Skyscanner: TOP 5 creșteri în căutări, noile destinații 2016 Ponta Delgada, Sao Miguel – Insulele Azore pe primul loc

Recomandări TOPURI
sao miguel 1 328 ponta delgada
Parada in Ponta Delgada, insula Sao Miguel, Azore

Skyscanner, cel mai cunoscut motor de căutare pentru zboruri din lume a dat de curând un comunicat cu destinațiile vedetă pentru 2016, multe puțin cunoscute până acum. Să fie vorba despre faptul că sunt sigure: ce să caute teroriștii pe o insulă mică din mijlocul Atlanticului și cum să plece de acolo? Să fie vorba despre eforturile întreprinse de Biroul de Promovare Turistică și de Tap Portugal, care au întreprins multe acțiuni de popularizare a destinației pe multe piețe (am fost și eu într-un Info Trip în insulele Azore și de atunci tot visez să mă duc să stau câteva luni pe acolo, locul este de vis) și cât numărul crescut de zboruri către Ponta Delgada? Cert este că a crescut cu 63% interesul pentru această destinație de vacanță.

Mă bucur că din TOP 5 am văzut 2 destinații, la restul încă visez, dar nu trebuie să mă grăbesc până la urmă toată lumea este pe lista mea – unul dintre cele 40 de citate de călătorie pe care le ador, le puteți consulta aici.

Deci care sunt următoarele destinații vedetă?
Insulele Azore, Havana, Tokyo, Copenhaga și Cape Verde

Motorul de căutare Skyscanner a analizat milioane de căutări pentru a descoperi locurile unde a crescut cel mai tare interesul pentru călătorii. 
Noutățile vin de la destinații precum Cape Verde, sau Copenhaga.
Cel mai mult au crescut căutările pentru Ponte Delgada, 63% în ultimii 3 ani.
Mulți călători își redefinesc lista de dorințe și cum Tokyo este sus pe lista oricărui călător, noua listă de dorințe de călătorie include destinații precum Insulele Azore, Cape Verde sau Copenhaga, o surpriză pentru mulți.

50 de milioane de căutări lunare, din toată lumea se înregistrează pe Skyscanner, așa că TOP-urile realizate au o relevanță destul de mare. Despre Skyscanner v-am povestit în articolul: Zboruri ieftine în toată lumea, ghidul călătorului

Ponta Delgada, Insulele Azore – 63%

Interesul crescut al turiștilor pentru Ponta Delgada s-a datorat și introducerii unor rute noi, operate de Ryanair către Ponta Delgada, care s-au adăugat celor operate de TAP Portugal și de Sata – compania aeriană a Insulelor Azore.
De interesul crescut pentru Insulele Azore mi-am dat seama și eu simplu, având în vedere că articolele publicate pe site acum un an și jumătate, sau altele mai recente, au înregistrat mii de accesări anul acesta.
Impresii din Azore: ce mi-a plăcut, de ce îmi este dor – aici am făcut un sumar al lucrurilor are m-au uimit.
Am scris despre vulcani, despre mâncarea excelentă, despre excursiile pentru observarea balenelor și a delfinilor, despre plantațiile de ceai și de ananas din Insulele Azore, despre preparatele gătite în vulcani, despre peisaje, drumeții, despre petreceri, le regăsiți pe toate în secțiunea dedicată, dacă aveți nevoie de inspirație și mai ales pentru a vă da seama cât de frumoase sunt insulele – am ajuns în Terceira și în Sao Miguel, unde peisajele sunt asemănătoare cu cele din documentarele despre Noua Zeelandă.
Și aer curat -poluarea este foarte redusă comparativ cu alte destinații, mii de hortensii, siguranță. Ce mai, zona te cucerește cu totul.

În Ponta Delgada și polițiștii merg cu bicicleta 

sao miguel ponta delgada politie biciclete

Havana, Cuba – 33%

Nu mai este un secret pentru nimeni: după anunțul făcut de Statele Unite privind ridicarea restricțiilor aplicate Cubei, atenția lumii s-a îndreptat spre noua vedetă a Caraibelor: călători mulți erau și înainte, dar cu siguranță acum mai mult, va fi o explozie, totul se va scumpi și schimba. S-a schimbat deja mult de tot, dar dacă mai vreți să vedeți ceva din Cuba viselor noastre, acum este momentul. Și Havana, mi-a plăuct mult acest oraș, în care am stat 6 zile.
Am ajuns în Cuba în 2011, singură și am fost mereu în siguranță – nu știu cât o să se schimbe lucrul acesta în timp, dar mă bucur că de atunci am reușit să le dau încredere mai multor călători să ajungă acolo, să nu amâne.

Havana, Cuba 1

Tokyo, Japonia – 25%

Desigur, Tokyo este o destinație foarte scumpă, nu zborul în sine, sunt multe oferte chiar, dar prețurile de acolo sunt destul de prohibitive. Mi-am propus să ajung acolo când mă voi putea bucura de ce oferă mai bun, nu să mă bucur numai de lucrurile gratuite, sau foarte accesibile.
Tocmai de aceea – factorul preț – Biroul de Turism din Japonia acordă un interes deosebit turiștilor din Regatul Unit: ski, luna de miere și turism de aventură.
Tokyo a devenit totuși mai acccesibil, datorită permiselor de transport Japan Rail și a listării multor proprietăți în Airbnb: chiar cu 50% mai ieftin deccât în 2013. Cum Japonia va găzdui Olimpiada din 2020, cu siguranță interesul pentru destinație va crește semnificativ.

Copenhaga, Danemarca – 21%

Orașul a fost votat recent pe locul 9 în topul orașelor cu cea mai bună reputație din lume, Copenhaga este o destinație de in clus în lista de dorințe a fiecărui călător care apreciază o destinație citadină cu multe obiective culturale și cu mâncare fantastică.

Nyhavn_copenhaga
Sursa foto: Wikipedia, aici

Sal, Cape Verde – 14%

Plaje nesfârșite, sălbatice, străduțe pitorești și mult soare, insula Sal este din ce în ce mai căutată de turiști. 
Insula este un loc de pornire foarte bun pentru explorarea arhipelagului, care are de toate: canioane, chei și văi spectaculoase în Santo Antao, dune care aduc aminte de Sahara în Boa Vista și multe altele… am vorbit despre culoarea turcoaz a apei și despre clima perfectă pentru a te bucura de plajă tot timpul anului? TAP Portugal operează zboruri din România către Cape Verde, cu escală în Lisabona tot timpul anului. 

Voi unde vistați să ajungeți în anul 2016?

0 thoughts on “Skyscanner: TOP 5 creșteri în căutări, noile destinații 2016 Ponta Delgada, Sao Miguel – Insulele Azore pe primul loc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *