Noutăți

La doar câteva săptămâni după ce Indonezia a renunțat la testul PCR pentru călătorii vaccinați și a eliminat cerința ca măștile să fie purtate și în aer liber, guvernul central urmează să schimbe din nou reglementările pentru călătorii internaționali.

Sunt multe excepții: pe lângă diplomați și oficialități, sunt scutiți și cei care s-au vindecat de COVID, dar și alte categorii!

Având în vedere creșterea numărului de cazuri în Indonezia dar și în alte locuri din lume, toți vizitatorii indiferent dacă vin pe calea aerului, sau pe apă sau terestru (în Borneo de exemplu) în Indonezia, vor trebui să prezinte dovada faptului că au primit doza booster.

Doza de rapel va trebui să fie prezentată și de cetățenii indonezieni pentru a putea avea acces în spații publice precum mall-uri, evenimente și stadioane. Vestea a fost anunțată de Luhut Binsar Pandjaitan, coordonatorul pentru restricții Covid-19 din Java-Bali, în lumina actualizărilor recente de la o reuniune limitată a cabinetului prezidată de președintele Joko Widodo.

Schimbarea reglementărilor este întocmită de grupul operativ național Covid-19 și va fi pusă în aplicare în „maximum două săptămâni”.

Pandjaitan a spus în mod clar presei că „Guvernul va reimplementa, de asemenea, cerința privind vaccinarea de rapel ca o condiție pentru călătoria pe calea aerului, pe uscat și pe mare, care va fi efectuată în maximum două săptămâni… ”

Președintele Widodo a adăugat, de asemenea, că ar trebui să existe o utilizare mai mare a aplicației PeduliLindung Track and Trace în toată Indonezia. 

Este posibil ca solicitarea dozei de rapel să nu fie necesară decât pentru o perioadă scurtă de timp odată implementată, de aceea trebuie să vă informați bine înainte de a pleca și să verificați des sursele oficiale.

Există și excepții de la prezentarea certificatului de vaccinare:

Prezentarea certificatelor de vaccinare COVID-19 în format fizic sau digital nu este necesară pentru cetățenii străini care se află în următoarele categorii:

– deținătorii de vize diplomatice sau oficiale, în scopul călătoriilor oficiale sau vizite de stat, de la nivel ministerial în sus, și călătorii care intra în Indonezia în baza Aranjamentelor privind Coridoarele de Călătorie, aplicate în mod reciproc;

– călătorii străini care se deplasează către un alt aeroport în interiorul țării în vederea părăsirii teritoriului Indoneziei și care sunt în posesia unui bilet de călătorie internațional și numai cu acordul prealabil al Autorității Medicale din aeroportul de plecare;

– persoanele cu vârsta mai mică de 18 ani;

persoanele care au încheiat carantina COVID-19 și care au fost declarate vindecate. Aceste persoane sunt obligate să prezinte un certificat de trecere prin boală eliberat de un spital autorizat sau de către Ministerul Sănătății din țara de origine/plecare.

– persoanele care au o condiție medicală care nu permite vaccinarea împotriva COVID-19, în baza unui certificat emis de către un medic din țara de origine/plecare.

SURSA: MAE.ro aici, Siteul MAE nu prezintă actualizarea referitoare la doza booster pentru că măsura nu a intrat încă în vigoare. Cu toate acestea, pentru destinațiile care nu sunt foarte vizitate de români actualizările nu sunt neapărat la zi, așa că neapărat cercetați regulile și singuri pe siteurile oficiale din țările pe care le vizitați.

Pentru a vizita Indonezia, aveți nevoie și de o asigurare de călătorie. 

Sursa:

The Bali SUn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.