Prima întâlnire ExTraViTa: pune o întrebare și poți câștiga un sarung indonezian

Consursuri Întâlniri ExTraViTa

20141102_140936

castigatoare

puncte

anca maria
Dupa intalnire o voi contacta sa ii inmanez premiul, in cazul in care nu ajunge la intalnire

Venită din Asia (de fapt chiar înainte) mă gândeam la aceasă întâlnire. Mai aveam un sarung nou după ce am oferit și în familie suvenirurile aduse pentru ei.

Prietene am multe le-aș fi luat la fiecare câte unul dar nu a fost posibil, sper cu altă ocazie.

Așa a venit ideea de a-l oferi la concurs, care credeam că o să fie foarte tentant. Dar ce să faci cu un sarung indonezian în România?

Adevărul este că nu am un răspuns la această întrebare și nici eu nu știu când vreodată o să le port pe ale mele pe aici, dacă. Unii au crezut că înscrierea în concurs este condiționată de participarea la întâlnire. Nu :).

Fiecare lucru are un început, chiar și concursurile de aici. Sper să aduc câte ceva nou, cu o poveste, o provocare și asta cât mai des. Am răspuns la întrebări și aici și pe FB, iar cele de pe FB le-am postat mai jos în articol, pentru ca toată lumea care citește articolul să aibă o vedere de ansamblu, acesta este și motivul pentru care am făcut actualizare la articol și nu am postat unul nou.

Mihaela, FB: Eu nu ajung la intalnire dar sa mi zici cum ai facut cu banii. Ai scos de acolo, ai schimbat, ai umblat cu teancu dupa tine, ai platit cu cardu? Asia. Evident Asta daca nu ti au ajuns deja cele despre asigurarea de calatorie si transport :d merci

Buna Mihaela: Am avut doua carduri si Home Banking ING. Asta pentru ca nu am avut toți banii pe contul curent. De ce? Simplu: a trebuit să fac și plăți onaline pe diferite siteuri pentru rezervări și altele și am considerat că trebuie să restrâng paguba în caz de ceva. Așa că periodic transferam cu Home Bank câte o sumă în contul curent. Mi-am plătit și facturile de acasă și telefonul, etc.

Cât despre teanc da: HBSC nu percepe comision, este doar comisionul de la banca ta. Este de preferat să scoți mai mult o dată deoarece băncile au comisionae mari: la fiecare extragere ING mi-a ridicat câte 12 lei. O dată am scos mulți bani în Indonezia, suficienți cât să îmi ajungă 20 de zile deci am umblat cu teancul și nu am avut nicio problemă.

În Tailanda la fiecare extragere se plătește comision și băncii locale, așa că mai bine faceți un calcul și nu scoateți prea des bani. Puteți aduce și valută dar cred că pierderea de curs duce tot la aceleași pierderi. Este bine să aveți totuși bani și în dolari pentru vize sauîn cazul în care aveți nevoie pe undeva să schimbați și nu aveți niciun bancomat, dar nu sume mari.

Anca Maria, FB: da, In Indonezia multe mamici tineau copii in aceste materiale, infasurate in fel si chip – Dorea sa stie daca poate ține un copil înfășurat în batic.

Am anunțat încă din timpul călătoriei că voi face la întoarcere o întâlnire pentru a împărtăși din experiența de călătoare pe cont propriu – am primit multe întrebări referitoare la cum este să călătorești singură două luni prin Asia, dar și despre Asia la cald. Și nu numai.

Așa că încep o serie din – sper eu – mai multe întâlniri în care să dezbatem împreună lucruri de interes, experiențe, idei. Fiind prima întâlnire și atâtea posibile teme sub aceeași umbrelă, înainte de a definitiva evenimentul pe care îl voi anunța și pe Facebook mi-ar place să primesc câteva idei de la voi:

– Ce subiecte sunt foarte interesante?
– La ce excursii visați?
– Care sunt temerile legate de o călătorie?
– Ați dori să mergeți într-o excursie prin Asia în care să utilizați efectiv transportul în comun? Singure/singuri sau organizat?

Întâlnirea nu doresc să o fac despre Asia exclusiv, ci despre călătorii, despre experiențe și vise. Pentru că trebuie totuși să îi dau o temă, în funcție de răspusul vostru o voi definitiva. Pe prima și de aici încolo în funcție de cum se vor contura. Participarea nu va fi condiționată de plata vreunei taxe.

Concurs sarung indonezian

Pentru a adăuga puțină culoare, în cadrul întâlnirii voi prezenta și premiul aferent acestei provocări.

Ce ați dori să aflați la prima întâlnire ExTraViTa?

Pentru a participa la consurs trebuie numai să lăsaţi răspunsul vostru la întrebarea de mai sus aici şi/sau pe pagina de FB a blogului, la secţiunea de concurs. Extragerea se va face random electronic.
Perioada de desfășurare: 2 – 20 Noiembrie a.c. 28 Noiembrie a.c.

