TOP 10 cadouri pentru călătoare și călători pasionați

Recomandări
Ultimele cadouri primite? Cameră foto DSLR, trepied, albume despre anumite destinații, papuci Havaianas, bilet de avion, cosmetice de călătorie. Pentru că acum toată lumea din jurul meu îmi cunoaște nevoile și prioritățile.
Dar prima oară când le-am spus tuturor (inclusiv colegilor de muncă de la vremea respectivă) că în loc să îmi cumpere ceva mai bine îmi dau banii că am nevoie să îmi cumpăr un super telefon inteligent fără abonament și orice altceva doar mi-ar prisosi s-au uitat un pic ciudat la mine.
Asta pentru că judecăm după noi, dar eu nu am vrut să jignesc sau să rănesc sentimentele cuiva, însă dacă într-adevăr vă pasă de cineva îl luați așa cum este el, îi oferiți ce are nevoie, nu ce vă place vouă, nu încercați să îl transformați cum ați vrea voi să fie. Așa că dacă aveți prieteni călători și vreți să le faceți o bucurie utilă, consultați lista de mai jos și poate aveți câteva idei bune.

TOP 10 cadouri pentru călătoare și călători pasionați

Disclaimer: Lista de mai jos desigur nu este pentru fiecare iubitoare de călătorii, este o listă subiectivă, așa că voi vă cunoașteți prietenele (sau prietenii) și puteți adapta, ideea este fie lucruri utile, pe care și le-ar dori orice călător/călătoare.

Pentru lucrurile mai scumpe, vă puteți asocia și cu alți prieteni, colegi, sau după caz și ”greutatea” cadoului, chiar cu frații, surorile, verișoarele.

Spor!

1. Go PRO Hero și alte gadgeturi

Cred că orice călător visează să aibă așa ceva. Iar dacă un aparat foto este unul dintre primele echipamente achiziționate, un go-pro lipsește multora. Prietenul, prietena deține un Go PRO? Nu veți da greș cu diferite accesorii pentru mult iubitul aparat.

La gadgeturi mai includ: lentile pentru telefon, pentru a-l transforma într-un aparat foto performant, căști, aparat foto instant (vă împrieteniți imediat cu localnicii în ținuturi îndepărtate dacă le dăruiți o fotografie cu ei dar pozele sunt amintiri excelente pentru oricine), smart watch și husă rezistentă la apă pentru telefon, tabletă, etc. Sau chiar o dronă. Despre aceste gadgeturi am detaliat în articolul Lista de dorințe: 6 gadgeturi perfecte pentru călătorii.

2. Longchamp Le Pliage

Cea mai versatilă gantă de călătorie și nu numai. Nu ocupă spațiu, se poate purta ziua, seara, la plajă, la piață, oriunde vedeți cu ochii. O veți iubi și voi și prietena de la prima utilizare. Singurul defect este că după o perioadă se rod colțurile, așa că ori mergeți și îi puneți colțari ori achiziționați alta, de preferat. Până la urmă să folosești zi de zi o geantă un an de zile și să plătești pentru asta doar 60-70 de euro merită investiția.

În România le puteți comanda de aici și chiar am scris un articol de ce este geanta numărul 1 care nu trebuie să lipsească dacă vă plac călătoriile, dar nu numai.

Notă: dacă folosești codul SOLE725 pentru achiziția oricărui articol de pe siteul sole, vei avea o reducere de 5%, aplicată peste orice altă reducere existentă. 

De ce ai nevoie neapărat de o geanta Longchamp le Pliage dacă iubesti calatoriile

Notă: dacă folosești codul SOLE725 vei avea o reducere de 5%, aplicată peste orice altă reducere existentă. 

3. Cuburi pentru ambalare – packing cubes

Cea mai bună investiție posibilă. Toți cei care le folosesc se atașează instant de ele, deoarece te ajută să te organizezi minunat. Sunt tot felul de variante, pentru bagaje mici, mari, medii, orice puteți visa. Nu vă imaginați cât timp salvați în deplasări când știți de unde să luați orice. Sunt accesibile ca preț și într-o varietate incredibilă de culori, texturi și dimensiuni.

4. Me cam

Cameră mini, atât de mini că poate fi confundată cu ușurință cu un accesoriu. Filmați oriunde, oricând.

5. Philips steamer

Desigur că poți cere un fier de călcat de la hotel, dar multe lucruri nu pot fi călcate cu fierul, rochii fine, din mătase, sau cu diferite volane sau care fac luciu dacă pui fierul pe ele și așa mai departe. Știu că am câteva lucruri pe care aș dori să le iau în călătorii dar nu pot fi purtate decât dacă au fost duse la curățătorie sau călcate cu abur vertical. Așa că dacă prietena voastră are o pasiune pentru rochițe, fuste vaporoase, sau sacouri, nu puteți da greș cu un astfel de cadou.

cadouri calatorii1

6. Tieks by Gavrieli Ballet Flats

Da, recunosc, eu îmi doresc o pereche (de fapt mai multe dar măcar una) din acești balerini care au cucerit America și în curând lumea întreagă. Sunt versatili, ocupă puțin spațiu, super comozi și numai când mă gândesc am impresia că nu mai pot călători fără ei. Plus că sunt genul de produs de care te rogi să se strice, una dintre calitățile lor fiind aceea că sunt incredibil de rezistenți. Sunt destul de scumpi dar dacă vă organizați, cu mai mulți prieteni, îi puteți face unei fete iubitoare de călătorii și de haine drăguțe o surpriză minunată.

