Once you go Mac… nu prea mai dorești back. Efectiv m-am îndrăgostit de laptopul meu MacBook Air 13 de la Quick Mobile, zi de zi mai mult, pe măsură ce descopăr noi funcții care mă ajută să salvez foarte mult timp. Vă dați seama ce mare a fost supărarea mea când aflată în Thailanda nu am mai reușit să deschid laptopul.
Am stat aproape o lună fără el, pentru că a fost arsă placa de bază. A fost momentul în care am hotărât să achiziționez accesorii care să mă ajute să îl protejez, să activez funcții utile pentru salvarea informației și în general să mă pregătes pentru eventualitatea în care rămân fără laptop când îmi este lumea mai dragă, într-o călătorie la capătul lumii de exemplu.
Cât am stat fără laptop, parcă aveam două mâini stângi! Este atât de ușor să editezi fotografii (un pic de contrast, saturație, nu lucruri majore) cu Mac-ul și atât de simplu, să salvezi fotorafii, să editezi videouri. Să faci orice!
Înțeleg acum de ce mulți bloggeri, atunci când călătoresc pe termen lung, au câte două laptopuri, trei aparate foto, două camere Go Pro și multe multe altele!
Cum sa iti protejezi laptopul MacBook in vacante
Și totodată informațiile prețioase
Salvarea informației
Este important să ai datele salvate. Fotografiile, documentele importante. Sau să salvezi totul și în cloud. Este atât de simplu cu Apple: nu trebuie decât să plătești un abonament lunar, care este foarte convenabil și ai scăpat de grija back-up-ului manual. Având în vedere că și hardurile se strică, mă refer la cele externe, iar timpul consumat să plimbi datele de colo colo este destul de mare, să nu ai această grijă în vacanțe este un adevărat lux! Efectiv salvezi pe un hard (sau pe două) acasă și ai scăpat de griji!
Vital: sa avem mereu totul salvat in cloud
Activează funcția găsește-mi Mac-ul / Find My Mac
Cu ajutorul acestei funcții, poți să găsești Mac-ul tău, cu ajutorul unui iPhone, iPad, computer. Dacă însă Mac-ul tău a fost furat, poți să folosești funcția pentru a șterge toate informațiile de pe computerul tău.
Functia Găsește-mi Mac-ul
Un mesaj personalizat de blocare
Oricine găsește laptopul vede acest mesaj
Poate laptopul tău nu a fost furat, poate l-ai uita undeva și există binevoitori care doresc să ți-l înapoieze. Pentru această eventualitate, trebuie să realizezi un mesaj de întâmpinare, în care să dai câteva informații relevante: o adesă de mail, un număr de contact etc.
Cum setezi acest mesaj:
Deschizi Securitate și Intimitate din Preferințe Sistem. Va fi necesar să introduci parola de utilizator. Ulterior, deschizi Arată un mesaj când ecranul este blocat.
Apeși pe Setează Mesajul de blocare și introdu mesajul dorit.
Poți pune mesajul în mai multe limbi, în funcție de locul în care călătorești.
Fă curățenie și introdu o parolă puternică
Tratează laptopul de călătorie precum dulapul de acasă, sau trollerul. De ce: nu este cazul să stochezi date importante, detalii ale cardurilor bancare, în laptopul cu care călătorești. De altfel nici alte informații/fotografii/etc. Să nu aveți nimic pe care nu sunteți dispuși să împărtășiți cu restul lumii.*
*Mie mi s-a înlocuit placa de bază. Aș fi putut să aleg opțiunea să se șteargă hardul. Dar deoarece nu aveam de ce să mă feresc, am trimis parola de sistem și am primit laptopul cu toate datele intacte, cu tot ce lucrasem.
Cand esti in drumetie si primesti un mail la care este bine sa raspunzi imediat si ai nevoie sa trimiti si cateva date
Aveți grijă la WiFi
Precum știm, dacă ne conectăm la WiFi public, informațiile stocate în device-urile noastre pot fi sustrase cu ușurință.
Soluția: VPS sau antivirus. Pentru telefon și laptop. În Uniunea Europeană, puteți face Hotspot de la telefon, dacă aveți suficient trafic, eu așa procedez.
Atentie la conectarea la WifiBiroul tau poate fi oriunde, daca lucrezi online
Asigurare de călătorie
Mai ales atunci când călătorești pe termen mai lung, în destinații aventuroase, este imperios necesar să ai o asigurare bună de călătorie. World Nomads este cea mai bună, recomandată de către National Geographic și Lonely Planet și de către majoritatea călătorilor pe termen lung. Asigurarea include o întreagă paletă de daune și cel mai important: acoperă și accidentele cauzate de către sporturi extreme și altele care de obicei nu sunt incluse în asigurările obișnuite. Și raftingul poate fi considerat sport extrem.
Accesorii Accesorii Accesorii
Deghizează Mac-ul
Mac-ul este un accesoriu dorit și poate fi chiar vânat. Ai grijă că nu atragi prea mult atenția simplu: pui o carcasă și acoperi mărul distinctiv și gata: laptopul tău poate arăta ca unul obișnuit.
Deghizeaza-ti Mac-ulCand trebuie sa lucrezi mult online, chiar trebuie sa o faci oriunde, nu poti calatori ignorand prezenta online, poate doar din cand in cand, sa furi cate o zi. Este chiar recomandat!
Carcasă pentru Mac
Eu folosesc acum o carcasă roz de la Quick Mobile, care ține laptopul departe de zgârieturi. Am de asemenea și o folie de protecție a tastaturii. De ce este utilă folia: protejează laptopul de praf, frimituri, picături, umiditate etc.
Carcasa roz este preferata meaFolie pentru tastatura, utila pentru a feri laptopul de praf. te acomodezi cu ea intr-o secunda
Laptopul este mereu, dar absolut mereu cu mine
Ce doresc: o carcasă subacvatică, să fiu sigură că Mac-ul meu nu ia apă dacă îl iau pe câte o barcă de exemplu, o barcă care se scufundă eventual. Dar am făcut deja un pas important.
După o carieră de 8 ani ca Head of Media în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de retail din România, Mirela și-a luat lumea în cap. La propriu. Ulterior s-a dedicat freelancingului, călătoriilor și scrisului pe blogurile personale. Cu scopul declarat de a vizita toată lumea, dar încet, de patru ani de zile îi inspiră și pe alții să își urmeze visurile și totodată să se bucure de călătorii, aducând ponturi și sfaturi practice din toate destinațiile.
Unde anume sunt făcute aceste poze?
Toate aceste poze sunt realizate in insula Corfu, unde am stat două luni și jumătate vara aceasta (adică și o parte din primăvară)