Crossness, o stație de pompare din epoca victoriană – cea mai nouă atracție londoneză

Anglia Londra

Probabil cea mai atrăgătoare canalizare din lume, stația de pompare din Abbey Wood, Londra, a fost redeschisă după o renovare care a costat mai multe milioane de euro. Inaugurată în anul 1865 și momentan listată ca și Clădire de Gradul I datorită frumuseții sale, încântă vizitatorii cu perfecțiunea detaliilor, te duce cu gândul în trecut, sau la decorurile din filmele științifico-fantastice și de aventură.

obiective turistice Londra1
Foto

Stația de pompare Crossness a fost construită de Sir Joseph Bazalgette ca parte a noului sistem de canalizare a capitalei. O mare parte din structura originală a rămas intactă, precum detaliile din fontă și patru motoarele de pompare originale, care sunt celel mai mari motoare cu fascicule rotative rămase în lume, cu roți motrice de 52 de tone și grinzi de 47 de tone. 

Crossness Engines Trust este numele organizației caritabile înființate în 1987 cu scopul de a restaura stația, cu o finanțare de 2,7 milioane de lire sterline, alocați de căre Fondul Heritage Lottery și cu ajutorul a mulți voluntari. 

Deși stația este deschisă publicului, trebuie să vă interesați cu ceva timp înainte pe websiteul dedicat, în legătură cu zilele în care se poate vizita. Asta pentru că personalul este format mai mult din voluntari, iar numărul lor este insuficient momentan pentru a acoperi toate zilele, așa că verificați aici pentru detalii și pentru a citi mai multe lucururi interesante despre stația de pompare Crosseness.

Alte articole despre Londra: 

Ce vizităm în Londra, obiective turistice faimoase
Londra, colindat fără țintă: shopping, pub-uri, viața străzii after 5 o’clock
Pe urmele lui Caravaggio în Roma, Florența, Londra…..

obiective turistice Londra3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.