Premiul constră într-un sarung din batick, un acoperământ pentru partea de jos a corpului, achiziţionat de la magazinul Mirota, unul dintre cele mai faimoase magazine tradiționale din Yogyakarta. Mărimea acestor produse este una universală, deoarece toate sunt ajustabile, o să vă arăt cum, este foarte ingenios și simplu de îmbăcat. Două le-am purtat intens pe perioada călătoriei, iar premiul este la fel ca sarungul meu roșu ca model, se vede am pus poza mai jos și mai multe în articolul despre Prambanan, dar altă culoare, un pic diferită și este superb:

Premiul, poză făcută azi:
20141102_140936

Aștept cu mare nerăbdare răspunsurile voastre!

Din grămada aceasta am ales sarungul:

solo+joja 301

Și arată așa:

prambanan 076

… și am fugit la vot!

0 thoughts on “Prima întâlnire ExTraViTa: pune o întrebare și poți câștiga un sarung indonezian

  1. M-ar interesa foarte mult sa stiu care este viata femeilor din Indonezia? Moda străzi, cum se comporta ele in societate? Daca ai avut timp sa interactionezi cu ele?
    oricum experienta ta este extraordinara

    1. Buna! In afara de Bali, unde populatia majoritara este hindusa, indonezienii sunt musulmani. Asa ca pe strada femeile se imbraca normal in functie de varsta, dar majoritatea poarta batic in cap. Adica pentru o tanara: blugi, bluza cu maneca lunga dar frumoasa, moderna, papuci si batic. Asta desi este foarte cald.
      In marile orase multe fete si tinere nu isi mai acopera capul, iar in satele mai izolate vestimentatia poate fi chiar mai conservatoare, dar nu foarte, nu ca in tarile din Orientul Mijlociu.
      Cat despre interactiune, multe sunt timide dar foarte curioase despre cum sunt alti oameni din alte parti, foarte amabile. Indonezienii sunt calzi si foarte placuti.
      Despre obiceiuri mai extreme a povestit Dragos in interviu, el a fost cu internship acolo si a experimentat mai multe lucruri.
      http://extravita.ro/2014/11/26/interviu-cu-dragos-buzdugan-despre-ce-inseamna-un-internship-in-indonezia/

  2. Visez la o excursie in New York.Ok ,nu e ceva iesit din comun,dar e ceea ce imi doresc cel mai mult.Ceva idei?
    Cea mai mare temere pe care o am cand calatoresc e legata de siguranta mea.Mi-e teama de locurile in care ea nu mai exista .Cum e in Asia?Care sunt zonele sigure ?

    1. New York: da, apar mereu oferte bune pe aceasta destinatie. Eu nu am fost inca acolo dar intai as lua viza, am prietene care au luat-o fara probleme si fara sa aiba bilet de avion cumparat, la modul: daca am viza ma gandesc unde si cand vizitez, daca nu, nu. Nu as merge in schimb iarna acolo, este foarte foarte frig. Aloca ceva timp si loc in bagaje pentru shopping sunt centre langa NY cu outleturi adevarate si preturi mici micute la braduri mari. Siguranta este relativa peste tot, practic oriunde se poate intampla ceva, dar asta se poate intampla si acasa. Trebuie urmate aceleasi reguli ca si peste tot: evitat noaptea strazi pustii, avut grija de geanta din dotare, atentie, daca mergeti intr-un club nu lasati bautura nesupravegheata, etc.
      Asia este sigura in mare amajoritate. Sunt cateva zone unde sunt extremisti dar putine. Cele mai multe infractiuni se comit in locurile foarte turistice, iar in Indonezia alarmant creste infractionalitatea in Bali, Lombok, unde sunt multi turisti, din cauza ca aceste locuri atrag toti neispravitii. Eu nu am patit nimic si am mers si in locuri neindicate, dar conteaza mult sa nu fii in locul nepotrivit intr-un anumit moment 🙂 Ascultati instinctul mereu.

  3. Am citit toate postarile tale,experienta ta in Asia este fascinanta(ai dat dovada de f.mult curaj singura fiind),as fi tentata de o excursie in Asia datorita detaliilor si pozelor postate de tine (multe obiective de vazut),
    dar numai in mod organizat cumva,nu pe cont propriu.Doresc f.mult sa te cunosc.

    1. Buna Ligia, multumesc mult. Sunt in discutii sa organizez o excursie cu o agentie partenera, daca se va concretiza mi-ar face mare placere sa te alaturi grupului. Sper sa ne cunoastem la un moment dat

    1. Buna Ralu. Nu am avut probleme nici eu si nici altii pe care i-am cunoscut in timpul calatoriei. Nu am mancat de la toate tarabele, unde mi se parea ca este ceva dubios nu ma opream. Dar cateva alegeri sunt sigure: ce este trecut prin foc, sau preparat chiar in fata ta. Este un prag – sa mananaci de pe strada – pentru care sa il trec am avut nevoie de catava zile in locuri unde nu prea era alta alegere, asa ca nevoia m-a invatat :). Vorbesc despre Indonezia, ca in Hong Kong de exemplu cand vezi oameni imbracati ca pe Wall-Street facand coada la o dugheana nu mai ai rezerve, din contra, rezerve aveam la un restaurant gol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.