Taverna Tripa satul Kinopiastes Corfu 2

Seara greceasca in Corfu taverna Tripa si satul Kinopiastes

Corfu Grecia Mâncare în jurul globului

Seara greceasca in Corfu taverna Tripa vă va lăsa multe amintiri frumoase. Taverna Tripa din minunatul sat Kinopiastes este cea mai veche tavernă din insula Corfu. Proprietarii sunt puritani, așa că aici veți găsi doar acele preparate specifice, dar și cea mai bună muzică și dansatori foarte talentați.

De-a lungul timpului mulți oaspeți VIP i-au trecut pragul, de la președinți, la puternici industriași și artiști celebri. De altfel, este locul unde sunt duși mulți cei care sunt primiți în insula Corfu, în vizite oficiale. Dar ce are acest loc atât de special?

Satul Kinopiastes insula Corfu

Dacă ajungeți la taverna Tripa, nu uitați să vă rezervați puțin timp pentru a explora unul dintre cele mai frumoase sate tradiționale din insula Corfu. Plimbați-vă jumătate de oră pe străzile înguste, descoperind o mulțime de comori arhitecturale și priveliști frumoase. De altfel, dacă sunteți cu mașina, dar nu numai, v-aș recomanda oricum să includeți Kinopiastes în traseul vostru de vacanță.

Multe dintre casele satului datează din secolul 17 și sunt pictate în culorile pastel caracteristice insulei. Piața centrală, situată la câțiva metri de taverna Tripa oferă o panoramă superbă asupra unei văi plin de măslini și chiparoși și cu marea în zare. Totodată, în piață puteți vizita biserica Panagia, din secolul 18.

Iar dacă țineți un pic drumul din dreapta tavernei (cum stați cu spatele la ea) după o plimbare de nici cinci minute, ajungeți la Mănăstirea Agia Paraskevi. Aceasta datează din secolul 17 și unde se află mâna Sfintei Paraschievi din Tempi. Călugărițele scot de obicei moaștele, pentru călătorii care ajung aici.

Dacă aveți mai mult timp, puteți vizita și Muzeul Măslinelor – singurul din Corfu. O curiozitate este că în acest sat este cea mai bună apă potabilă de pe toată insula.

Există și multe taverne tradiționale frumoase și dacă stați aici mai mult timp, cu siguranță vă va bucura să frecventați localurile din piața centrală, unde este o forfotă neîntreruptă, la ceas de seară. Tot satul este acolo, desigur. Însă tot aici este și cea mai faimoasă tavernă de pe insulă, taverna Tripa.

satul kinopiastes insula corfu
Satul Kinopiastes – curcubeu

satul Kinopiastes Corfu 1

Taverna Tripa satul Kinopiastes Corfu 11

Taverna Tripa

Taverna Tripa, înființată în anul 1936 de către Spiros Anyfantis, urmează tiparul tuturor localurilor tradiționale. Adică: are o terasă mare și un spațiu mic în interior. Puteți sta aici, dar vara programul artistic se desfășoară pe terasă.

Taverna nu este un loc scorțos și este departe de a fi luxos! Terasa este foarte farte simplă și interiorul vintage, cu multe obiecte păstrate încă de la înființare. Pereții din interior sunt tapetați cu fotografii ale clienților, iar printre mute alte fețe cunoscute, îi veți remarca și pe: Președintele Greciei Constantine Karamanlis, Francois Mitterand, Jane Fonda, Aristotel Onassis, Anthony Quinn, Sofia Loren.

New York Times scrie despre taverna Tripa că este: ”unul dintre cele mai bune restaurante din Grecia”

Taverna Tripa satul Kinopiastes Corfu
Taverna Tripa satul Kinopias Corfu: foarte intim
Taverna Tripa satul Kinopiastes Corfu 1
Taverna Tripa satul Kinopias Corfu
Taverna Tripa satul Kinopiastes Corfu 2
Interiorul Tavernei Tripa – Corfu
Taverna Tripa satul Kinopiastes Corfu 10
In Taverna Tripa

Meniul de la seara grecească din Taverna Tripa

Precum spuneam, taverna Tripa este un loc foarte tradițional. Drept urmare, sunt puține preparate, toate specifice bucătăriei corfiote. Varietatea nu este mare, însă preparatele sunt deosebit de delicioase. Toți oaspeții locului sunt serviți cu aceleași preparate și cu aceleași pahare, farfurii și platouri și acesta este și motivul pentru care foarte mulți adoră cest loc: simplitatea lui.

Deci dacă veți lua meniul cu preț fix, veți servi diferite meze – aperitive, ce includ mezeluri grecești, cârnați, salată grecească, tzatziki și brânză feta. Ulterior, vin alte preparate: miel, cartofi prăjiți și pastitsada – paste cu sos de roșii și carne de vită picantă. Este cea mai bună pastisada din insula Corfu, garantat, departe de tot ce am încercat oriunde altundeva. Dacă sunteți gurmanzi, merită să veniți aici numai pentru acest preparat. Și pentru miel.

Mai puteți comanda desigur și alte preparate tradiționale corfiote, care se pregătesc în micuța bucătărie a localului. De altfel, ca în orice tavernă tradițională, puteți vedea cum se prepară felurile de mâncare, bucătăria fiind la vedere.
De băut, apă plată și vinul casei, alb și roșu. Și ouzo, desigur. Desertul este și el tradițional, adică un iaurt grecesc de o calitate excelentă (cel mai bun posibil) cu miere și fructe.

Seara greceasca in Corfu taverna Tripa meniu
Meniu Tripa
Seara greceasca in Corfu taverna Tripa mancare
Meniu Taverna Tripa Kinopiastes
Pastisada Seara greceasca in Corfu taverna Tripa
Pastisada satul Kinopiastes Taverna Tripa
Seara greceasca in Corfu taverna Tripa si satul Kinopiastes miel
Carne de miel
Seara greceasca in Corfu taverna Tripa pastisada
Pastisada: paste cu sos de roșii și carne de vită, un preparat tradițional din insula Corfu

Seara greceasca in Corfu taverna Tripa  – distracția

La taverna Tripa evoluează duo Tripa, cel mai bun cuplu de muzicieni pe care i-am întâlnit în Grecia. Aș veni în acest loc numai și numai pentru a-i asculta. Să nu uitați să luați un CD, sau chiar mai multe, pentru prieteni, o să vă mulțumească.

Dansatorii fac și ei un spectacol de excepție, fiind dansatori profesioniști. La Tripa nu se sparg farfurii, acesta nefiind deloc un obicei tipic grecesc, este ceva comercial, introdus în programul unor taverne după filmul Zorba Grecul. Este considerat mai degrabă kitch de către grecii puritani, ceva numai pentru turiști.

Însă nu veți duce lipsă de distracție: toți oaspeții sunt luați la dans și veți avea ocazia să învățați, au să exersați pașii de la câteva dansuri tradiționale. Nu o să fie însă hore românești, sârbești și altele, ci numai ritmuri grecești.

Taverna Tripa satul Kinopiastes Corfu 9
Dansatori la Tripa

Taverna Tripa satul Kinopiastes Corfu 7

În concluzie

Dacă doriți un local tradițional, cu muzică și dansatori de excepție, cu preparate excelente într-un cadru de vis, le veți regăsi la taverna Tripa. Dacă vreți doar o seară cu muzică grecească și spectacol, puteți găsi și în alte locuri. Sunt chiar taverne unde puteți avea un meniu A la Carte și unde se sparg farfurii și alte obiceiuri care nu sunt specific grecești.

Cum ajungeți la Taverna Tripa satul Kinopiastes

Cu mașina: google maps, sunt câteva drumuri care duc aici, ori dinspre orașul Corfu, ori dinspre Paleokastritsa/Agios Gordis, ori dinspre Benitsez/Gastouri.

Satul Kinopiastes este situat la 10 kilometri de orașul Corfu și este conectat de acesta cu un autobuz albastru.

Totodată, fiind la numai trei kilometri de Gastouri (unde este Palatul Împărătesei Sissi, Achilleion) puteți lua un autobuz albastru să vizitați palatul, să mergeți pe jos până la Kinopiastes și de acolo să luați autobuzul albastru cu numărul 5 înapoi în orașul Corfu. Însă trebuie să fiți foarte atenți la program, seara sunt puține curse, citiți aici despre transportul public în insula Corfu.

Ideea este că dacă stați aproape, puteți găsi un autobuz, dar altfel nu prea sunt șanse, adică dacă trebuie să schimbați mijlocul de transport noaptea. Iar taxiurile sunt foarte scumpe.

Sunt disponibile însă și excursii opționale, care includ transportul și sunt o soluție foarte bună dacă doriți să veniți seara aici și nu aveți o mașină disponibilă. Programul și unicitatea aestui loc face ca această excursie să merite cu prisosință.

Călătorii Frumoase!

1 thought on “Seara greceasca in Corfu taverna Tripa si satul Kinopiastes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.