Cum ajungi la Giola Thassos 6

Cum ajungi la Giola Thassos – Piscina Sirenelor #Ochiul lui Zeus

Grecia Thassos

Giola este una dintre cele mai frumoase piscine naturale din lume, conform Tripadvisor. Este una dintre frumusețile naturale cele mai râvnie din insula Thassos și la fel ca alte locuri minunate, nu este chiar foarte la îndemână de ajuns la ea. Uitați cum puteți ajunge la Giola cu mașina personală, cu mașina de teren, ATV sau cu autobuzul. Și o mică drumeție, desigur!

Cum ajungi la Giola Thassos – Piscina Sirenelor #Ochiul lui Zeus

În trecut, nu era semnalizat locul de unde o luai la vale spre Giola și nu era niciun drum. Cu toate acestea erau destui vizitatori, dar nu era afluxul de vizitatori de acum nici pe departe. Acum, de când atracția a devenit extraordinar de populară în plin sezon locul este ticsit. Nu este nicio problemă, te poț bucura de loc, este sațiu suficient pentru toată lumea.

Mitologie

Fiind vorba despre Grecia, bineînțeles că circulă mai multe legende legate de acest loc: ba că Zeus i-ar fi făcut această piscină Afroditei, ba că ar fi făcut piscina pentru el. Se mai spune că sirenele iubesc acest loc. Ce pot spune: este minunat!

Cum ajungi la Giola Thassos 9
Piscina sirenelor Giola la sfarsit de septembrie

Unde este Giola

Destul de aproape de Potos, cunoscuta localitate din sudul insulei. Cum conduceți din direcția Limenaria spre Astris, ajungeți al un momnt dat la Hotelul Aeria, care va fi pe partea dreaptă. După aproximativ 100 de metri este un semn cu ”Studio Sirines” tot pe partea drepată, iar primul drum în dreapta este drumul spre piscina Giola.

La aproximativ doi kilometri în jos se spune că este piscina. Îmi pare foarte rău că nu am contorizat distanța, deși am parcurs-o de foarte multe ori! Am impresia că nu sunt doi kilometri, mai ales de la drumul care este aproape de Aeria. Parcă nu am făcut mai mult de 10 minute până la locul unde este taverna Giola și parcarea de jos: de acolo drumul este mai abrupt și toată lumea trebuie să îl parcurgă pe jos, mai sunt aproximativ 4 minute.

Giola este și semnalizată de la șosea – de două ori!

Spre Giola sunt acum doua drumuri forestiere, nu unul! Primul mai aproape de hotelul Aeria, celalalt un pic mai în față, adică spre Mănăstirea Arhanghelul Mihail și este mai abrupt.

Cum ajungi la Giola Thassos 13
Cum ajungi la Giola: in partea stanga vedeti semnul: GIOLA

Cum ajungi la Giola Thassos 11

Cum ajungi la Giola Thassos 10

Sunt două posibilități să ajungeți chiar la piscină:

Să lăsați mașina pe șoseaua principală, eventual în una dintre locurile bune de parcare sau să o lăsați un pic mai jos sau chiar în parcarea de lângă taverna Giola, care este la nici 5 minute de mers de piscina Giola.

Cum ajungi la Giola Thassos 12
Acesta este drumul usor spre piscina, mai este unul off-road

Mașină de teren sau ATV

Am văzut mașini de tot felul aduse până jos, dar nu recomand. Puteți să vă stricați mașina și sunt mulți care au pățit-o. Chiar dacă nu o stricați, dacă nu este mașină de teren o să o uzați inutil.

Recomandat este să închiriați un Suzuky Jimny, sau o altă mașină de teren sau un ATV.

Cum ajungi la Giola Thassos 2

Cum ajungi la Giola Thassos 3
M-am indragostit de Jimny
Cum ajungi la Giola Thassos 1
Jimny + eu = L O V E

Nu sunteți veniți cu mașina personală și nici nu doriți să închiriați mașină?

Aveți două posibilități: să mergeți până la locul de unde începe drumul forestier cu autobuzul verde, programul este aici. A doua soluție este de a merge într-o excursie Beach Safari, ajungeți al trei plaje superbe și este foarte comod și organizat. Oprirea de la parcare este de o oră în total la Giola în acest caz, altfel stați cât doriți.

Orice soluție ați alege, o vizită la Giola trebuie să facă prte din programul dvs. Un alt sfat? Pentru a evita aglomerația foarte mare, veniți de dimineață.

Taverna Giola

Acum există și o tavernă! Și să știți că prețurile nu sunt mari, așa că ar fi o idee nemaipomenită să luați prânzul aici după ce ați petrecut dimineața la piscină. Sau o cafea, orice, priveliștea și energia frumoasă a acestui loc merită cu prisosință.

Dacă doriți piscina numai pentru voi, veniți în afara sezonului, sau dis de dimineață.

Atenție la:

  • Cum săriți! Sunt mulți turiști care își dislocă umerii, sau au alte probleme. Nu săriți de sus de tot (8 metri) cu tălpile drepte, ci cu vârful îndreptat în jos, să pătrundeți corect în apă, altfel este ca și cum ați sări pe asfalt de la 8 metri! Gândiți-vă la coloană.
  • Aricii de mare: piscina este plină ochi de arici! Dacă nu aveți cipici speciali, mare atenție! Mare atenție și cum săriți: am văzut pe cineva care avea pe față și pe mâini țepi, sărise în cap dar unde era apa mică și bine este că nu s-a lovit mai tare, dar a periat un pic aricii! Se rezolvă, nu-i bai, la doctor în Thassos imediat.
  • Atenție la cum pășiți pe stânci: nu sunt stabile! Mulți turiști își rup picioarele pe aici, mare atenție, nu vă grăbiți, călcați cu atenție, nu zburdați pe acolo, nu este cazul.
  • Nu lăsați gunoaie, vă rog! Știu că dacă îi atragi atenția cuiva ești luat la rost, ai parte de scandal, așa că nu o să îndemn să faceți ceva care să vă strice vacanța, dar puterea exemplului este și ea importantă.

Cum ajungi la Giola Thassos 4

Cum ajungi la Giola Thassos 5

Cum ajungi la Giola Thassos 7
Sfarsit de septembrie

Cum ajungi la Giola Thassos 8

Cum ajungi la Giola Thassos 6

Cum ajungi la Giola Thassos 14

Cum ajungi la Giola Thassos 15
Așa nu

Cum ajungi la Giola Thassos 16

septembrie giola thassos
Giola – vedere dinspre mare, la sfarsitul lunii septembrie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.