Terceira, insula liliachie TOP 10 atracţii şi alte informaţii

Azore Europa Portugalia Terceira TOPURI

Terceira ziua 1 203

Fiecare dintre cele 9 insule care alcătuiesc arhipelagul Insulelor Azore are câte o culoare, iar Terceira (a 3-a insulă descoperită şi de unde îi vine şi numele) -este insula liliachie. Nici nu știu cu ce să încep despre Terceira, așa că o să încep prin a povesti despre impresii și principalele sale atracţii. Acum o scurtă trecere în revistă, cele mai importante elemente, urmând să detaliez în articole separate despre multe dintre ele. Până atunci, dacă aveţi întrebări, vă răspund cu plăcere. Cu menţiunea că pe insulă sunt şi alte locuri frumoase la care nu am ajuns, vă prezint mai jos cele mai memorabile lucruri despre insulă, cele care mi-au rămas întipărite în memorie.

Istorie

Insula Terceira a început să fie populată începând cu anul 1450, fiind numită insula lui Jesus Cristo.
Ulterior a fost redenumită a treia insulă. Nu exista populaţie la venirea coloniştilor aici, locuitorii sunt portughezi, dar îşi spun azoreni.
Încă de la primele imagini am rămas impresionaţi de verdeaţă, de hortensii, de ordinea şi de curăţenia de aici. Azorenii sunt oameni gospodari şi multe se produc pe insulă: produse lactate, apă, altele. Plus cea mai bună carne de vită, din rasa locală, Terceira fiind singura insulă în care s-a păstrat această rasă.

Insula este 100% sigură, sau cât poate fi un astfel de loc, niciun cerşetor, nimeni nu încearcă să te abordeze să îţi vândă ceva, să ceară de pomană, este incredibil. Chiar este un loc de relaxare şi încărcat bateriile. Sunt mulţi oameni în etate şi familii cu copii, dar nu este o avalanşă de turişti, nu este turism de masă. Hoteluri există, sunt accesibile ca preţ, adică tocmai ce am dat o căutare pesntru 22-30 august deci din scurt: camera dublă la un hotel de 3 stele este de la 65 Euro-noapte cu mic dejun. Sunt şi case de oaspeţi, mai ieftine dar şi hoteluri mai scumpe, dar preţurile sunt decente. Zborul din Bucureşti costă cam 400-450 euro-persoană. Deoarece au fost multe întrebări revin cu un articol detaliat pe tot ce înseamnă cheltuială în Azore.

Angra do Heroismo

Poartă numele actual este din sec 19 şi este primul sat care a devenit oraş.
Angra do Heroismo este capitala insulei, care priveşte spre Monte do Brasil. Este un oraş foarte foarte curat, chiar incredibil de curat, extrem de sigur. Se spune că este cel mai frumos oraş al Azorelor, nu mă pot pronunţa că nu le-am văzut pe toate dar este cu siguranţă cel mai colorat.
Este calm, până şi soldaţii de la baza de alimentare americană se relaxează aici. Se pare că interacţionează bine, cresc economia locală şi sunt extrem de politicoşi.
Cafele la 0,50 euro, la terase frumoase, centrale şi cu serviciu la masă! Azorenii nu sunt bogaţi aşa că preţurile sunt şi ele mici. Mai multe despre Angra do Heroismo și atraqcțiile acestui oraș în articolul dedicat, aici.

Terceira ziua 2 si 1 mig 002

Monte do Brasil

De aici cele mai frumoase privelişti asupra oceanului, asupra Angrei do Heroismo şi a insulei: se văd cei 3 vulcani mari, cele 3 erupţii majore.
Locuri amenajate pentru picnic, multe leagăne, tobogane, micuţii sigur nu se plictisesc aici. Este un aer atât de curat! Aici vă recreaţi cu siguranţă.
Mulţi aleargă aici.
Un papagal gurmand, l-am tachinat un pic şi imediat şi-a înfipt ciocul în gard, cred că ce m-ar fi taxat….
Drumul pe munte este aproape tot foarte îngust pentru doar o maşină, localnicii sunt obişnuiţi cu stilul acesta dar noi nu prea aşa că fiţi atenţi, viteză mică şi claxonat înainte de orice curbă.

Terceira ziua 1 056
Un vulcan adormit…. Monte do Brasil

Praia da Vitoria

„Praia da Vitoria” este oraşul unde trebuie să veniţi dacă doriţi să mergeţi la plajă. Are şi un port frumos, plajă cu nisip fin, apă curată. De asemenea în oraş sunt biserici şi capele frumoase, vile încântătoare, aceeaşi curăţenie care caracterizează Azorele. Totul aranjat, nu opulent, dar frumos, casele au toate flori în curte, multă verdeaţă.
La Praia da Vitoria este şi o pistă pentru role.

Terceira ziua 1 516

Biscoitos

Piscinele naturale formate de lavă în ocean, din satul cu acelaşi nume sunt neapărt de vizitat dacă sunteţi în Terceira. Este un loc sigur, plăcut, pentru familii şi copii. Am scris deja un articol despre această atracţie, aici.

Terceira ziua 1 809

Algar do Carvo

Unic în lume, un vulcan care se poate vizita. Stalactite, stalagmite, o vegetaţie abundentă spre ieşire, calm şi un lac ascuns, puteţi citi şi vedea mai multe poze aici, în articolul dedicat.

Terceira ziua 1 697

Serra do Cume

Un loc de Miradouro, adică privire frumoasă. În sine Serra do Cume este un munte răsărit cum altcumva decât ca urmare a unei erupţii, iar priveliştea de aici asupra ţinutului este magnifică. Neapărat de văzut dacă ajungeţi în zonă.

Terceira ziua 1 231Terceira ziua 1 245

8 insule muncesc și una petrece: Terceira

Celor 58 000 de locuitori ai insulei Terceira li s-a dus buhul de mari petrecăreți și pe bună dreptate: mereu este câte un festival, mai mare sau mai mic, în unul dintre sate, sau în oraşe.
Toată luna iunie petreceri: petreceri cu tentă religioasă, dar şi festivaluri, unde se dansează până dimineaţa. Noi nu am văzut, am auzit, sper să fie chiar aşa.
Am văzut totuşi o mică sărbătoare în unul dintre sate.

Terceira ziua 1 890

Lupte cu tauri

Luptele cu tauri din Azore nu sunt lupte clasice cu tauri, cele în care animalul este omorât, ci animalul este ţinut cu sfori şi lăsat să se năpustească asupra curajoşilor, pe străzi sau în arene, unde sunt şi toreadori azoreni.
Căt despre luptele de pe străzi, aici este adrenalină pură, azorenii ies în stradă în faţa taurilor furioşi, care îi iau în coarne, îi tăvălesc, am văzut o grămadă de filme şi nu îmi venea să cred, eu nu înţeleg această plăcere dar pe Terceira este la mare căutare.
Sunt în jur de 300 de lupte cu tauri pe an, noi nu am avut noroc, adică au fost că am auzit salvele care anunţă momentul în care un animal este lăsat pe stradă dar eram în altă parte.

– 4 tauri-eveniment stradal
– 5 minute: timpul în care un taur este pe stradă
– Un taur se odihneşte 20 de zile după o reprezentaţie, stă la păşune şi nu face nimic.
– Cu cât a făcut mai multe victime, a fost mai sălbatic, cu atât un taur este mai căutat şi mai scump de închiriat pentru lupte.
– Afacerea acesta generează venituri foarte mari.
– În Terceira înfruntatul taurilor pe stradă este un act prin care azorenii îşi demonstrează bărbăția,
– Participanții chiar savurează această experiență. În orice caz, flăcăii așa impresionează fetele pe aici. Greu în Terceira cu flirturile astea, se pare că o invitație la film/cafea nu funcționează.

În timpul luptelor de pe stradă, localnicii care au case cu vedere pregătesc diverse sau primesc şi de la prietenii care vin să vadă şi ei, pun masa şi am înţeles că nu spun nu dacă străini le solicită să fie şi ei primiţi, singura condiţie este să fiţi binevoitori, deschişi.

Terceira ziua 1 786
Tauras la odihna

Mâncare foarte foarte gustoasă

Şi totul este bun, are gust… nu prea sunt apreciate salatele sau poate nu ne-au dat nouă, fiind în Info Trip, peste tot am primit specialităţile şi unde este specialitatea casei o salată? Există legume multe pe insulă totuşi. Sunt atâtea specialităţi că voi scrie un articol separat, dar am mâncat multă carne de vită, peşte, totul asezonat cu cartofi, pâine cu unt, deserturi bune, vin sau bere. Plus nelipsita supă – cremă, extrem de gustoasă. Totul este foarte ieftin, am văzut şi cu 15 Euro masă de seară completă: pâine unt, supă, fel principal, desert, apă şi vin! Oferta zilei dar foarte bună!

Terceira ziua 1 489

Golf

Clubul de golf de aici, Clube de Golfe da Ilha Terceira se distinge prin frumuseţea traseului, printre hortensii şi prin preţurile mici.
Restaurantul este încântător, totul calm, verde fabulos şi flori!

Terceira ziua 1 638

Alte activităţi:

– Vănătoare de iepuri, pescuit sportiv
– Croaziere pentru privitul delfinilor şi al balenelor
– Locuri de făcut baie în ocean: Silveira, Negrito, Biscoitos, Quatro Ribeiras, Salgueiros, Porto Martins, Praia da Vitoria.
– Pescuit subacvatic cu harponul: baracudă, lufar, pristidae, sparide, etc.
– Scufundări
– Drumeţii: pe insulă nu este nicio specie periculoasă, nu sunt şerpi, sau alte animale, în afară de păsări şi insecte toate animalele au fost aduse pe insulă după colonizare.
– Colindat: sunt multe oraşe şi sate încântătoare de vizitat, noi nu am văzut decât câteva în cele 2 zile petrecute aici. Mai multe informaţii despre insulă pe websiteul vizitazores.com

Terceira ziua 1 183

Utile despre Terceira

Porturi de yahturi: Angra do Heroismo şi Praia da Victoria
Parcări gratuite la marginea oraşului Angra do Heroismo şi autobuze cu 20 de cenţi care duc în centru – centrul este oricum aprape.
Mai sunt şi alte parcări gratuite, cam în fiecare oraş.
Este cel puţin un hipermarket Continental, cu preţuri bune în Terceira.
Are 382 km2.
Aeroportul internaţional este situat în „Lajes”, aproape de oraşul „Praia da Vitoria”. Chartere din SUA, Canada şi Madeira, zboruri frecvente pe Lisabona cu TAP Portugalia şi între insule cu Sata Air Acores, compania aeriană locală care are zboruri pe toate insulele.
Între lunile Mai şi Octombrie funcţionează şi ferrzboaturi între insule, dar în vreme ce de zburat se zboară jumătate de oră, 45 de minute, ferrz face şi 6 ore.
Pentru vizitat insula puteţi închiria o maşină aceasta este o foarte bună soluţie, preţurile încep de la 20-30 de euro dar să căutaţi în avans să nu lăsaţi pe ultima sută de metri. Sunt de asemenea taxiuri dar şi mijloace de transport în comun, foarte ieftine, care conectează toate satele şi oraşele între ele.

În concluzie, este o locaţie frumoasă, liniştită, cu aer curat, foarte accesibilă pentru orice vârstă, unde sunt păstrate tradiţiile, mâncare bună, linişte.

Mai multe despre Insulele Azore aici: Impresii din Azore

Terceira ziua 1 354

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.