7. SWIMS Penny Loafer

Nu știu câți cunoașteți această marcă de pantofi. Cu loaferșii ne-am obișnuit deja, dar ce au aceștia în plus? Sunt waterproof, eleganți și tocmai buni pentru o vacanță la mare sau pe yacht. Sigur sigur i-ați văzut în vacanțele voastre de pe Riviera Franceză și nu numai, dar nu v-ați dat seama neapărat de utilitatea lor, pentru că arată atât de bine!

8. Jurnale de călătorie

Da, cărți, albume, jurnale de călătorie. Ați auzit că prietena voastră visează la a merge în Australia, Madagascar, Indonezia? Căutați un album cu această destinație, sau o carte cu sfaturi de călătorie, sau un album cu multă inspirație de călătorie.

Iar la jurnale…. ce părere aveți despre colecția eroinei mele, Isabella Bird, despre care am scris de altfel, o călătoare și scriitoare care acum mai bine de 100 de ani călătorea singură în China și prin alte ținuturi îndepărtate, chiar și la peste 60 de ani.

9. Glob

Asta se contrazice cu dorința mea de a nu acumula lucruri, dar îmi doresc tare un glob și sigur orice călătoare ar aprecia, la fel ca un tablou cu un peisaj de călătorie, funcționează pentru a atrage călătoriile la noi.

cadouri calatorii10

10. Dați-le papucii în lume: Havaians

Din Brazilia. Din 1962. Pe bune, orice călător știe că Havaianas sunt flip-flops-ii cei mai iubiți de oamenii care călătoresc. Îi ador pentru că au un cauciuc foarte calitativ și nu te rod niciodată. Nici măcar când ai nisip ud lipit de picoare și sari în papuci. Sunt incredibili. M-am bucurat de ai mei, primiți de foarte curând. Se pot achiziționa online și la noi și îi recomand pe cei cu baretele subțiri.

havaianas

Sunteți pro sau contra reciclare?

Până la urmă voi știți ce anume li se potrivește cel mai bine prietenilor, ideea este să fie un lucru de care se vor îndrăgosti, pe care îl vor aprecia și nu doar de fațadă, gândindu-se la cât de tare vă veți supăra dacă veți afla că a reciclat cadoul. Sau cui să i-l dea pentru a preîntâmpina ca voi să aflați și ce să spună dacă veți dori la un moment dat să admirați darul.

O prietenă mi-a povestit o dată că ținea împreună cu soțul într-o debara toate cadourile de tip vaze, bibelouri, etc, ei fiind genul minimalist și le scoteau atunci când veneau socrii, rudele, prietenii care le dăruiseră, aveau chiar și o listă pentru a ține minte! Atunci le etalau, iar cei care le dăruiseră se bucurau că uite, le prind bine. Și erau exasperați, chiar erau frustrați că oamenii nu își du seama că nu le plac toate bizbizurile, că nu îi cunosc și așa mai departe dar de rupt lanțul nu îl rupeau. De jenă.

Așa că am pus punctul pe i, mai ales că știu că una dintre regulile esențiale pentru a ajunge să călătorim mai mult este să reducem cheltuielile pe lucruri inutile, să stabilim priorități. Dacă prietenii voștri economisesc pentru călătorii și aflați că au reciclat un cadou, nu vă supărați pe ei, ci mai bine îi întrebați dacă altă dată puteți să le dați ceva pe care îl vor folosi până la uzura completă, ceva care să fie și util, nu numai să le placă și faceți haz împreună!

Viața este cu atât mai frumoasă cu cât o facem mai simplă și eliminăm micile supărări inutile! 

PS: Vă spusesem că începând acest articol mi-a venit ideea celui cu 6 gadgeturi perfecte pentru călătorii. L-am postat pe acela primul deoarece ajunsesem la o listă interminabilă, pe care între timp am redus-o și împărțit-o în trei.

Cricova Moldova 25 Sali degustare

0 thoughts on “TOP 10 cadouri pentru călătoare și călători pasionați

  1. Si eu am adoptat aceasta metoda de vreo zece ani. Le-am spsus ca vreau sa imi cumpar eu ceva util si ca as aprecia daca fiecare mi-ar da bani in loc de cadouri. Am revolutionat zilele onomastice intre prieteni. Interesanta lista ta.

    1. Paifara o mica revolutie nu e nici schimbare. Adevarul este ca multi nu se pricep la cadouri si este frustrant sa primesti uneori ceva care nici macar nu te caracterizeaza si sa mai si zici ca iti place. EU ma pricep la cadouri, chiar ma pricep, la munca toata lumea dorea sa ii iau eu cadou 🙂 Si pentru altii, cu lista, acum cui nu i-ar placea niste Tieks?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.