Bucătăria austriacă este simplă, dar deosebit de gustoasă. Tot ce am mâncat în Vorarberg a fost de senzație, mai ales datorită ingredientelor de cea mai bună calitate. Am remarcat o obsesie a localnicilor pentru organic, pentru cât mai natural, pentru preparat de casă. În pensiuni, oriunde te duci, totul este delicios. Nu pot spune că nu mi-a plăcut ceva aici, dar am ales totuși câteva preparate pe care nu le poți rata, dacă faci o vizită în Vorarlberg.
Kässpätzle
Serios, dacă este un fel de mîncare după care toți austriecii sunt înnebuniți, acesta este Kässpätzle. Știu că sună foarte complicat, dar este de fapt un preparat simplu: găluște de făină, papricaș, cu brânză, afumătură și ceapă prăjită. Mâncarea este delicioasă, secretul cred că stă în calitatea ingredientelor, totul fiind pus la cuptor.
Unde: cel mai bun kässpätzle din Vorarlberg se găsește la micuța pensiune Jagdgasthaus Ebender, din fermecătorul sat alpin Schönenbach.
Totuși, dacă nu ajungeți în Schönenbach, vizitați restaurantul Gasthaus Kornmesser din Bregenz, capitala statului Vorarlberg. Aici am mâncat un kässpätzle extraordinar, a fost prima întâlnire cu minunatul preparat și a lăsat urme adânci.
Ștrudel de mere cu cremă de vanilie
Ștrudelul cu mere din Austria nu mai are nevoie de nicio prezentare, știm cu toții că este încântător pentru papilele gustative. Însă combinația cu crema de vanilie îl face absolut divin. Trebuie încercat. O dată, de două ori, de câte ori doriți, mai ales că fiecare loc are rețeta proprie.
Nu vă dați în lături nici de la alte deserturi cu mere…
Atât de mult iubesc locuitorii Vorarlbergului preparatele cu mere, încât varietatea toruturilor, tartelor și a checurilor cu mere este de invidiat. Am mers chiar la un local în mijlocul munților, unde se vine la prăjituri cu mere. Și la alte delicii, dar deserturile cu mere sunt fabuloase, cu aceleași ingrediente simple sunt reinventate în fel și chip rețete cochete. BAD Rothenbrunnen este locul minunat în parcul biosferei Groses Walsertal.
Șnițel
Clasicul șnițel cu cartofi prăjiți. Și multe sosuri. Eventual în combinație cu bere. Veți găsi peste tot preparatul și chiar dacă nu mai este un mister pentru noi, un vizitator nu poate pleca din Austria fără să mănânce măcar o dată un șnițel. Spre deosebire de preparate surpriză, prietenosul șnițel nu ne dezamăgește niciodată. Cel puțin nu în Vorarlberg. Clasic!
Brânzeturi și mezeluri naturale
În Vorarlberg nu trebuie să ocolești brânzeturile și mezelurile locale. Sunt majoritatea organice, preparate de căte proprietarii pensiunilor, după metode tradiționale. Gust și savoare unică. Delicios și foarte foarte sănătos. Avem nevoie de proteine de bună calitate! Bonus: în multe pensiuni veți găsi lapte proaspăt, este delicios!
Zwiebelrostbraten – friptură de vacă în sos de ceapă
Delicioasă. De încercat la Hotel Krone Walsertal Vorarlberg Austria
Și ca o paranteză: nu ocoliți nici supele: fie că sunt de broccoli, gulaș sau de cartofi, sunt bune bune de tot!
Și pentru că… Vorarlberg:
După o carieră de 8 ani ca Head of Media în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de retail din România, Mirela și-a luat lumea în cap. La propriu. Ulterior s-a dedicat freelancingului, călătoriilor și scrisului pe blogurile personale. Cu scopul declarat de a vizita toată lumea, dar încet, de patru ani de zile îi inspiră și pe alții să își urmeze visurile și totodată să se bucure de călătorii, aducând ponturi și sfaturi practice din toate destinațiile.
Un blog interesant 😉 frumos
Multumesc!
cu siguranta a fost un adevarat festin