De ce să faci baie intr-o piscina naturala cu rechini

Aventurile Extravita Indonezia Java Karimunjawa

Am postat ieri pe pagina de Facebook o poză din piscina cu rechini și am primit o grămadă de întrebări despre cum este să fi atât de aproape de aceste ființe, așa că mi-a venit ideea de a povesti despre cum și ce senzație ai când faci baie intr-o piscina naturala cu rechini. Pe care acum abia aștept să o repet!

În cea de-a doua zi de island-hoping tour în Karimunjawa – micuțul arhipelag indonezian cu 27 de insule mici și minuscule dar senzaționale am ajuns la piscina cu rechini.

Baie intr-o piscina naturala cu rechini – o experiență în premieră pentru mine 

Când Fuadz- teamleaderul nostru- ne-a povestit despre ce o să avem în meniu în această zi și că rechinii sunt micuți, cât un picior de-al nostru, așa s-a exprimat, nu mă așteptam la giganții care populau piscina! Sau așa mi s-au părut! Giganți nu sunt dar nici bebeluși nu arătau!

Unul dintre noii prieteni indonezieni a plonjat primul și toți rechinii l-au înconjurat! Nu pe el, dar roată în jurul lui. Nu aveam absolut nicio tragere de inimă, dar absolut niciuna să intru în piscină. Deloc. Până la urmă m-am încumetat și ce pot spune că odată intrată mi-a fost mai puțină frică decât când priveam după margine.

Prima lecție: nu faceți mișcări bruște lângă rechini

Rechinii de aici chiar sunt inofensivi fiind bine hrăniți și destul de mici. Desigur! Dar când te vezi cu ei prin piscină, îți vine să te miști repede în altă direcție. Dar stai pe loc, deoarece știi că trebuie să te miști încet – a fost primul lucru care ni s-a spus: fără mișcări bruște! Atunci desigur instinctul îi poate face să atace. Mici, mici, dar tot au ceva dințișori.

Cum spuneam la prima baie imediat după mine a intrat aproape toată trupa, rechinii s-au retras toți și cu greu ademeneau îngrijitorii câte unul pe lângă noi.

baie intr-o piscina naturala cu rechini
Baie într-o piscina naturală cu rechini: cand locul faptei arata asa: Karimunjawa este un arhipelag de poveste
Piscina rechino Indonezia arhipelagul karimunjawa
Rechini cam maricei in Karimunjawa nu prea imi venea sa sar
baie intr-o piscina naturala cu rechini 1
Auzisem că sunt ”baby” rechini
baie intr-o piscina naturala cu rechini 3
Baie intr-o piscina naturala cu rechini: mi-am luat inima in dinti
Inot cu rechini Indonezia 2 Asia
Baie intr-o piscina naturala cu rechini: eu mă speriam de ei sau ei de mine?
baie intr-o piscina naturala cu rechini 13
Baie intr-o piscina naturala cu rechini: este o experiență care vine la pachet cu destulă adrenalină
baie intr-o piscina naturala cu rechini4
La început am fost toți
baie intr-o piscina naturala cu rechini 09
Toată trupa la apel, au fugit toți rechinuții
Inot cu rechini Indonezia Asia 4
baie intr-o piscina naturala cu rechini: când ești lângă rchini trebuie să nu faci mișcări bruște

Adrenalina dă dependență

Ce am simțit înotând cu rechinii? Adrenalină, multă adrenalină, adrenalină la superlativ. Dacă erau mai mari, cred că era mai multă adrenalină, așa că această experiență mi-a deschis doar apetitul, a fost ca un aperitiv gourmet: să doresc mai mult, acum urmăresc să fac scufundări, este următoarea mea dorință, mai mult, doream să înot cu dugongii, acum vreau și cu rechinii, m-am atașat un pic.

baie intr-o piscina naturala cu rechini 9
Vă spun că nu doram deloc să cobor în piscină
baie intr-o piscina naturala cu rechini 35
Rechinii trebuie momiți pentru a veni lângă înotători
baie intr-o piscina naturala cu rechini 32
Greu s-a convins Mister sa dea o raita
Inot cu rechini Indonezia Asia 5
Hai veniți la mine că nu vă mănânc: rechinii aceștia mă ignoră
Inot rechini Indonezia arhipelag exotic
Baie intr-o piscina naturala cu rechini: pluta

Marea mă atrage, m-a atras de când eram mică. Am copilărit în Eforie Nord și toată vara înotam. Nu o dată într-o traversare de la dig la dig mi s-a întâmplat să văd câte un delfin sub mine în mare. Este o senzație incredibilă, efectiv paralizezi. Știi că sunt pașnici, dar când vezi ditamai peștele sub tine nu se poate să nu te înfiori.

Apa, marea și emoțiile date de mare fac parte din viața mea așa că da, Karimunjawa și tot ce am trăit aici mi-a redeșteptat anumite simțuri care erau un pic adormite: știți cum este să faci baie noaptea în mare? Să nu vezi nimic, totul să fie negru și să sari după dig fără să știi unde aterizezi, ce este acolo dedesubt? 

Noi asta făceam când eram adolescenți, eram într-o totală simbioză cu marea, cu natura, ne chema, ne îndemnam unul pe altul, așa cred că am dat de gustul libertății. Să înoți noaptea în mare, un pic în larg ai un sentiment de contopire cu natura pe care nu îl pot descrie. Și simți un pic de frică. Simți că trăiești, cu adevărat.

Călătorii frumoase vă doresc!

baie intr-o piscina naturala cu rechini 7

baie intr-o piscina naturala cu rechini 6
Arhipelagul Karimunjawa chiar este un paradis
baie intr-o piscina naturala cu rechini 5
Un loc de poveste in Indonezia

0 thoughts on “De ce să faci baie intr-o piscina naturala cu rechini

  1. De ce sa faci baie intr-o piscina cu rechini? Deja m-ai convins. Ai avut o super experienta. Eu n-am avut ocazia sa incerc pana acum si nici nu cred ca as fi putut intra intr-o apa cu rechini daca n-as fi citit aici la tine. Acum imi doresc si eu.

    1. Multumesc! Ei cand esti la fata locului si vezi ca multi coboara si echipajul iti spune ca este ok, te convingi 🙂 Dar totusi au fost persoane in grup care nu au dorit sa coboare.

    1. Multumesc mult dar nu sunt chiar atat de curajoasa, dar imi place sa inving teama care uneori se incapataneaza sa ramana acolo – nu am stat prea relaxata in piscina dar nici nu as fi vrut sa plec fara sa intru acolo, uf, cine sa ne mai inteleaga!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.