Orașul Zakynthos capitala insulei obiective vizita

Orașul Zakynthos capitala insulei: cât timp să îi alocați?

Grecia Zakynthos
Orașul Zakynthos capitala insulei obiective vizita
La plimbare prin orasul Zante

Am ajuns în orașul Zakynthos, capitala insulei cu același nume cu mari așteptări, auzisem că este un oraș cochet și fermecător. La prima oprire ni s-a înfățișat în fața ochilor leneș – era ora siestei, desigur.

În multe insule încă se respectă cu sfințenie acest obicei grecesc – așa că orașul, împreună cu locuitorii săi picotea sub soarele arzător al amiezii. Noroc cu – nume de cod D Cori – că am ajuns să stăm 3 nopți la Hotelul Aquis Avalon așa că am putut cunoaște orașul bine, a ne bucura de el și a-l aprecia la justa valoare.

Orașul Zakynthos capitala insulei: cât timp să îi alocați?

Orașul Zakynthos a fost reconstruit după cutremurul devastator din 1953, fiind se spune cea mai reușită reconstrucție, alte capitale de insule din apropiere nefiind atât de norocoase.

Seamănă cu Corfu Town, se văd influențele italiene, dar nu este nici atât de mare și nici atât de spectaculos.

Zante town este un oraș mic și primitor, genul de oraș pe care îl înveți în câteva ore dar cu toate acestea descoperi mereu altceva de făcut, sau plăcerea de a repeta o experiență frumoasă.

Orașul Zakynthos capitala insulei obiective 2

Orașul Zakynthos capitala insulei obiective strazi
La plimbare la orele siestei

Plimbare pe faleză

Desigur primul lucru probabil pe care îl face oricine este să se plimbe pe promenadă și să admire ambarcațiunile. Uneori își fac apariția feriboturi uriașe, alteori sunt numai câteva bărci micuțe pescărești care plutesc liniștite. Și apa turcoaz.

Orașul Zakynthos capitala insulei obiective barci

Orașul Zakynthos capitala insulei obiective 10

Catedrala Sfântul Dionysios

Este Sfântul protector al insulei, Agios Dionysios (1547 – 1622) și moaștele sale sunt găzduite în așezământ, într-o raclă de argint.

În mod miraculos catedrala nu a fost distrusă în timpul cutremurului, ca majoritatea clădirilor. Și nici biserica și capela din mănăstirea din sec. XVI, Monitis Panagias tis Anafonitrias, unde Sfântul Dionysios a fost stareț în ultimii săi ani de viață.

Toate au supraviețuit. Veșmintele sfântului sunt păstrate în biserica Agios Nikolaos, care a fost distrusă la cutremur, dar reconstruită.
Catedrala este deschisă între orele 07:10 – 17:10, aveți grijă la ținută, trebuie să aveți umerii și genunchii acoperiți, vi se va da un șal dacă este necesar.

Orasul Zante capitala zakynthos 1
Biserica Sffantul Dionisie
Zakynthos Agios Nicolaos
Agios Nikolaos

Dealul Bohali

De aici se vede cel mai frumos orașul Zante. Puteți vizita satul Bohali în sine, un loc pitoresc și frumos.

Sunt câteva baruri, chiar un club destul de faimos, un castel care merită vizitat, mănăstirea și desigur hotelul Aquis Avalon unde am și stat 3 nopți și datoriă căruia orașul Zante mi s-a lipit de suflet.

Dacă nu stați aici sigur puteți merge și lua ceva de la bar, pentru a savura priveliștea și liniștea de aici, deoarece la fel ca alte locuri din Bohali oferă o priveliște de vis asupra orașului Zante și a portului.

dealul bohali zakynthos

Cumpărături, cumpărături, cumpărături

Pe strada Alexandru Roma, pe promenadă sau pe străduțele adiacente sunt multe magazine cu tot felul de suveniruri.

Unele sunt realizate manual, altele tip șablon, ulei de măsline, dulciuri, săpunuri cu ulei de măsline și magnet și multe mascote broscuțe. Plus magazine cu haine, încălțăminte, etc.

Multe magazine sunt închise între orele siestei (14 – 17) iar seara sunt deschise până spre ora 22 unele, dar cel mai sigur mergeți dimineața și la 18 – 20.

Orașul Zakynthos capitala insulei8

Orașul Zakynthos capitala insulei5 2

Orașul Zakynthos capitala insulei5 1
Cina la o tavernă

Cu muzică și preparate grecești. Sunt multe în oraș, toate pline ochi de cum apune soarele.

Orașul Zakynthos capitala insulei 8

Cluburi: Base

Ne-a plăcut mult acest local, tocmai de aceea am ajuns aici de două ori. Este un cocktail bar, dar servesc orice tip de băutură. Orice cocktail este 10 euro, berea sau vinul la pahar 5 euro, apa este din partea casei.
Ne-a plăcut muzica, ambianța, priveliștea asupra pieței. Viz a vis este faimosul local Avant Garde, ambele sunt frecventate mai mult de localnici, tineri, decât de turiști.

Orașul Zakynthos capitala insulei plimbare

Orașul Zakynthos capitala insulei plimbare 1

Orașul Zakynthos capitala insulei plimbare 2

Orașul Zakynthos capitala insulei plimbare 3

Pe străduțele din Zante puteți mereu întâlni o surpriză! Într-o seară cum veneam noi pe jos de la hotelul nostru de pe dealul Bohali am întâlnit o mare adunare, era un concert, gratuit. Intrasem ușor, dar cum trebuia să ne vedem cu restul de fete pe care le pierdusem că o luaseră prin altă parte am plecat.

DSC_4240Cum ajungi în orașul Zante – Zqakynthos

Fiind capitala insulei de aici se ajunge foarte ușor în Laganas, în Argassi, în Vassilikos, sunt și autobuze, verificați orarul.

Totodată multe croaziere au ca punct de plecare orașul Zante, precum cea numită caretta-caretta, de o zi, în care noi am fost acum – nici nu îmi vine să cred – 5 zile. Voi posta un articol și despre ea, până atunci puteți vedea pozele pe pagina de FaceBook a blogului.

În oraș se mai poate vizita Muzeul Bizantin și Muzeul Solomos, dedicat poetului Dionysios Solomos care s-a născut pe insula Zakynthos și care a scris în anul 1833 poemul ”Odă Libertății”, care a devenit imnul național grec, ”Imnul Libertății”.

În concluzie orașul Zakynthos, sau Zante se poate vizita și în jumătate de zi și într-o zi dar și savura pe parcursul a câtorva zile, mai ales seara, după o zi plină la plajă sau în plimbări de-a lungul coastei insulei, către obiective precum plaja Navagio, Greotele Albastre sau insula Mariathonisi, insula țestoasei. Și multe altele.

Am călătorit în Zakynthos cu agenția de turism TUI TravelCenter, care oferă curse charter săptămânale pe perioada verii către multe insule din Grecia. Mai multe informații, detalii și oferte speciale către Zakynthos găsiți pe siteul TUI TravelCenter.

zaynthos orasul

0 thoughts on “Orașul Zakynthos capitala insulei: cât timp să îi alocați?

    1. Da, noi seara am iesit in oras, ziua am tot umblat pe insula, plecam dupa micul dejun si ne intorceam inainte de cina, iar dupa cina jos in oras, ziua nici nu prea ai ce face aici, in afara de vazut obiectivele care se vad repede. Dar este bun ca punct de plecare in alte zari :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *