Cum gasesc oferte bune pe Booking.com și câteva exemple din călătoriile trecute

Sfaturi de călătorie Utile

În călătoriile mele, foarte des am apelat la Booking.com, fie că am dorit o cameră de hotel, sau la o pensiune, hostel, în Europa sau la capătul lumii. Am folosit desigur și alte siteuri, dar booking rămâne mereu prima opțiune. Oricum, indiferent de site, am un talent aparte să găsesc oferte bune de tot. Atât de bune, că recomandând ulterior anumite hoteluri, prețurile erau de câteva ori mai mari, sau nu exista disponibilitate. Pentru că atunci când dorești să faci un deal foarte bun, nu trebuie să fii fixat pe un anume hotel, ci să te uiți și la alți indicatori.

Cum gasesc oferte bune pe Booking.com 

Pentru a găsi ofertele cele mai bune pe Booking.com, efectiv folosești filtrul și cauți în funcție de preț. Ulterior în ordine crescătoate a prețului, te uiți la nota hotelului și la poziție, facilități etc. Primul hotel care îndeplinește cerințele minime, pe acela îl alegi.

Pont: uită-te și la următoarele două, trei opțiuni, chiar dacă poți plăti cu câțiva euro mai mult, dacă unitatea de cazare are o poziție mai bună, sau facilități net superioare, sau are inclus micul dejun și este bun merită.

Pe Booking nu găsești neapărat cea mai mică ofertă la un anume hotel, deși nu este exclus, însă găsești o ofertă foarte bună într-o anumită locație. Mai mult, îmi place că aici pot lăsa recenzii numai cei care s-au cazat la respectiva unitate turistică.

Ofertele DIY ExTraviTa

M-ați tot întrebat, așa că voi posta din când în când și oferte bune, idei de vacanță. Ofertele DIY ExTraViTa nu vor fi neapărat cele mai ieftine, ci cele mai ieftine de calitate, adică veți avea un bun raport calitate/preț, o vacanță frumoasă. Deși uneori poți face rabat la multe aspecte – important este să te miști, după in restul – nu voi recomanda să mergi în vacanță într-un loc care nu este curat, sau nu merită experiența, dacă hotelul nu este central.

Adică: mereu în orașe prefer să stau în buricul târgului, dar dacă găsesc o ofertă bună la un hotel fabulos de lângă oraș, merită să fac naveta, pentru ceva mediocru sau chiar mai bun decât ceva central nu merită. Cel puțin așa cum văd lucrurile acum, dacă nu este ceva care să mă dea pe spate, o cameră mai mare sau un mic dejun mai bun nu merită să pierd bani pe transport și timp din explorat un oraș.

Totodată, recomandările vor fi într-o perioadă optimă de a vizita un loc. De exemplu, Roma este frumoasă mereu, dar dacă mori de frig nu o să te bucuri de oraș și de piețele sale. Însă dacă vrei să stai mai mult prin restaurante. centre comerciale, sau muzee, în interior adică, este ideal! Nu are sens să mergi într-o destinație de plajă când este frig dacă nu te duci numai pentru detox/spa și așa mai departe.

Două exemple diferite

Veneția, rezervare făcută în noiembrie, pentru februarie

Menționez Veneția pentru că aici am găsit o cameră single la un hotel frumos, foarte tradițional și la câțiva metri de piața San Marco. Cu micul dejun inclus.

Când am căutat, hotelul nu avea o notă foarte mare, avea 7,2 sau 7,3, dar: notele mici nu erau date pentru curățenie (hotelul stă excepțional la acest capitol), nici pentru amabilitatea personalului, sau pentru amplasare, aspecte foarte importante pentru mine.

Ci pentru că nu este lift, că micul dejun nu este foarte bogat și camerele sunt cam mici. Hotelul este într-o clădire istorică și nu are lift majoritatea nu au și nici nu se poate instala undeva în exterior, Al Gambero era chiar lângă un pod, de la freastră vedeam un canal foarte frumos! Camerele sunt mici la foarte multe hoteluri centrale, asta este Veneția. Iar micul dejun… cafeaua a fost foarte bună, la fel croissantele și checul. Mai erau biscuiți și gem, pâine, unt, ceai, apă, suc, biscuiți, nu mai țin minte dacă mezeluri și brânză, dacă era secelcție mică de tot. Da, nu prea multe variante, dar cam așa arată micul dejun italian, colazione. Ei beau cafea cu o brioșă – croissant. Este posibil însă între timp să se fi schimbat acest aspect și să fie mai bogată oferta. Oricum, pentru mine a fost perfect, așa că am rezervat.

Acum Hotelul are o notă de 8,5 merită!

Era ofertă nereturnabilă, dar am dat 170 de euro pentru 4 nopți la Antica Locanda Al Gambero, unde dacă găsiți camere libere, prețil este mult mai mare în perioada Valantines Day – da, am fost singură de Valantines Day la Veneția, după ce am achitat mi-am dat seama ce zi a fost și cum cardul fusese debitat, m-am dus.

Am recomandat hotelul de multe ori și nimeni nu a mai găsit o ofertă bună, dinte cunocuții mei, însă să vedeți coincidență: este din nou, chiar acum, o reducere de 75% la același hotel, tot cu mic dejun inclus, tot nerambursabil, rezervați oferta aici.  Dar mult mai scump decât am plătit atunci, adică este 105 euro/noapte cu reducere de 75%. Și pentru aceeași perioadă, o zi mai puțin de fapt, 11-14 februarie, eu am avut 10-14, costul este de 820 de euro și eu am plătit 170! Dar nu am stat pe gânduri, am rezervat în minutul în care am găsit oferta, așa am simțit, știți că mă iau mult după instinct.

oferta cazare venetia
Rezervarea mea la Antica Locanta al Gamber
oferta cazare venetia
Oferta acum, 75% reducere dar tot 105 euro camera/noapte

Dubai, rezervare făcută cu mai puțin de 24 de ore înainte 

Când am ajuns în Dubai, inițial doream să stau la coachsurfing, dar m-am răzgândit și am amânat rezervarea, până în ultimul moment: am avut de pregătit în trei zile totul pentru o plecare lungă în Asia, unde am călătorit singură aproape două luni și jumătate. Am scris aici cum am ajuns de la couchsurfing la un hotel de 4 stele în Dubai.

A plătit 40 de euro pentru două nopți și o cameră uriașă, cu multiple facilități și bunătăți din partea casei. Fără mic dejun. Să găsesc așa o ofertă bună, cu doar puțin timp înainte de a ajunge a fost minunat. Și acum sunt oferte bune last minute la acest hotel, dar 61 de euro pe zi, cu 75% reducere. Dar au oferte bune și în alte perioade!

Este un hotel care este aproape de metrou, curat, cu facilitati bune, dar trebuie sa fii un pic atent la bufet, sa nu fii incarcat de exemplu! O cazare bună, pentru mine a fost OK pe ultima sută de metri și cu prețul menționat, care atunci era 40 de euro, acum văd că partitatea s-a schimbat și 250 AED sunt 58. Deci a meritat și încă o dată, cu documentare și puțină atenție, am avut o escală reușită.

Am avut ceea ce am așteptat și acesta este lucrul cel mai important. Pentu mine atunci era foarte important să fiu aproape de aeroport, să fie curat și cât mai acesibil ca preț. Nu te poți aștepta ca la 20 de euro pe noapte cameră frumoasă și curată, cu aer condiționat și WiFi inclus, apă, cosmetice bune etc să fie Ritz Carlton.

oferta booking dubai
Cu nici 24 de ore înainte
oferta bookig dubai
Rezervare din scurt acum

Ce altceva îmi mai place la Booking:

Booking rezolvă problemele care pot apărea, inclusiv returnări de bani în urma reclamațiilor. Totodată, aveți suport la dispoziție ca și cu o agenție clasică, dacă ceva nu merge bine la fața locului. Dar trebuie să îi contactați. Nu spun că nu pot fi probleme care nu pot fi rezolvate, dar totodată și cu o agenție normală nu vi se va schimba hotelul așa, la fiecare lucru neplăcut. Sau să se schimbe instant.

Aplicația de pe mobil este super super tare! Ai totul în limba română: traseul, informații despre loc, despre tot ce ai putea avea nevoie.

Există oferte nerambursabile, unde ți s-a debitat deja cardul și gata. Dar acesta este dealul: oferta este atât de bună că merită să o iei pe loc.

Am făcut de multe ori rezervarea cu cardul gol, doar o dată am avut informare de la hotel, dar asta atunci când am ajuns la hotel, însă m-au cazat cu același tarif, nu am avut probleme ci doar că mi-au spus că puteau să îmi anuleze rezervarea, dar că desigur trebuia să fiu și informată în timp.

Am făcut rezervări și nu am mai ajuns (în Asia, recunosc, am anulat după perioada de grație sau chiar nu am ajuns pentru că în Indonezia mi-am schimbat planurile total și o parte din călătorie nu am mai rezervat nimic și am stat unde am găsit, căutând la fața locului) și nu am pățit nimic. Nu am plătit nimic, deși am avut și alte rezervări, nu mi s-au anulat de exemplu.

Îmi este dor să mai plec fără țintă: Spontaneitate în Indonezia, lucrurile se aranjează singure când îţi urmezi instinctele

Atenție însă cu ofertele de tipul ”error-fare” – este posibil să nu fie recunoscute de hotel și în cazul acesta vi se vor returna banii. Deci dacă vedeți un hotel cu camere de la câteva sute de euro în sus pe noapte cu 10 de euro, sau mă rog, ceva mult prea bun să fie adevărat: rating excelent al hotelului, multe stele, poziție bună, totul impecabil și foarte foarte ieftin să știți că este un risc să fie eroare de tarif, se poate întâmpla, foarte foarte rar, eu nu am găsit așa ceva vreodată, dar totul este posibil. Dar cum există Booking, cu siguranță vei făsi o altă ofertă foarte bună! Nu atât de bună, însă!

Călătorii frumoase!

2 thoughts on “Cum gasesc oferte bune pe Booking.com și câteva exemple din călătoriile trecute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *