Oare aș putea avea un 2015 mai bun? Retrospectia 2014, anul viselor împlinite

Diverse

karimun1 130

Nu știu cum va putea anul 2015 să fie mai grozav deoarece dacă mă uit în urmă 2014 a fost de excepție. Nu cred că am avut un an la fel în toată viața mea. Nici nu mi-aș fi închipuit anul trecut pe vremea aceasta că o să fie atât de plin, deși desigur mereu am speranțe chiar mai mari. Au fost și neplăceri, stres, deși nu în exces asta pentru că am învățat de-a lungul timpului cum să îl gestionez.

Profesional:

Ianuarie – mai ultimele luni într-o industrie în care am petrecut mai mult de 8 ani din viața mea: retail, Head of Media, Media Manager.

A fost o perioadă extrem de aglomerată, cu deschideri de noi magazine, adică redeschideri dar sub un alt brand și eu am lucrat la ambele evenimente: deschidere, închidere, redeschidere. Am învățat enorm în această perioadă deși nu credeam că mai pot învăța multe în domeniu, dar într-un ritm accelerat apar alte provocări. Și multe amintiri frumoase, colegialitate, colaborare.

În această perioadă am organizat și prezentat ca MC 8 conferințe de presă și evenimente pentru angajați: 7 locale și cea națională, din București, de terminare a procesului de rebranduire: Baia Mare, Bacău, Craiova, Deva, Cluj, Pitești, Ploiești, București.

După, MAREA PROVOCARE la care visam de 3 ani, adică nu visam, plănuiam, speram, etc. Să văd cum este pe cont propriu. Și să călătoresc mai mult.

Este o experiență, o etapă prin care am simțit că trebuie să trec, nu știu exact dacă voi reveni în sistem, până acum m-am ținut deoparte de oferte, dar o să văd, până una alta învâț atâtea despre cum să te organizezi singur, să îți stabilești taskuri, să te mobilizezi, etc…

Îmi dau timp, dar încerc să fructific toate momentele, să fac ceva util.

Dar orice aș face vreau la un moment dat să lucrez pentru promovarea producătorilor locali, a incomingului, etc. Mi-a plăcut mult proiectul cu producători locali în care am lucrat la companie 2 ani pe partea de media și am simțit că acolo este locul meu. Scopul meu. Dar toate la timpul lor.

Până una alta am deschis firma mea yuhuu, așa pe final de an, care nu are legătură cu pasiunea pentru scris, ci cu partea la care mă pricep cel mai bine, comunicarea. Dacă doriți să aflați mai multe lucruri despre mine profesional, profilul meu LinkedIn este aici.

Turism 

Am fost în primul info trip extern de o săptămână în insulele Terceira și Sao Miguel Azore, organiat de TAP Portugalia și Biroul de turism Azore.

Am realizat și marele meu vis de a călători mai mult de 2 săptămâni în concediu, de a mă duce într-o vacanță și a uita că trebuie să mă și întorc. Știam că dacă nu fac acum această călătorie, când intru iar în vâltoare nu mai pot.

A fost Asia de Sud-Est, unde am fost 2 luni și un pic pe cont propriu și singură:

Hong Kong, Malaezia, Indonezia, Singapore, Bangkok. Plus Dubai. 

Să văd din lista mea de dorințe legate de călătorii ce o să realizez în 2015.

Mă bucur că am văzut și noi locuri și datini din România:

Satul Șimon, Bran, sărbătoarea Junilor Brașovului, nu știam că este atât de frumos. Am descoperit și Straja, cu Gala SuperBLog, da da știu că târziu dar mai bine mai târziu decât niciodată.

ExTraViTa

Blogul ExTraViTa s-a dezvoltat frumos și dacă aș fi avut un calendar să scriu regulat, să scriu mai mult, că au fost luni în care am pus doar 7 articole, să respect o oră de postare, etc, ar fi fost și mai bine, dar față de anul trecut a crescut cu 7,5 ori ca numar de accesări. Dacă aș putea să spun așa ceva și anul viitor.

Pe parcurs am învățat mai multe, îmi este mult mai ușor decât la început deși este încă mult loc de învățat. Dar când am văzut că anul acesta am avut până acum 24.189 de cititori unici m-a apucat amețeala și nu am împlinit încă 1 an și jumătate de când am deschis blogul. Nici nu îmi închipuiam când în sfârșit am postat primul articol și până acum m-am concentrat numai pe conținut.

Am organizat primul eveniment pentru călători solitari și demarat un proiect pentru a încuraja mai mulți oameni să călătorească în principiu, dar să nu se teamă să o facă și singuri, să schimb ceva din modul în care este privit acest lucru la noi în țară.

Și am lansat blogul în limba engleză, la care mai am mult de lucru. Doresc să scriu mult acolo și de România, dar și de experiențele din alte părți și despre români, cam ce mă întreba lumea în Asia când aflau că sunt din România, după ce treceau de șocul că o fată din Ro călătorește singură din țară în țară, cu transport local, etc. Eu știu că sunt multe alte fete de la noi care călătoresc singure, dar și turiști din alte părți mulți, așa că pe trolleypacker.com vreau să arăt așa cum suntem noi, acum.

Și mai presus de toate am petrecut mult timp cu familia mea și am cunoscut mulți oameni minunați aici și prin alte părți, la serviciu și prin călătorii. Am cunoscut și oameni toxici, bineînțeles, dar încerc să nu mă gândesc la ei prea mult.

Pe 1 ianuarie este ritualul de compunere a listei cu priorități pe 2015, așa am făcut de câțiva ani, de când lucrurile au început să se așeze. Pe capitole: familie și prieteni, timp liber, sănătate, dezvoltare personală, finanțe, carieră, etc.

2014: Experiențe, Vise (împlinite) și Călătorii

PHS_5764 IMG_0146 DSC_5720

singapore 053

DSC_7699

ijen 078

solo 116

pulau penang 215
pulau penang 115

varful victoria 236

singapore 928

tot 475

borobudur 177

bromo 464

ijen 218

kari 283

kari 032
kari 017

sao miguel 223
sao miguel 1 180

zogza 142

Kuala Lumpur 202

Kuala Lumpur 309

DSC_3548

DSC_3078

Și să vină 2015…..

0 thoughts on “Oare aș putea avea un 2015 mai bun? Retrospectia 2014, anul viselor împlinite

    1. Multumesc mult Daniel! Si eu ma bucur, chiar doream sa pun o poza de acolo, dar sunt pe foarte fuga, revin 🙂 si mult succes in 2015 sa avem!

  1. Un an care te reprezinta cu adeverat pe tine si spiritul tau liber! Asa cum te stiu asta este doar inceputul. 2015 o sa-l depaseasca in realizari. Succes!

  2. Ma bucur pentru tot ceea ce ai realizat.Cunoscandu-te de vreo 10 ani pot spune ca este un an normal pentru tine,incredibil pentru ceilalti.In cei 10 ani nu-mi amintesc vreun an cu totul diferit de acesta,asa esti tu,traiesti in 12 luni cat altii in multi ,multi ani sau poate niciodata:))Astept cu nerabdare povestile din 2015…Sanatate si mult noroc!

    1. Multumesc mult Raluca, pentru incurajari si tot. Te pup si un an nou de poveste iti doresc. Si o vacanta cu frumoasa ta familie undeva pe o insula superba :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *