mancare in vorarlberg austria Zwiebelrostbraten

5 mâncăruri pe care trebuie să le încerci în statul austriac Vorarlberg

Austria Mâncare în jurul globului Vorarlberg

Bucătăria austriacă este simplă, dar deosebit de gustoasă. Tot ce am mâncat în Vorarberg a fost de senzație, mai ales datorită ingredientelor de cea mai bună calitate. Am remarcat o obsesie a localnicilor pentru organic, pentru cât mai natural, pentru preparat de casă. În pensiuni, oriunde te duci, totul este delicios. Nu pot spune că nu mi-a plăcut ceva aici, dar am ales totuși câteva preparate pe care nu le poți rata, dacă faci o vizită în Vorarlberg.

Kässpätzle

Serios, dacă este un fel de mîncare după care toți austriecii sunt înnebuniți, acesta este Kässpätzle. Știu că sună foarte complicat, dar este de fapt un preparat simplu: găluște de făină, papricaș, cu brânză, afumătură și ceapă prăjită. Mâncarea este delicioasă, secretul cred că stă în calitatea ingredientelor, totul fiind pus la cuptor.

Unde: cel mai bun kässpätzle din Vorarlberg se găsește la micuța pensiune Jagdgasthaus Ebender, din fermecătorul sat alpin Schönenbach.

Totuși, dacă nu ajungeți în Schönenbach, vizitați restaurantul Gasthaus Kornmesser din Bregenz, capitala statului Vorarlberg. Aici am mâncat un kässpätzle extraordinar, a fost prima întâlnire cu minunatul preparat și a lăsat urme adânci.

Kosspätzle vorarlberg mancher
Kässpätzle – se servește cu salată

Ștrudel de mere cu cremă de vanilie 

Ștrudelul cu mere din Austria nu mai are nevoie de nicio prezentare, știm cu toții că este încântător pentru papilele gustative. Însă combinația cu crema de vanilie îl face absolut divin. Trebuie încercat. O dată, de două ori, de câte ori doriți, mai ales că fiecare loc are rețeta proprie.

mancare vorarlberg austria strudel

Nu vă dați în lături nici de la alte deserturi cu mere…

Atât de mult iubesc locuitorii Vorarlbergului preparatele cu mere, încât varietatea toruturilor, tartelor și a checurilor cu mere este de invidiat. Am mers chiar la un local în mijlocul munților, unde se vine la prăjituri cu mere. Și la alte delicii, dar deserturile cu mere sunt fabuloase, cu aceleași ingrediente simple sunt reinventate în fel și chip rețete cochete. BAD Rothenbrunnen  este locul minunat în parcul biosferei Groses Walsertal. 

mancare tradizionale vorarlberg austria 2

Șnițel

Clasicul șnițel cu cartofi prăjiți. Și multe sosuri. Eventual în combinație cu bere. Veți găsi peste tot preparatul și chiar dacă nu mai este un mister pentru noi, un vizitator nu poate pleca din Austria fără să mănânce măcar o dată un șnițel. Spre deosebire de preparate surpriză, prietenosul șnițel nu ne dezamăgește niciodată. Cel puțin nu în Vorarlberg. Clasic!

mancare tradizionale vorarlberg austria 7

Brânzeturi și mezeluri naturale

În Vorarlberg nu trebuie să ocolești brânzeturile și mezelurile locale. Sunt majoritatea organice, preparate de căte proprietarii pensiunilor, după metode tradiționale. Gust și savoare unică. Delicios și foarte foarte sănătos. Avem nevoie de proteine de bună calitate! Bonus: în multe pensiuni veți găsi lapte proaspăt, este delicios!

mancare tradizionale vorarlberg austria 1

mancare tradizionale vorarlberg austria 6

mancare tradizionale vorarlberg austria 4

Zwiebelrostbraten – friptură de vacă în sos de ceapă

Delicioasă. De încercat la Hotel Krone Walsertal Vorarlberg Austria

Zwiebelrostbraten vorarlberg austria mancare

mancare in vorarlberg austria Zwiebelrostbraten

Și ca o paranteză: nu ocoliți nici supele: fie că sunt de broccoli, gulaș sau de cartofi, sunt bune bune de tot!

mancare tradizionale vorarlberg austria 5

mancare tradizionale vorarlberg austria 10

mancare tradizionale vorarlberg austria 9

Și pentru că… Vorarlberg:

3 thoughts on “5 mâncăruri pe care trebuie să le încerci în statul austriac Vorarlberg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.