Am intrat în febra sărbătorilor, visez la un Crăciun auriu

LifeStyle

Bunatati traditionale (6)

A început să mă cuprindă febra sărbătorilor, ușor dar sigur. Cred că din momentul în care faci vin fiert cu scorțișoară și portocale în casă gata, ești cu un pas în #feeriacrăciunului. Cu asta m-am ocupat aseară: am dat gata și un castronel (mediu) cu plăcintă, am scos decorațiunile și marea dilemă este: ce culoare predominantă să folosesc anul acesta? Aș merge pe auriu, auriu cu alb, auriu cu argintiu și multe beculețe.

Am mers atât de departe că mă gândesc și la pantofii pentru trecerea în Noul An, nu de alta dar mâine poimâine vine Revelionul nici nu știu de ce fac atâta caz că încă nu am avut timp să mă gândesc unde o să îl fac, de fapt nu am avut dispoziție. În ultimii ani mai important a fost să mă hotărăsc ce vreau de la noul an, să fac liste și să mă concentrez intens, decât să mă gândesc la petrecere.

Sandale aurii Craciun (3)

Să o luăm cu începutul, de unde atâta frenezie

Ieri lucram cu sârg când am primit un mesaj de la Andra Pascu: colegii de la Asociația Travel Focus doreau să știe unde mă pot găsi pentru a-mi aduce ceva lucrat manual, tradițional. M-am și speriat, mă gândeam: dacă este un covor, cergă, pătură, ce mă fac, că nu se potrivește în decorul meu, doar să fie alb, dar mai mare beleaua (am avut o problemă tot cu un covor primit surpriză și mă bântuie). A zis ceva de colegi și de aceea mă gândeam, ce să fie de trebuie să vină mai mulți oameni, vreo mască uriașă? Ceva din lemn? Sau o fi vreun covor?

Din fericire a venit un Raluca care mi-a adus un coș cu bunătăți, toate comestibile, nu lasă nicio urmă și sunt numai produse realizate de mici producători locali: pesto de leurdă (nu am mai auzit dar abia aștept să văd cum este), piure de dovleac, dulceață de cireșe în cafea, mini cozonac de casă, turtă dulce și plăcinta bunicii.

Bunatati traditionale (4)

Bunatati traditionale

Bunatati traditionale (1)

Bunatati traditionale (2)

Bunatati traditionale (3)

Mi-a venit inima la loc și de ușurare m-am gândit să vă povestesc despre produse, mai ales că din idee în idee am ajuns să îmi iau sandale și desigur am împrăștiat totul prin casă și aștept să văd cum fac cu decorațiunile, nu le montez încă, sigur dacă le pun nu mai schimb nimic.

Cine a pregătit coșul cu bunătăți?

Am primit și o scrisoare din care am aflat că este vorba despre Roxana, Valentina și Simon

Camera de zi: Ruxandra și Valentina și-au mutat scaunul de birou în bucătărie, unde împletesc rețete tradiționale românești cu ingrediente naturale și ecologice – turta dulce, cozonacul și plăcinta de aici vine.
Restul bunătăților – sunt de la Les Mignonnes de Simon, un proiect de suflet a lui Chef, care inovează cu produse tradițional românești: pesto de leurdă… m-a entuziasmat maxim.

Am făcut un vin fiert cu Beaujolais Nuveau, perfect, este ca vinul nostru de casă și am dat atacul la plăcintă. Cum aparatul foto este de împrumut, al meu fiind în service, nu m-am prins de la început că ies pozele foarte întunecate, așa că a trebuit să le repet și să mai fac vin fiert, că terminasem prima ulcică. Acum mi-aș dori și mai multe luminițe.

Ador seturile de luminițe pentru casă, altfel te bucuri de perioada aceasta, încălzesc totul, este festiv, recomand călduros să le înșirați prin toată casa, dacă nu ați devenit dependenți deja. Și mă duc la somn. 

Dimineața de după vin fiert și plăcintă – o cină nu prea perfectă dar buuună

Mic dejun (2)

Mic dejun (1)

Am intrat atât de bine în atmosfera sărbătorilor, că azi dimineață am luat micul dejun în pat, cu o carte pentru inspirație. Am încercat pesto de leurdă, cu pâine cu semințe de dovleac – încerc să evit făina albă și zahărul de altfel, ieri nu am reușit cu plăcinta aceea excelentă, dar nu este excesiv de dulce și desigur în vinul fiert nu am adăugat zahăr. A mers de minune.
Smoothie-ul verde este de la mine, am avut 2 borcane, este cel mai simplu mod să ne luăm vitaminele, acesta a fost delicios și l-am făcut din: pătrunjel, kiwi, cătină, ghimbir, portocală și câteva frunze de salată.

Mini-cozonacul l-am lăsat pe altă dată până la urmă, dar îl iau cu mine, am o zi de alergătură, care sigur se va termina ca de obicei cu multe ore în fața calculatorului. O bormașină furioasă mi-a rezolvat reveria colorată și m-a adus la realitate, am completat ce scrisesem aseară cu dimineața, postez și la drum!

Abia aștept să vină Crăciunul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *