Patru ani de ExTraViTa: bucuria de a trăi fiecare moment

Dezvoltare Gânduri

Blogul ExTraViTa a împlinit 4 – PATRU! – ani. Ani în care m-am transformat, ani de căutări, de schimbări majore, despre care am vorbit printre picături pe blog. Vreau să vă invit să vedeți cum au fost acești ani în câteva imagini, alături de o trecere în revistă a ultimului an, așa cum v-am obișnuit, însă de data aceasta mai scurtă.

ExTraViTa: de unde?

De la Experiențe, Visuri, Călătorii. M-am regăsit în călătorii, în special în cele în care am călătorit singură, deoarece am cunoscut alți călători, cu alte mentalități, am avut o altă viziune și m-am schimbat. M-am schimbat înainte de a deschide blogul, dar aveam multe lanțuri atașate, cum se spune, abia anul acesta am scăpat de toate.

Scopul principal al blogului este să inspir cât mai mulți cititori să aibă curaj în a trăi viața, așa cum simt, să alerge după visurile cele mai nebune. Să aibă încredere în ei. Visul meu este de a călători cât ma mult, de a înțelege oamenii, de a vedea lumea așa cum este și am înțeles în timp că nu poți fericit decât dacă ești acolo unde trebuie să fii, dacă îți găsești locul tău și te bucuri de viață, efectiv, de ceea ce ai.

Cred că am fost explorator într-o altă viață, deoarece atunci când merg pe cărări neumblate, când merg kilometri până ce simt că nu mai pot, când mi se face chiar un pic frică din cauza unor obstacole pe care până acum le-am depășit, am cel mai plăcut sentiment. Atunci savurez cel mai tare o oprire, o cină, o mică tavernă în civilizație din nou. Îmi place să îmi forțez limitele, fizic și psihic, atunci mă regăsesc cu totul.

Asta nu înseamnă că nu îmi place confortul, dimpotrivă, îl ador! De fapt, alternez. Am perioade în care sunt extrem de activă cu perioade în care am nevoie să stau efectiv, să nu fac nimic, să lenevesc. Așa că îmi plac și călătoriile de răsfăț total. Este și normal, am nevoie să îmi mai și încarc bateriile.

Din 2013, de când am deschis blogul, m-am schimbat destul de mult, dar bucuria de a călători a rămas constantă

Nisa 2013
Azore 2014
Hong Kong
calatorit singura in Malaysia insula Penang Georgetown1 22
Street Art Penang Malaysia
Kuala Lumpur
baie intr-o piscina naturala cu rechini 13
Baie intr-o piscina naturala cu rechini: este o experiență care vine la pachet cu destulă adrenalină


Terasa de la hotelul Royal Olympic, Atena
Poza aceasta a mea este realizata in India si este împreună cu Dl Swami Kashitheerthananda, președintele R. Shankar Charitable Trust. Am pus această fotografie pe copertă deoarece încerc să evit folosirea unor fotografii care nu îmi aparțin pentru a-mi promova articolele din Social Media, în grupuri etc. Foosesc fotografiile personale.

Vedere Atena Dealul lui Marte
TOP Sky-baruri Atena: picnic pe Dealul lui Marte

poze krabi thailanda 29

Krabi cu barca long-tail in golful Phang Nga 3 5
La plimbare pe plaja, am filmat un pic

poze krabi thailanda 22

Hotelul din Aeroportul Hamad International Doha 1
Piscina din Aeroportul Doha

drumetie culinară din Austria Vorarlberg 23

atractii turistice în Bregenz Vorarlberg
Sah pe malul lacului Constanta

Croaziera pe Lacul Constanta 13

Excursie Sivota Laguna Albastra din insula Corfu 26
Excursie Sivota Laguna Albastra din insula Corfu: la plaja Bella Vrakka
Excursie Sivota Laguna Albastra din insula Corfu 39
Apa este foarte adanca, nu va faceti griji, desi nu este recomandat sa sari asa, ca mine, fara sa te tii de nas, cine stie cunoaste, insa mie mi-a prins bine

Sidari Corfu Canalul dragostei iubiirii 7

Castelul bizantin Kassiopi Corfu vizitat 24


Ieri mă gândeam că gata, vara peacă din Europa. Oare unde să merg mai departe?
Contează momentul prezent: am simțit nevoia să mă opresc să iau cina la o terasă de pe Liston din orașul Corfu, după o zi petrecută la plajă și cumpărături.

Schimbarea duce la schimbare

Știu că sunt pe drumul cel bun, de la mesajele pe care le primesc de la cititori și mai ales de la cititoare, că le-am ajutat să își depășească temeri, să facă lucruri pentru ele, că le-am ajutat să își schimbe viața în bine. Sau să aibă o vacanță reușită, sau să își ridice dispoziția atunci când au avut o zi foarte grea. V-ați prins, este despre lucruri constructive, asta doresc să aduc, inspirație pozitivă.

Din ce în ce mai mulți cititori

Blogul ExTraViTa este unul dintre cele mai citite din România, de călătorii. Am spus blogul, de ce? Pentru că pe lângă Social Media și blogul efectiv, www.extravita.ro este foarte citit.

Blogul ExTraViTa este listat în trafic.ro și are și statisticile google analytics la vedere. Pe trafic.ro este al treilea blog de travel din secțiunea de turism (acolo fiind multe portaluri și diferite alte websiteuri ale unor companii, sau vremea.ro) și este cel mai tânăr din cele cu foarte mulți cititori. O medie de peste 1200 de cititori unici/zi. Peste 31 000 în luna iulie, unici, după trafic.ro, care înregistrează numai traficul din România, la care se adaugă cel de la cititorii români din străinătate. După calculele mele, nu sunt 10 bloguri de călătorii cu această medie în România, fie că au statisticile la vedere sau nu.

Mai mult, am văzut că cititorii fideli sunt oameni foarte plăcuți, oameni care călătoresc frecvent, oameni care caută să trăiască frumos, optimiști, oameni care sunt o bucurie atunci când îi întâlnești. În general, ExTraVita fiind un site de motivare pozitivă, este citit în general de oameni care caută vești bune sau inspirație de călătorie, sau sfaturi și ponturi pentru călătorii.

Ce am mai făcut anul acesta

Am schimbat hostingul, în sfârșit! Am ales Simplenet, cu platformă WordPress.org, înainte fiind pe wordpress.com. Am scris aici despre cum a fost schimbarea, îmi pare rău că nu am făcut pasul mai demult, poate chiar de la început.

Am mers în câteva călătorii frumoase

Știți că îmi place să călătoresc încet, să revin în anumite destinații, anual merg în Italia, în Grecia și în câteva destinații din țara noastră, iar anul acesta am vizitat și câteva țări noi: Albania, Qatar, Austria. Și am văzut locuri noi din Germania, Thailanda, Grecia.

Am stat mai mult de jumătate de an în străinătate

Apropos de Grecia: mi-am îndeplinit vara aceasta visul de a petrece un sezon estival pe o insulă grecească. Și am realizat și planul de a sta jumătate de an în țară și jumătate în afară. Poate chiar o să îl depășesc, deși nu țin neapărat, însă clar o dată întoarsă în țară, undeva la începutul lunii octombrie, o să mai merg în câteva călătorii anul acesta.

Pentru mine asta însemană paradisul: să trăiesc în diferite locuri de pe glob și de acolo să vizitez împrejurimile, eventual. Anul acesta a fost Grecia, anul viitor, cine știe? Dar până atunci, sunt atâtea lucruri de făcut!

Prima oară la un târg internațional, ITB Berlin

Anul acesta am fost la ITB Berlin, cel mai mare târg de turism din lume. Am fost independent, primind acreditare direct de la organizatori. Mai mult, am postat despre această posibilitate pe Facebook și am inspirat alți bloggeri de la noi să facă acest lucru. Îmi place să transmit ceea ce cunosc, deci se poate să mergi direct la târguri, ai acces la Media Center, la speed dating cu potențiali sponsori, am legat câteva colaborări frumoase. Nu este nevoie să spun că pe viitor intenționez să merg și la alte manifestări de acest tip.

Am colaborat direct cu oficii de turism din străinătate

În ultimul an am realizat colaborări directe cu oficii de turism din străinătate, sau cu alte entități. Am avut colaborări frumoase și cu companii de la noi, sau cu anumite reprezentanțe ale unor oficii de turism din străinătate, desigur.

Știu cine sunt și mi-am asumat acest lucru 100%

Știți cum este cu fantomele trecutului, cu dramele copilăriei, cu tot ce te trage înapoi. Am ajuns în sfârșit în punctul în care nimic nu mă mai afectează. Știu cine sunt, am aceptat că lucrurile bune vin la pachet și cu belele, date tot de caracterul meu uneori vulcanic. Am auzit mereu că ”gura bate fundul” sub diferite forme de-a lungul vieții, până când ajunsesem să nu mai fiu eu. Mi-a luat ani de zile să ajung să scap de temeri și mai ales, să fac pace cu mine, să nu mai vreau să fiu altfel pentru a mă conforma. Să nu mă mai simt prost pentru că nu sunt ca alții. Da, am defecte și da, uneori pierd din cauza temperamentului meu. Nu îmi este frică să pierd, face parte din drumul înainte. Sunt uneori foarte impulsivă și îmi pare bine.

În viață nu ai cum să câștigi mereu. Dacă încerci mereu să fii numai pe plus, cu totul, pierzi mult mai mult decât dacă accepți că există efecte secundare. Am pierdut lucruri din cauză că mi-am spus părerea, că nu am fost maleabilă până la extrem, lucruri de acest fel. Și îmi pare bine pentru că acum știu că acele lucruri nu erau să fie ale mele.

Pentru că atunci când calci pe tine pentru a nu deranja, sau de frica de a pierde, se rupe ceva înăuntru. Nu știu cum să explic 100%, dar pierzi mai mult pe termen lung atunci când renunți la cine ești. Am realizat la un moment dat că același lucru pentru care am obținut tot ce am obținut bun în viața mea s-a datorat caracterului meu. Același care m-a băgat și în belele uneori. Ei bine, nu poți avea una fără alta. Când trag linie, sunt 1000% pe plus. Și aș vrea să strig lucrul acesta în gura mare: nu vă mai învinovățiți pentru ceea ce sunteți! Acceptați și mergeți mai departe.

Planuri de viitor: mi-au crescut aripile din nou

Am multe, multe planuri, însă vreau să mă bucur de fiecare zi. Nu mai vreau să fiu cu gândul la viitor, nu mai vreau să amân bucuria prezentului pentru când voi ajunge într-un anume punct. Despre cum am ajuns iar să fiu ”burned out” și cum am depășit momentul, voi vorbi într-o postare separată, acum însă simt din toți porii că totul este posibil și că totul este perfect, în momentul prezent.

Friendbuilding

Am călătorit mult singură și clar o să o mai fac. Dar… îmi este dor de oamenii la care țin, așa că în călătoriile mele din ultimul an am mers de câteva ori cu prietene dragi, iar în viitor îmi doresc să fac lucrul acesta cât mai des cu putință. Viața este prea scurtă pentru a amâna momentele în care stai alături de acei oameni la care ții cu adevărat și care țin la tine așa cum ești, cei care te știu cu bune și rele și care îți dau forță și încredere în tine.

Dacă aș măsura bogăția după prieteni, aș fi miliardară cu siguranță. Știu că în orice moment pot suna pe cineva și că oriunde aș fi în lumea aceasta, nu sunt niciodată singură, pentru că mă însoțesc gândurile bune ale unor oameni cu adevărat speciali. iar cireașa de pe tort: din când în când, întâlnesc prin câte un colțișor  de lume oameni noi, la care ajung datorită blogului, cum mi s-a întâmplat în Ao Nang, Krabi, urmarea fiind o seară cu cântec. Și uite așa, am mai lăsat o bucățică de suflet peste mări și țări.

Abia aștept să văd ce va aduce anul care vine, dar presimt că numai lucruri frumoase și oameni speciali. Până la urmă, acesta a fost unul dintre cele mai puternice motive să încep o altă viață, cu tot ce a venit la pachet, lucruri bune și provocări mari: să pot interacționa, în marea majoritate a timpului, numai cu oamenii alături de care îmi face plăcere să stau. În vacanțe, călătorii, colaborări și așa mai departe.

Xoxo,

Mirela

10 thoughts on “Patru ani de ExTraViTa: bucuria de a trăi fiecare moment

  1. La cat mai multi ani fericiti, impliniti, bogati, plini cu bucurii si si calatorii cu carul! Sunt cred ca vreo doi ani de cand ti-am descoperit blogul, iar de atunci am gasit de nenumarate ori articole utile. Sper sa fie si de acum inainte! Mi-ar placea sa ne cunoastem candva si sa impartasim pareri, de ce nu…poate sa si calatorim impreuna 😊 Numai bine Mirela!

    1. Multumesc mult de tot, Angela, te pup si eu am descoperit multe lucruri frumoase si articole utile pe blogul tau, este autentic si cu siguranta o sa ne cunoastem si offline, sper cat mai curand, te pup!

  2. La multi ani frumoși, Mirela! Să faci in continuare ce faci acum, pentru ca o faci foarte bine😊 Este o bucurie pentru mine sa iti citesc articolele, ma transpun in poveștile tale si imi doresc sa ajung sa călătoresc asa, ca tine. Te pup😙😙😙😙

  3. Draga mea, tu insasi esti o călătorie. Esti izvor de bucurie pentru noi toti care te citim.
    Cum nimic nu este întâmplător pe acest pământ, mulțumesc destinului pentru bucuria de a te fi cunoscut. Să ai o viata de vise împlinite iar călătoriile sa ti fie zbor lin către infinit. Felicitări pentru cei 4 ani de…blogarita😏 ! Sa fie viața blogului tău un lung sir de călătorii în care noi toti sa ne dorim să mergem. Te îmbrățișez cu sufletul. Silvia

    1. Multumesc, Silvia si eu la fel, simt o mare bucurie ca te-am cunoscut pe tine si trupa ta vesela, sunteti o inspiratie, te pup si multe calatorii minunate, cum sigur stiu ca o sa fie. Si carti, versuri, balsam pentru suflet, te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.