Viza electronică de India și pentru români

India Kerala Uncategorized

Da, am intrat de ceva timp și noi în rândul lumii bune a călătorilor care pot solicita viza electronică pentru India. Asta începând cu data de 26 februarie chiar, anul acesta.

La data respectivă am dorit să scriu despre acest lucru, eram chiar în autocarul Kerala Blog Express și vestea a fost primită cu mare bucurie de către cei de la oficiul de turism, care ne însoțeau. Sooraj Keshav chiar mi-a sugerat să scriu un articol, dar cum nu am reușit imediat, am zis că nu mai era cazul. Însă de curând mi-au spus câțiva cititori și chiar o reprezentantă de la o agenție dintr-o parte mai îndepărtată a țării că faptul nu este foarte foarte cunoscut și că mai bine scriu un articol – recomandasem Kerala ca destinație pentru luna de miere și inconvenientul era drumul de la Baia Mare la București.

Deci nu mai trebuie să veniți la București, viza pentru India se obține foarte ușor online, ce bucurie, se pare că am fost printre ultimii care au luat viza în mod clasic, de la ambasadă.

Trebuie să aplicați aici pentru viză și să urmați pașii descriși. Pentru a plica, veți avea nevoie de o fotografie electronică, format pașaport, cre se va încărca în aplicație.

viza electronica india

Condiții de călătorie

Pașaportul trebuie să aibă 6 luni de valabilitate de la ieșirea din țară (India) și minim două file libere, pentru a fi ștampilate de către Ofițerii de Frontieră.

Trebuie să aveți bilet dus-întors și suficienți bani pentru a acoperi călătoria în India, sau documente doveditoare, excursie cu agenție, de exeplu.

Nu sunt disponibile vizele electronice pentru posesorii de pașapoarte diplomatice sau pentru oficialități.

Atenție: banii pe care îi veți plăti pentru viză nu se mai returnează odată trimiși, chiar dacă retrageți viza.

Pentru procesare sunt necesare minim 3 zile lucrătore.

Orice nelămuriri le puteți solicita la Ambasa Indiei, secțiunea consulară, telefonic. Chiar este bine să vă informați, mai ales în cazul în care vă realizați singuri călătoria, un telefon nu strică, dar vă poate scuti de multe neplăceri, mai ales că pot interveni mereu modificări de statut. Înainte de orice călătorie în afara Uniunii Europene, este bine să verificați siteul Ministerului de Interne pentru a vedea condițiile de călătorie, actualizate la zi.

Călătorii frumoase vă doresc, în India sau oriunde vă poartă pașii!

 

6 thoughts on “Viza electronică de India și pentru români

    1. Am cautat inca o data, nu am gasit ca nu se da viza pentru pasaport temporar (online). Puteti sa imi spuneti de unde aveti informatia, multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *