Must have în bagajul de vacanță: pantofii sport cameleon #travellight #perecheapotrivită

Tinute de calatorie Utile

DSCF2379

Sunt câteva lucruri pe care le includ în bagaj din oficiu. Pe lângă costumul de baie și pașaport (am scris aici de ce trebuie luat și în Europa) sunt alte câteva piese ”must have” care ne ușurează vacanța și mai ales bagajul. Precum spuneam și în articolul cu bagajele light pentru 2 săptămâni nu urmăresc numai să am cât mai puțin bagaj, dar și să am ținute cât mai drăguțe și cât mai variate, cu cât mai puțin bagaj. Azi pantofii sport. Și nu orice pereche, ci una care să dea bine în cât mai multe abordări posibile, pantofii sport cameleon deci. 

Mergem în vacanță. Ce înseamnă asta: că vom și vizita mult, ne vom plimba, iar o încălțăminte incomodă poate strica totul. De foarte multe ori balerinii sau papucii flip-flop nu se dovedesc cea mai bună soluție, cea mai comodă nici într-un caz mai ales în orașe. Plus că dacă mergem și cu autocarul cu aer condiționat, etc, este mai bine să avem ceva care să ne protejeze cât mai bine. Și pentru că nu vrem să renunțăm la o ținută simpatică…..salvarea vine de la încălțămintea sport.
Fiind o fire sportivă asortam încălțămintea sport la rochițe de mult timp, dar mă simțeam un pic aiurea că fac asta. Încercam să tai din poză încălțămintea, ce trist, îmi era oarecum jenă, nu era prea ”șic” combinația. Dar ultimii ani au fost de răsfăț. Cum a fost revoluția balerinilor, a venit și revoluția pantofilor sport. Nici că aș fi putut fi mai fericită.

Așa că acum posibilitățile sunt nelimitate, lucru bun mai ales în călătorii

Deci pantofi sport în vacanță, normal, dar nu numai genul de mers la sală sau pe munte ci ceva care să se potrivească în orice situație, deoarece singura limitare în cazul călătoriilor ”ușoare” adică cu cât mai puțin bagaj este alegerea celei mai potrivite perechi, a uneia singure (maxim 2 dar renunțăm la altceva, de exemplu perechea de pantofi cu toc).

Dar dacă am nevoie să plec cu 10 kg de bagaj o să aleg o singură pereche de încălțăminte sport și o să încerc să îmi iau haine la care să se potrivească.
În Portugalia purtam Nike mov, pe Coasta de Azur, insulele Azore și Asia am avut ghetele Osiris. Recunosc, cu multe ținute se potriveau cam ca nuca în perete, dar îmi plac atât de tare. Îi iubesc și mai îmi doresc și alte modele de la Osiris, nu știu cum o să îi asortez însă la ținute mai fine!

Dar ultima obsesie – și cea mai potrivită de asortart la ținute foarte feminine – este o pereche de sneakers de la K Cobler, o firmă portugheză aproape necunoscută la noi. Eu i-am găsit pe net și m-am îndrăgostit de ei online. Ce îmi place: sunt din piele și nu au talpă înaltă, deși te poți întreba dacă așa este după model, dar talpa este normală.
Sunt extrem de versatili, în special pentru ținutele de vară. M-am bucurat în secret că nu este magazin în România și nici pe net nu prea se găsesc (a fost o exceptie ca i-am găsit de aceea nici nu am pierdut ocazia, a fost și o ofertă bună), așa că sunt în siguranță, că îmi place cam tot ce realizează firma asta. 

Practic am realizat nenumărate combinații în jurul lor. Dacă nu aș fi dat peste aceștia aș fi luat un alt tip de încălțăminte, inițial mă gândeam la un alt model, creepers la baza gleznei. Tot albi. De fapt asta căutam, dar cum m-am îndrăgostit efectiv de sneakers-ii de la K Cobler i-am luat (mă gândeam non stop la ei) și am construit pornind de la ei, pentru fiecare călătorie în care i-am luat, ca de exemplu în Grecia și în Scoția. Aceștia sunt cei mai cameleonici pantofi sport pe care îi am (deși am mulți dar mulți potriviți mai ales pentru sala de sport sau drumeții). 

DSC_0990
Pe autocar
DSCF1232
Pe feribot
La plimbare prin Corfu Town
La plimbare prin Corfu Town
In satul Pennan, Scoția
In satul Pennan, Scoția
DSCF1712
In Ioannina
DSCF1725
Sunt curioasa ca o pisica, de aceea cred ca imi si plac atat de tare
20150430_111049
Pe plaja Balmedie, Scotia
Toate butoaiele acestea erau pline ochi cu ulei de masline: pe verificate!
Toate butoaiele acestea erau pline ochi cu ulei de masline: pe verificate!: 

In vizita la o fabrica de ulei de masline din Pefki, insula Evia

DSCF2336
In livada
20150420_100437
In Corfu
DSC09676
La castelul din Edinburgh
DSC00140
La Universitatea din Aberdeen
DSCF2239
Pe plaja din Pefki
DSC_1063
La Sfanta Paraschievi din Pounta
20150425_110520
In Salonic
Nu se poate sa pleci de la fabrica Mavromatis fara sa faci cumparaturi
Nu se poate sa pleci de la fabrica Mavromatis fara sa faci cumparaturi

La fabrica de KumQuat din Corfu

IMG_20150327_172825
Dragoste la prima vedere: din pacate nu se gasesc in Romania si nici nu au prea multe magazine in general

Trebuie să alegeți o pereche de încălțăminte la care puteți asorta diverse haine din garderobă, pentru a crea ținute multiple și ați rezolvat toate problemele:
– Aveți ținute de zi comode și plăcute
– Țineți bine la drum, la plimbare prin oraș
– La nevoie merge și o drumeție mai lejeră
– Chiar și ținute de seară mai cu ștaif dacă este vorba de o cină la malul mării: Kristen Stewart a fost surprinsă de multe ori cu sneakers chiar pe covorul roșu. Da, îi schimbă pentru 5 minute de poze oficiale cu ceva cu toc, dar în restul timpului este cu ceva comod. Așa că viitorul sună…. sport!

Pantofii sport albi sunt cei mai versatili, în general la baza gleznei, dar se poate și ”gheată” deși este un pic mai greu de asortat.

Și vă mai spun un secret, învățat de mult: nu luați o pereche de pantofi sport numărul vostru, ci cu jumătate de număr sau cu 1 număr mai mare. Mai ales dacă stați o zi întreagă cum se întâmplă uneori în vacanțe într-o pereche, o să vedeți de ce este imprtant: am întâlnit multe persoane are se văitau că îi strâng pantofii sport.

Care sunt pantofii vostri sport cameleonici? La câte ținute îi puteți asorta? Eu sunt în continuare în căutări.

DSCF2189

0 thoughts on “Must have în bagajul de vacanță: pantofii sport cameleon #travellight #perecheapotrivită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *