TOP 7 tendințe de călătorie 2017 conform cititorilor ExTraViTa

TOPURI Uncategorized

Din ce în ce mai mulți călători aleg destinații exotice, călătorii unice și până acum ceva timp considerate tabu, precum cele solitare, dar și destinații noi pentru excursiile All Inclussive cu familia. Am adunat tendințele de calatorie ExTraViTa pentru a realiza TOP 7 tendințe de călătorie 2017. Tendințele sunt prezentate aleatoriu, adunate pe baza căutărilor și a întrebărilor cititorilor și prietenilor ExTraViTa.

TOP 7 tendințe de calatorie 2017 conform cititorilor ExTraViTa

1. Vacanța AI: Malta, Grecia, Italia, Spania, Portugalia, Cipru

Pe lângă Bulgaria, nestrămutată din topul destinațiilor de vacanță la plajă preferate de călătorii români, apar noi vedete. Mulți călători din România speriați de evenimentele din Turcia și-au îndreptat căutările spre destinații precum Grecia, Malta, Spania, Italia, Portugalia, Cipru.

Vestea bună este că este frumos, iar serviciile excepționale din Turcia sunt oferite la același nivel (cu un preț mai mare) sau se compensează cu mai multe opțiuni de petrecere a timpului în afara hotelului sau a resortului. Vestea proastă este că aceste destinații sunt foarte căutate de către turiștii britanici și alte naționalități, unde rezervările pentru unele destinații au crescut enorm față de anii precedenți. Deci este concurență, așa că să nu faceți comparații cu prețurile din anii trecuți.

2. Tinerii aleg destinații exotice: Cuba, Republica Dominicană, Japonia, Thailanda …

A crescut simțitor numărul tinerilor care călătoresc în destinații exotice. Este vorba despre tinerii care lucrează de câțiva ani în special și care au început să facă alegeri din ce în ce mai îndrăznețe. Foarte mulți aleg să plece în vacanțe pe cont propriu sau cu grupul de prieteni.

Totodată, mulți au ales Islanda sau țările nordice, destinații scumpe și unde bugetele sunt similare cu cele necesare pentru alte destinații exotice. Și Marocul este o destinație tentantă și foarte accesibilă.

3. Wellness

Wellness-ul câștigă din ce în ce mai mulți adepți, în special în categoria femeilor cu venituri ridicate, active în câmpul muncii. Acestea au descoperit beneficiile călătoriilor în destinații unde fac o pauză de stres și unde își tratează în același timp corpul, mintea și sufletul. Foarte mulți călători merg în acest tip de vacanțe cel puțin o dată pe an. Cu siguranță sunt eficiente, am văzut cu ochii mei cât de mult s-au schimbat în bine anumite prietene și cunoscute după acest tip de vacanțe. Au slăbit, le-a revenit pofta și bucuria de viață, au reîntinerit.

Am fost șocată când am citit un interviu în Elle despre Marina Abramovic și am avut revelația că are 70 de ani (și arată de 35). Pe lângă alte lucruri pe care le face, având o disciplină pextraordinară, ea merge o dată pe an în Kerala, la un centru de detoxificare. Am fost în Kerala o lună și am înțeles multe despre Wellness acolo. Ulterior, mi-am extins orizonturile.

4. Atena: un oraș vedetă 

Anul trecut, Atena a devenit o destinație cu mult mai accesibilă, odată cu introducerea  multor zborur low-cost. Numai Ryanair are câte două zboruri pe zi, ceea ce a făcut ca inclusiv prețurile zborurilor de linie (Aegean Airlines) să ajungă foarte competitive.

Iar dacă anul trecut foarte mulți călători au adăugat Atena în itinerariul de călătorie, anul acesta va fi o adevărată explozie, atât la noi cât și din alte părți.

Atena este un oraș vibrant, care oferă câte ceva pentru fiecare vizitator, dacă se documentează minuțios. Credeați că aici este vorba numai despre Acropole și alte monumente? Nici gând. Atena este un oraș care ușor, ușor își câștigă faima în turismul mondial ca destinație pentru iubitorii de arte moderne, inclusiv Street Art, pentru viața de noapte activă, pentru pentru atracții culinare, croaziere, cumpărături.

Este unul dintre puținele orașe menționate de Conde Nast Traveler în cele 17 locuri de văzut în 2017.  și nu degeaba.

Uitați câteva articole care poate vă vor convinge că Atena este o atracție grozavă: Atena cu Ryanair , TOP Atena la înălțime, turul sky-barurilor , Tur Culinar Atena, Tur Culinar Atena,

5. Mai mulți călători și călătoare solo

Acum câțiva ani, când am început să scriu și să încurajez călătoriile solitare, prin evenimente dedicate sau articole despre ”de ce să călătorești singur” ”cum să fii în siguranță când călătorești singur” etc , acestea erau încă privite ca o ciudățenie. Între timp din ce în ce mai multe doamne și domnișoare, dar și bărbați au optat pentru acest tip de călătorie. I-au descoperit beneficiile și bucuriile și au dus vestea mai departe.

Nu spun că numai eu am scris, au fost și alții și chiar mi-aș dori să fie din ce în ce mai mulți. Însă am avut un răspuns extraordinar de la atâta lume, încât mi-am dat seama că era un subiect tabu, că oamenii s-au bucurat că am ridicat problema și că am explicat ce și cum și de ce ne place să călătorim singuri.

Așa că mă bucur să văd că la fel ca în alte țări, începem să privim acest tip de călătorie ca pe oricare altă opțiune. Din ce în ce mai mult călătoare îmi cer sfatul pentru călătorii solo în diferite locuri, apropiate sau foarte îndepărtate.

Pentru că avem o singură viață, iar dacă dorim să facem un lucru, trebuie să îl facem, atunci când putem și ne permitem. Nu trebuie să amânăm ceva pentru că nu mai vrea niciun prieten să meargă acolo sau toate celelalte motive. Ele nu există. Există numai ceea ce simțim să facem și trebuie să ne bucurăm la maxim de fiecare prilej.

6. Mai multe excursii în România

România devine o destinație din ce în ce mai atractivă pentru români de toate vârstele, cărora li s-a deschis apetitul să o descopere. Multitudinea de eforturi făcute pentru promovarea unor zone turistice au atras atenția și au adus revelația frumuseților pe care le avem și de care nu știam. Mulți călători aleg să călătorească de două sau de trei ori pe an în țară, în anumite locuri frumoase, în afara vacanței mari. Sper însă ca și toți hotelierii să înțeleagă că oamenii doresc să se relaxeze și își doresc liniște, să se abțină de la a face nuntă și botez în același loc, dacă nu au izolație bună și au cazați și alți turiști în afara petrecăreților.

Călătorii eveniment

Călătorii pentru concerte, petreceri sau pentru maratoane. Din ce în ce mai mulți turiși au ajuns vânătorii pasiunii, care îi poartă pe toate meridianele. În același timp, a crescut interesul pentru tot felul de excursii unice, precum călătoriile cu trenul Transsiberian.

Pe plan mondial dar și la noi turismul este în creștere. Oamenii au nevoie să dea valoare banilor pentru care muncesc din greu și să își ofere acele experiențe de care își vor aminti cu plăcere peste ani, alături de evenimentele unice din viața fiecăruia, legate de familie și de apropiați.

Călătorii frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.